Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3705
De la 07 Ianuarie 2003
122889354

Victor Ponta cere demisia lui Ion Stan din Parlament şi din PSD

  • dacă nu îşi dă demisia, va fi exclus din partid
  • 21 December 2012, 23:00
Premierul Victor Ponta a cerut vineri demisia lui Ion Stan din Parlament si din PSD, precizand ca in cazul in care acesta nu pleaca din propria vointa va fi exclus din partid. Seful Executivului a precizat ca a votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan si ca, in contextul in care Camera deputatilor a respins incuviintarea arestarii preventive, singurul lucru pe care il poate face este sa il excluda din grupul parlamentar PSD si din partid.
Ponta a mai precizat ca rezultatul votului de vineri din camera este "un rezultat rau" pentru obiectivele Romaniei legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare si de intrarea in Spatiul Schengen.
"Pentru obiectivele noastre legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare si intrarea in Spatiul Schengen e un rezultat rau, eu am votat in aceasta ideea pentru ridicarea imunitatii insa decizia plenului este foarte clara. Dl Stan va fi cercetat in continuare in stare de libertate, trimis in judecata si instanta se va pronunta.
Eu pot sa fac un singur lucru, ca nu mai poate face din nici din grupul PSD, nici din PSD. Solutia ar fi ca domnia sa sa isi dea demisia din Parlament cum si-a dat-o si fostul deputat Trasculescu pentru a nu se considera ca se ascunde in spatele imunitatii parlamentare, inclusiv referitor la cererea de retinere si arestare", a declarat Victor Ponta dupa votul din plenul Camerei Deputatilor.
Ponta a preciazat ca "i-am transmis ca ii vor cere acest lucru si public si evident pe cale politica" precizand ca, "daca domnia sa nu pleaca din PSD, Organizatia Dambovita va face acest lucru (il va exclude - n. red)".
Premierul a explicat ca nici el si nici majoritatea deputatilor nu am avut acces la dosar adaugand ca probele au fost insa analizate de deputatii din comisia juridica. "Eu i-am intrebat pe cei din comisia juridica atunci cand au facut raportul de aprobare a ridicarii imunitatii si mi-au spus 'da, sunt probe clare de comitere a acelor fapte'. Din acest motiv am votat pentru votarea imunitatii si am transmis acest mesaj, insa pana la urma votul a fost secret si fiecare a votat cum a crezut ca e mai bine", a declarat Ponta.
"Sper ca domnia sa sa isi dea demisia din functia de deputat pentru a nu mai exista imunitatea", a declarat Ponta precizand ca "lucrul asta ne va afecta in mod clar rapoarte internationale insa vreau sa precizez pentru publicul din Romania ca dl Stan este in continuare cercetat".
Camera Deputatilor a respins vineri cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan. Deputatii au respins ridicarea imunitatii cu 226 voturi "impotriva" si 145 voturi "pentru".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Zâmbet perfid
Gastronomie: Ciorbă de potroace
Proiectul de buget va suferi modificări în funcţie de ce vom discuta cu FMI
Camera Deputaţilor a respins încuviinţarea arestării preventive în cazul lui Ion Stan
Şef nou la Protecţia Consumatorilor
Meniuri speciale sunt pregătite în spitale pentru Crăciun
Botoşani: CJ se pregăteşte de angajat un masiv credit
Farmaciile de gardă în perioada sărbătorilor
Portariuc ia cu asalt deszăpezirea străzilor secundare
Parchetul a tras gratiile la celula Conţacilor
Autoturism în flăcări
Riscă 15 ani de puşcărie
„Mutul” rămâne în funcţie, a decretat ministrul Duşa
Festivalul „Din străbuni, din oameni buni”
Jandarmii scoşi la confiscări de brazi
Primarul Portariuc a scos funcţionarii la deszăpezire
Botoşani: 29 de localităţi sunt încă izolate
Patru intervenţii ale pompierilor în zonele afectate de căderile de zăpadă
Salvată de pompieri în ultima clipă
Incendii provocate din neglijenţă
PROGRAMUL CASIERIILOR S.C. NOVA APASERV S.A.
pentru perioada 24 decembrie 2012 – 02 ianuarie 2012
ANUNȚ - Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog