Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20289
De la 07 Ianuarie 2003
122905938

Victoria Nuland, despre interceptarea convorbirii telefonice in care face afirmaţii injurioase la adresa UE

  • Un profesionalism impresionant
  • 7 February 2014, 23:00
Departamentul de Stat Secretarul de Stat adjunct al SUA Victoria Nuland a refuzat vineri orice sa faca orice comentariu legat de afirmatiile injurioase legate de rolul Uniunii Europene in criza ucraineana, in conditiile in care a fost vorba despre o "conversatie diplomatica privata", inregistrata insa de o maniera "impresionanta", scrie AFP.
"Nu voi comenta o conversatie diplomatica privata", a declarat Nuland, intr-o conferinta de presa la Kiev. "Este un profesionalism impresionant. Calitatea este foarte buna", a adaugat aceasta, in conditiile in care Statele Unite au pus deja in discutie rolul Rusiei in aceasta interceptare telefonica.
In cursul diminetii, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Jennifer Psaki nu a dezmintit acest apel telefonic, dar a refuzat sa spuna mai multe despre o "conversatie diplomatica privata".
Ea a asigurat ca nu are "detalii din surse independente cu privire la originea inregistrarii de pe YouTube", dar a acuzat autoritatile ruse ca fac publicitate in jurul acestui caz, difuzand inregistrarea pe Twitter. Aceasta a apreciat ca metodele Rusiei au "cazut foarte jos", potrivit agentiei Mediafax.
"Fuck the EU", este auzit zicand cel mai inalt reprezentant al Departamentului de stat pentru continentul european, in aceasta convorbire telefonica, care dureaza putin peste patru minute.
Nuland, a carei voce este auzita clar, discuta cu un barbat a carui voce corespunde cu cea a ambasadorului Statelor Unite in Ucraina, Geoffrey Pyatt, iar cei doi discuta despre maniera in care pot fi rezolvate disputele politice din Ucraina.
Conversatia, care pare inregistrata fara cunostinta protagonistilor, si care a fost postata pe YouTube si redistribuita masiv pe Twitter, nu este datata si nu poate fi autentificata 100%. Nuland se afla in prezent in vizita la Kiev si este implicata personal de mai multe saptamani in gasirea unei solutii pentru criza dintre regim si opozitie, aparand inclusiv, la finele lui decembrie, alaturi de manifestantii pro-europeni.
In conversatia telefonica, cei doi diplomati discuta cea mai buna strategie pentru Ucraina, in incercarea de a rezolva criza, si despre rolurile Uniunii Europene si Natiunilor Unite. Nuland citeaza numele diplomatului ONU Robert Serry, numit in urma cu cateva zile reprezentant special al secretarului general pentru Ucraina.
"Acest tip de la ONU, Robert Serry, ar fi super pentru a ajuta la coagularea lucrurilor, de a avea acest sprijin al ONU, iar UE, fuck the EU", spune Nuland.
Intrebat cum comenteaza acest subiect, departamentul de Stat nu reactionase pana la jumatatea zilei.
Dar purtatorul de cuvant al Casei Albe Jay Carney i-a luat apararea Victoriei Nuland. "Secretarul adjunct de Stat s-a aflat in contact cu omologii sai din UE si relatiile cu UE sunt mai puternice decat niciodata", a spus acesta, in conferinta cotidiana de presa.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ciobanul şi studentele
Horoscopul zilei
Dan Nicu: Cum trebuie înţelese manevrele de la Tiraspol
Mugur Isărescu, despre limitarea plăţilor în numerar
drumul spre iad este pavat cu bune intenţii
Angela Merkel, despre afirmaţiile injurioase ale Victoriei Nuland la adresa UE:
absolut inacceptabil
Barroso are programată, pe 14 februarie, o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu
Prognoza meteo: Cum va fi vremea in weekend
Klaus Iohannis spune că nu este dispus să renunţe la primăria Sibiului
Un câştig pentru Executiv
să fim atenţi să nu dam muniţie suplimentară lui Traian Băsescu
Klaus Iohannis are pe numele sau o sesizare penală la Parchetul general pentru conflict de interese
O măgărie
Cine este Teodor Atanasiu, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al economiei
Tom şi şi Jerry de Botoşani, în viziunea deputatului Roman
Din puţul gândirii Tamarei Gâguliţa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog