Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11462
De la 07 Ianuarie 2003
93844792

Victor Ponta l-a numit ieri pe Gelu Ştefan Diaconu şef la Fisc

  • 25 April 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat joi dimineata ca il va numi in cursul zilei pe Gelu Stefan Diaconu sef la Fisc. Reamintim ca Diaconu, un apropiat al lui Dan Radu Rusanu si Daniel Chitoiu, este sustinut de PNL pentru conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, condusa pina acum de Serban Pop.
Serban Pop a fost numit in functie de Mihai Razvan Ungureanu in scurtul sau mandat de premier.
Cine este Gelu Stefan Diaconu:
S-a nascut in decembrie 1959 la Iasi si a absolvit in 1984 Facultatea de Finante - Contabilitate a Universitatii Al. I. Cuza Iasi.
Potrivit unui articol publicat de HotNews.ro in 2012, cand Daniel Chitoiu, pe atunci ministru al Economiei, a cerut printr-un ordin ca secretarul de stat Gelu Stefan Diaconu sa preia atributiile sale de la Economie pentru semnarea documentelor, corespondentei, actelor administrative si proiectelor de acte normative, relatia dintre cei doi este mai veche, ocupand amandoi functii de conducere in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in perioada guvernarii Tariceanu.
Chitoiu a fost presedinte ANAF, iar Diaconu vicepresedinte ANAF si sef al vamilor. In 2012, imediat dupa numirea in functia de ministru al Economiei, Chitoiu l-a numit pe Diaconu director de cabinet. La scurt timp, Diaconu a primit si o functie de membru in Consiliul de Administratie de la Romgaz. Potrivit CV-ului sau, Gelu Stefan Diaconu a fost vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, seful Autoritatii Nationale a Vamilor, in perioada februarie 2005-februarie 2009.
De asemenea, in perioada 2001-2005 a ocupat functia de director general adjunct al directiei generale de solutionare a contestatiilor in cadrul Ministerului Finantelor. In perioada 1997-2001 a fost director general adjunct al Directiei Generale a Vamilor
Publica locala Buna Ziua Iasi arata in februarie 2011 ca Stefan Diaconu este urmarit penal, dar situatia dosarului este neclara. In iulie 2012, Digi TV scria ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a anunatat ca analizeaza eventualitatea preluarii dosarului aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, in care procurorii efectueaza cercetari fata de Gelu Stefan Diaconu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
"In cauza, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au dispus, la data de 20.04.2011, inceperea urmaririi penale fata de invinuitul Diaconu Gelu Stefan sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, precum si impotriva invinuitilor Pascal Valentin, Coroama Dumitru Corneliu si Anitei (Pascal) Brandusa Elena sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave", potrivit unui comunicat al PICCJ.
Diaconu a fost numit secretar de stat in Ministerul Economiei de premierul Victor Ponta prin Decizia 409 din 10 iulie 2012.
Potrivit ultimei declaratii de avere depuse, Gelu Stefan Diaconu are, impreuna cu sotia sa, doua case, una in Bucuresti si una in Ganeasa (Ilfov), doua terenuri intravinale (Vaslui si Ganeasa) in suprafata de circa 10.000 mp, si mai multe conturi in valoare totala de aproximativ 68.000 euro si 63.000 dolari.
In aceasta declaratie de avere este trecuta, la capitolul 7 Venituri din premii si din jocuri de noroc o suma de 105.000 euro incasati de la Eximbank in urma unui "litigiu compensatie incetare mandat".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dispută conjugală
Gastronomie: Pulpite coapte pe jar
Procedura de soluţionare a contestaţiilor împotriva actelor administrative fiscale
Curtea de Apel Suceava: Judecătorii sunt miloşi cu infractorii
Economia moare iar deputatul PSD Ciofu ne oferă bone
PNL ia de bune promisiunile lui Portariuc
Taxe şi impozite mai mici, la iniţiativa deputatului PNL Costel Şoptică
CLM Botoşani: Manipulare sau corupţie la nivel de metastază
De unde au mai apărut şi auxiliarele astea?
Miluţă Jijie somat să spună ce-a făcut pentru Eminescu
Consilierii municipali PNL s-au desolidarizat de cei ai PSD
ei au blocat la vot un interes personal al lui Portariuc
Consilierii locali l-au atacat pe primar… în stil de haită canină
Deficitul bugetar a ajuns la 4,2 miliarde de lei după trei luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă