Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6310
De la 07 Ianuarie 2003
122578249

Victor Ponta i-a dat ultimatum lui Marian Vanghelie

  • să iniţieze semnarea protocolului USL la nivelul Capitalei
  • 5 April 2011, 23:00
Victor Ponta i-a atras, luni, atentia lui Marian Vanghelie sa-si controleze oamenii si sa adopte bugetul Capitalei propus de Sorin Oprescu, au declarat pentru HotNews.ro surse PSD.
In acest context, Ponta i-a cerut liderului PSD Bucuresti sa se pregateasca pentru semnarea protocolului USL la nivelul Capitalei si sa rezolve conflictul cu liderul PNL Bucuresti Andrei Chiliman. Sursele citate sustin ca Ponta i-ar fi acordat termen o saptamana sa rezolve neintelegerile cu liderul PNL Bucuresti si sa semneze protocolul USL. Vanghelie a invocat in apararea sa pretentiile PNL si PC pentru primariile de sector.
Sursele citate sustin ca presedintele PSD ar fi pregatit deja prevederile protocolului USL pe Bucuresti care va stipula ca PSD-PNL-PC vor avea candidati comun pentru primaria Capitalei. In ceea ce priveste listele comune pentru sectoare exista neintelegeri.
Vanghelie i-ar fi explicat lui Ponta ca reprezentantii ACD doresc sa-si nominalizeze candidati pentru patru sectoare si ca negocierile s-au blocat din cauza acestui lucru.
Pentru a evita amanarea semnarii protocolului la nivelul Capitalei, social democratii intentioneaza sa propuna ca in textul acestuia sa nu precizeze listele comune la primariile de sector. Invocand Legea Capitalei care se afla in dezbatere si posibilitatea eliminarii primariilor de sector, PSD ia in calcul sa propuna colegilor de Uniune amanarea impartirii sectoarelor.
"Desfiintarea primariilor de sector ar putea arunca in aer eventualele liste comune ale USL, in plus nu s-a ajuns la un acord privind impartirea candidaturilor. Liberalii doresc doua sectoare iar conservatorii doua, chestiune cu care noi nu suntem de acord. Protocolul la nivel national prevede o paritate PSD-ACD", au declarat sursele citate.
Castigarea Bucurestiului este o miza importanta si asta pentru ca da tonul in alegerile locale si parlamentare. Partidul care va obtine cele mai multe voturi in Capitala are sanse mari sa obtina si cele mai multe mandate de parlamentari in 2012.
Semnarea protocolului USL la Capitala a fost amanata din cauza neintelgerilor interne intre cele trei partide. Principala problema a USL este candidatul comun pentru primaria Capitalei, toate cele trei partide visand sa obtina fotoliul de primar.
Sursele HotNews.ro sustin ca in interiorul PSD parerile sunt impartite cand vine vorba de candidatul USL pentru Capitala. Pe fondul neintelegerilor cu Marian Vanghelie, Victor Ponta pledeaza ca USL sa-l sustina pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat. De partea cealalta, Vanghelie se afla in plina campanie de vizibilitate pentru a urca in sondaje, fapt care sa-l propulseze direct in randul candidatiilor eligibili la primaria Bucuresti.
Pretentiile liderului PSD Bucuresti au alimentat dorintele si orgoliile colegilor de alianta: Andrei Chiliman si Cristian Popescu Piedone. Sursele citate sustin ca liderul PNL Bucuresti doreste sa candideze pentru fotoliul de primar general. La nivelul Uniunii, liderii PNL si PSD de la Bucuresti se ataca reciproc.
Chiliman l-a acuzat pe Vanghelie ca sustine interesele PDL in Capitala. "Dupa parerea mea la PSD sunt o serie de lucruri care trebuie clarificate in interiorul partidului, diverse atitudini, si dupa ce vor fi clarificate, se va putea semna. (...) Se vede foarte clar ca PSD a votat alaturi de PD un buget care e, dupa parerea mea, impotriva intereselor dezvoltarii Bucurestiului. Au lasat principiile deoparte si au votat alaturi de PD ciuntirea unui buget care era orientat spre dezvoltare si investitii, l-au facut orientat spre consum", a declarat Chiliman, citat de agentia Agerpres.
De partea cealalta, conservatorii au dat semnal ca sunt interesati de primaria Bucuresti. Edilul de la sectorul 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone a anuntat ca se gandeste sa candideze pentru fotoliul de primar general. "Daca in urma referendumului cetatenii (...) isi vor exprima dorinta sa existe sectoare, voi ramane la sector, daca isi vor exprima dorinta sa fie o singura primarie, candidez la Primaria Municipiului Bucuresti", a anuntat Piedone la congresul extraordinar al PC din 3 aprilie.
Sursele HotNews.ro sustin ca anuntul facut de Piedone a fost de fapt un mesaj catre colegii de Uniune care i-au ignorat pe conservatori si nu i-au invitat la discutiile pe care le-au avut cu Sorin Oprescu in urma cu o saptamana.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dorinţă de blondă
ANAF: încasările din TVA au crescut cu 36% în primul trimestru
Reducerea CAS este o măsură bună, care va stimula competitivitatea
Povestea lui Gagarin
50 de ani de la prima călătorie a unui om in spaţiul cosmic
Economia României va creşte în acest an cu 1%
ICCJ admite recursul în interesul legii privind creşterile salariale în Educaţie
profesorii pot câştiga în instanţă diferenţele salariale cuvenite
România are vocaţia de a adera la spaţiul Schengen
dar mai sunt necesare noi eforturi
DNA ii cere ministrului Justiţiei să solicite PE ridicarea imunităţii lui Adrian Severin
TVA de 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mici, respinse in comisie la Cameră
dimir Putin a anunţat că funcţionarii publici din Rusia îşi vor declara averile
Caricatura zilei
Corupţia se simte în largul ei prin Educaţie
dezbatere cu reprezentantul UE la Prefectura Botoşani
Corupţia nu se face cu borcane de zacuscă
„Nu ne luăm simpatizaţii din cimitir”
se revoltă reprezentanţii Partidului Poporului- Dan Diaconescu
Prins în timp ce fura din maşini, de un jandarm aflat în timpul liber…
Şcolile cu protestatari v or fi controlate der IŞJ
Controale la medicamentele pentru bolnavii de cancer
S-a amânat raportarea serviciilor medicale prin intermediul certificatelor digitale
Directorii de şcoli cu delegaţie rămân în funcţie
Boc aplică lecţia ]predată de Năstase
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog