Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24439
De la 07 Ianuarie 2003
122884506

Victor Ponta, la Chicago, vede lucrurile altfel decât în România

  • 20 February 2012, 23:00
"Eu nu cred intr-o opozitie care vine sa distruga tot ceea ce au facut cei dinainte, ei au putut face atat, noi vom face si mai mult", a declarat la Chicago presedintele PSD, Victor Ponta.
Prezent weekendul trecut in metropola americana, liderul social-democrat a stat de vorba si cu presa romaneasca, respectiv Asociatia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada (NARPA), fiind printre altele prezent in studioul RTN (Romanian Television Network). Referindu-se la problema demiterii sau suspendarii presedintelui Traian Basescu, Ponta a afirmat ca romanii sunt cei care trebuie sa decida cand merg la vot.
Cateva din declaratiile facute de Victor Ponta:
* "Am tinut sa vin la Chicago pentru a ma intalni cu romanii si a afla care mai sunt problemele comunitatii si pentru a le spune despre ce am aflat la Washington, despre includerea Romaniei in programul Viza Waiver, sa vorbim despre ce legaturi vor fi intre Statele Unite si Romania, si cu ce am putea sa facem noi lucruri bune pentru reprezentantii nostri de aici de la Chicago".
* "Impresia mea este ca sunt oameni care muncesc foaret mult (nr. romanii din America) si care se confrunta cu problemele pe care le are America in ansamblu: problema creditelor, a locurilor de munca". * "Am vazut ca oamenii sunt informati, citesc presa, sunt informati despre ce se intampla in Romania, de la probleme politice la inclusiv faptul ca a fost o iarna foarte grea, spre deosebire de Chicago unde este mai cald ca de obicei.
Este o comunitate care incearca sa isi faca o viata mai buna aici, dar care in acelasi timp nu isi uita legaturile cu Romania", a declarat Victor Ponta despre comunitatea din Chicago.
* "Am spus si am sustinut intotdeauna ca Romania ar trebui sa faca mult mai mult pentru romanii care sunt in afara granitelor, sa nu-i considere doar pur si simplu niste oameni plecati din tara, ci niste membrii ai poporului roman care si-au cautat o viata mai buna in Statele Unite, tara tuturor posibilitatilor si tara libertatilor".
* "Pe baza parteneriatului militar, politic si economic pe care cele doua tari le au, Romania va cere Statelor Unite un regim special, atat pentru comunitatea noastra romaneasca de aici, cat mai ales pentru romanii de acasa".
* "Romania este si trebuie sa fie un partener special al Statelor Unite, dar care trebuie sa primeasca un ajutor, pe care in schimb inca nu l-a primit." declara Victor Ponta. "Am avut intalnirile de la Washington, stabilite inca de la Bucuresti prin ambasada SUA, cu toti responsabili din Departamentul de Stat, Departamentul Apararii si din zona economica, pentru zona Europa si Europa de est".
Legat de ceilalti colegi, Titus Corlateanu si Corneliu Dobritoiu, cu care Victor Ponta s-a aflat impreuna la Washington DC, acesta a afirmat ca, in eventualitatea castigarii alegerilor, acestia vor ocupa functiile de ministru de Externe respectiv cel al Apararii Nationale.
* "M-am vazut si cu reprezentantii de la FMI, pentru ca Romania are nevoie de capitaluri americane. Luna trecuta, Romania a facut aici pe piata americana un imprumut de 1,5 miliarde de dolari, si este important ca acesti bani sa fie folositi pentru dezvoltarea economica si a locurilor de munca".
* Victor Ponta a mai spus ca el crede in ideea de opozitie care nu distruge, ci una care incearca sa faca mai bine. A spus ca a criticat puterea, insa asta se intampla in orice tara. "Eu nu cred intr-o opozitie care vine sa distruga tot ceea ce au facut cei dinainte, ei au putut face atat, noi vom face si mai mult, putem sa invatam deci din greselile lor. Asta este in ceea ce eu cred. Solutia este ca cei de la putere sa faca ce pot ei mai bine, iar oamenii, prin vot, sa decida daca ii pastreaza la putere sau voteaza ca cei din opozitie sa vina in locul lor", a afirmat Ponta.
* Acesta mai considera ca ceea ce este bun trebuie continuat, dand exemplu cu povestea mesterului Manole, care ce construia ziua, noapte se darama, ori el crede ca ce este bun trebuie continuat si a doua zi, iar ce este rau doar indreptat. Victor Ponta a mai afirmat ca birocratia si coruptia nu sunt doar ale unui singur partid, fiecare partid care vine la putere avand uneori tentatia de a profita de functiile pe care le are.
* Cand a fost adus in discutie problema demiterii sau suspendarii presedintelui Traian Basescu, Ponta a afirmat ca romanii sunt cei care trebuie sa decida cand merg la vot!
Material realizat de North American Romanian Press Association (NARPA) - Asociatia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada (NARPA).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Soţul speculant
Nou!!! Plata facturilor apă- canal pe internet!!
Căţel salvat de pompieri
Păgubit de foc
Mafia cu reţetele diabetice
Ioan Rotundu
Petru Grozavu: Lupu şi Filat cu «mâţa» lui Dodon în sac
Şedinţa comună a guvernelor celor două state româneşti va avea loc la Iaşi, pe 3 martie
Moscova reacţionează prin trompetele de la Chişinău
Vladimir Putin promite o reînarmare "fără precedent" a Rusiei
Traian Băsescu solicită conducerii Camerei să urgenteze adoptarea codului penal
Ipoteza unei relansări rapide a creşterii a devenit mai probabilă.
perspectiva economică s-a îmbunătăţit sensibil
„Expert” în inginerii financiare prins la Botoşani
Parlamentarul PSD Dolineaschi renunţă la îndemnizaţie
Cătălin Buhăianu: „Victor Ponta este un agitator”
Botoşani: Primăria promite că în două zile trotuarele vor fi curate
Botoşani: Directori de şcoli suspectaţi de incorectitudine
Accident de muncă la Pensiunea Boema
Primăria şi IŞJ au constituit circumscripţiile şcolare
Oamenii de serviciu din şcoli vor spor de periculozitate
Un eşec umilitor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog