Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16851
De la 07 Ianuarie 2003
122876918

Victoria Nuland: Relaţiile dintre Republica Moldova şi SUA nu au mai fost vreodată atât de intense

  • 31 March 2014, 23:00
"Relaţiile dintre Republica Moldova şi SUA nu au mai fost vreodată atât de intense", a declarat asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului american de stat, Victoria Nuland, în cadrul vizitei sale la Chişinău, transmite Romanian Global News.
"Nu este întâmplătoare vizita mea în Moldova. Am venit pentru a manifesta suportul Americii asupra suveranităţii şi integrităţii Republicii Moldova. Noi vedem viitorul Moldovei alături de Uniunea Europeană. Noi dorim să vedem o Moldovă prosperă, independentă şi europeană", a declarat Victoria Nuland.
Republica Moldova trebuie să continue reformele și să intensifice lupta împotriva corupției. Este declarația Asistentului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, care a venit astăzi la Chișinău. „Este foarte importantă continuarea reformelor în economie, în justiție. Corupția este un ucigaș al democrației. Este în interesul tuturor moldovenilor de a lupta cu acest fenomen. Să oferiți o guvernare bună și curată populației Republicii Moldova. Obiectivele noastre sunt aceleași ca și ale dvs. Vrem să vedem o țară prosperă, democratică și europeană", a declarat Victoria Nuland.
Înaltul oficial american a reafirmat sprijinul Washingtonului pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a încurajat R. Moldova să continue calea integrării în Uniunea Europeană.
Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a avut o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti la Reședința de Stat.
Victoria Nuland este însoțită la Chișinău de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, directorul pentru politici, planificare şi parteneriat în cadrul Comandamentului Forţelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H.Moser.
Mai mult, oficialul din SUA a susţinut că va oferi Moldovei o sumă de 10 milioane de dolari sprijin financiar: "Dorim să mărim investiţiile, şi vreau să anunţ că SUA va oferi o sumă adiţională de 10 milioane doalari pentru susţinerea efortului de securitate a frontierelor Republicii Moldova".
„Este o sumă adițională pentru asistența acordată de SUA în fiecare an pentru a susține eforturile de securitate la hotar. Sunt tensiuni în această regiune. Suntem mândri că SUA și Republica Moldova au fost împreună la Asambleea Generală a ONU, condamnând ocuparea rusească a Crimeii. Noi vedem un viitor pentru Republica Moldova în care avem relații la fel de bune cu UE, Ucraina, dar și cu Rusia. Pentru aceasta este nevoie de eforturi continue și puternice de reformare. Obiectivele noastre sunt aceleași. Să vedem o țară prosperă, independentă, europeană", a declarat Victoria Nuland.
La rândul său, ministrul de Externe de la Chișinău, Natalia Gherman, a menționat că vizita înaltului oficial american reprezintă un semnal foarte important de susținere din partea SUA.
„Avem o relație de prietenie care se axează pe edificarea unei democrații în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, am constatat că relațiile dintre RM și SUA sunt mai bună ca niciodată. Este expresia utilizată de doamna Nuland atunci când a caracterizat dialogul nostru. Ne-am exprimat gratitudinea pentru asistența SUA acordată Republicii Moldova. Evidențiez asistența acordată pentru justiție, faceri Interne, programul COMPACT, datorită căruia sunt construite drumuri, poduri și instituții de menire socială", a menţionat Natalia Gherman.
Timp de 22 de ani, asistența SUA oferită Republicii Moldova pentru implementarea diferitor proiecte și programe a însumat peste 1 miliard de dolari.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pască fără aluat
Bancul zilei: Uadul românesc
Şoferii vor merge anual cu 1.100 km mai puţin după introducerea accizei, dacă îşi păstrează bugetul
Germania se arată pregătită să înceapă zboruri de patrulare deasupra Poloniei şi României
Lista produselor pentru care vom plăti mai mult începând de marţi
Codrut Seres, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica
Guvernul va aproba miercuri Ordonanţa care le permite transportatorilor să recupereze 4 eurocenţi din 7 , cat e acciza.
"Victor Viorel, îţi spun de acum: 'Or să primească Finanţele camioane de facturi pentru oameni care nu au alimentat niciodată'"
Dacă Ponta nu înţelege de unde poate reduce cheltuieli, sânt gata să-i arat în 30 de minute
Alune americane
Primăria Botoşani: Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi
VW declarat furat din Spania depistat în trafic la Botoşani
Aproape 400 situaţii de urgenţă înlăturate cu ajutorul pompierilor voluntari
O fi bun de leac contra prostiei?
Ioan Rotundu
Gafa lui Florin Ţurcanu, costisitoare politic
Ioan Rotundu
Vladimir Putin denunţă blocada impusă Transnistriei
într-o convorbire cu Angela Merkel
Botoşani: Primarul Porttariuc cheltuie banul public pe evenimente de para-ndărăt
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog