Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22816
De la 07 Ianuarie 2003
122882883

Viitor incert pentru emisiunile realizate la TVR de Moise Guran, Sorin Avram sau Cornel Nistorescu

  • Stelian Tanase: "E o disputa pe independenta editoriala a TVR", sub influenta politica
  • 18 September 2014, 23:00
Viitorul principalelor emisiuni de seara ale Televiziunii publice - inclusiv "Vorbeste liber" (realizata de Sorin Avram, gazda lui Traian Basescu de miercuri seara) sau "Biziday" (Moise Guran) - este sub semnul intrebarii. Neintelegerile dintre presedintele-director general al TVR si multi dintre membrii Consiliului de Administratie si ai managementului s-au transformat intr-o batalie pe care Stelian Tanase spera sa o rezolve pana luni si despre care spune ca este "o disputa pe independenta editoriala a TVR", sub influenta politica. El mai spune ca s-ar dori, la nivel politic, indepartarea lui Cornel Nistorescu si a lui Sorin Avram de la Televiziunea publica.
Mai multe site-uri (Inpolitics.ro, Reportervirtual.ro) au dat drept sigur, joi, ca principalele emisiuni de seara ale TVR - talk-show-ul "Vorbeste liber!", "Biziday" sau emisiunea lui Dragos Patraru, "Starea Natiei" - vor iesi din grila dupa ce Consiliul de Administratie a obiectat fata de programele si strategia propuse pentru aceasta toamna. Contactat de HotNews.ro, presedintele-director general Stelian Tanase, de care multi din actualul Consiliu de Administratie al Televiziunii s-au distantat in ultima vreme, a spus ca este o "disputa pe independenta editoriala a TVR". El a afirmat ca situatia ar urma sa se lamureasca "maine cand se reuneste grupul de lucru (pentru stabilirea grilei/structurii de programe a TVR din aceasta toamna, ce trebuie aprobata intr-o forma finala de CNA - n.red.) si luni, cand se intruneste C.A.".
Contactat la randul sau de HotNews.ro, realizatorul Moise Guran a spus ca "stiu ca in seara aceasta, joi, am emisiune. Daca pana luni vor decide sa o fac in continuare, o voi face".
Stelian Tanase acuza ca neintelegerile legate de programele de toamna ale TVR tin de presiuni politice si arata ca ar fi vizati jurnalistii Cornel Nistorescu si Sorin Avram. "Daca emisiunile lui Cornel Nistorescu si ale lui Sorin Avram ies, cineva trebuie sa dea o explicatie, iar explicatia trebuie cautata sus de tot, la nivel guvernamental", a afirmat Tanase pentru HotNews.ro. El a aratat ca actualul guvern are o reprezentare majoritara in CA al TVR, structura numita politic.
Nota: Cornel Nistorescu si Sorin Avram se numara printre jurnalistii adusi de Stelian Tanase din afara TVR sa faca emisiuni la Televiziunea publica, fapt ce i-a nemultumit pe multi din institutie, emisiunile realizate de jurnalistii acesteia fiind eliminate. Seful TVR a tinut sa mai mentioneze obiectiile lui Corneliu Calota - membru in CA al TVR, numit recent purtator de cuvant al Guvernului Ponta - fata de emisiunile noi sau reintroduse cu un nou sezon in grila acestei toamne. "Obiectia domnului Calota - care am aflat cu surprindere ca este si membru al CA, si purtator de cuvant al Guvernului - sunt ca seara avem prea multe vorbe, ceea ce ar transforma profilul canalului", spune Tanase, care sustine ca aceasta interpretare ar fi "complet abuziva".
"Problema de fapt este ca este o disputa pe independenta editoriala a TVR - este televiziunea independenta editorial, sau editorialul este controlat de majoritatea politica?", a spus pentru HotNews.ro Stelian Tanase.
La inceputul acestei luni, grila de toamna a TVR a intampinat probleme la CNA, unde televiziunea publica a transmis documente neclare cu privire la grila, respectiv structura de programe. CNA a decis sa amane discutarea grilei pana cand situatia acesteia va fi lamurita la TVR. Tot atunci, Monica Gubernat, membra CNA, ridica obiectii fata de emisiunea Biziday a lui Moise Guran, care in opinia ei ar include publicitate mascata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: O altfel de căţeaa
Horoscopul zilei
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Anunţ important Urban Serv
Botoşani: Impertinenţa funcţionarilor de prin primări
Ioan Rotundu
Dominaţi de teamă
Ioan Rotundu
Un banner care il ironizeaza pe Mircea Badea, afisat langa sediul Antena 3
Elevii claselor I si a II-a vor studia dupa manualele vechi
De ce prefer ca Victor Ponta-presedinte sa fie ofiter acoperit
Vladimir Putin l-ar fi amenintat pe Petro Poroshenko ca, daca vrea, poate invada in doua zile Ucraina, Polonia, Romania si tarile baltice
Perchezitii la sediul SC Urban, firma controlata de senatorul PSD Radu Oprea
Actul normativ prin care 1.300 artisti primesc din nou indemnizatii suspendate in 2009 va fi aprobat luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog