Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3522
De la 07 Ianuarie 2003
122889171

Viorel Hrebenciuc, achitat in dosarul "Mita la PSD". Decizia nu e definitiva

  • 10 April 2017, 23:00
Viorel Hrebenciuc a fost achitat luni de Judecatoria Sector 1 in doarul "Mita la PSD", in care era acuzat de marturie mincinoasa, potrivit Digi24.ro. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata in apel.
Fostul deputat social-democrat Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata in urma cu un an de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru marturie mincinoasa, fiind acuzat ca a dat declaratii nesincere in dosarul "Mita la PSD", in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.
Dosarul lui Viorel Hrebenciuc a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in urma unei plangeri depuse de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc ca ar fi facut declaratii false in dosarul "Mita la PSD" privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009 - Mircea Geoana.
Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 25 octombrie 2011, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", insa el a facut declaratii nesincere.
De asemenea, el a dat declaratii nesincere si in iunie 2013, cand a fost audiat ca martor in acelasi dosar la Judecatoria Sectorului 1. Consecinta a fost ca Ioan Niculae a fost achitat de instanta de fond.
"Ca urmare si a faptului ca numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevarul in legatura cu aspectele pentru probarea carora a fost audiat in calitate de martor, privind fapta savarsita de numitul Ioan Niculae, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus achitarea inculpatilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel", au aratat procurorii.
Pe 19 martie 2015, Viorel Hrebenciuc a fost audiat din nou in calitate de martor la Curtea de Apel Bucuresti, moment in care a dat declaratii sincere.
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit 3 ani inchisoare cu executare.
In martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel Bucuresti ca de finantarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoana si apropiatii acestuia - Ionut Costea si Ion Bazac.
"In acest context, Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana", declara atunci Hrebenciuc.
Tot atunci, Hrebenciuc spunea ca Mircea Geoana l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finantarea campaniei electorale. "Nu pot preciza daca Geoana m-a trimis la Niculae pentru o finantare legala sau nelegala. In principiu era legala. Niculae a vrut sa faca plata prin banca. Eu discutam cu alti finantatori doar cand eram trimis", a sustinut Viorel Hrebenciuc.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autoritatile ucrainene afirma ca serviciile secrete rusesti sunt implicate in planul de asasinare a lui Plahotniuc
Locuitorii din Beijing primesc pana la 72.000 de dolari pentru deconspirarea spionilor straini
Inalta Curte va anunta pe 24 aprilie decizia in privinta contestatiei lui Dragnea la condamnarea primita in dosarul "Referendumul"
Tragedia de la Smolensk: Seful noii comisii de ancheta spune ca avionul s-a dezintegrat in aer
Liviu Dragnea, in instanta: Eu sunt un simplu inginer; am asistat la o dezbatere care ma depaseste
Guvernul vrea sa continue demersurile pentru trecerea la moneda euro
Un programator rus a fost arestat in Spania, la cererea SUA
Sotia acestuia afirma ca politia i-a spus ca un virus care pare sa fi fost creat de rus este legat de victoria lui Donald Trump
Ministrul Apararii, intalnire cu o delegatie a Congresului SUA, seful statului major si ambasadorul american la Bucuresti
Agentia pentru refugiati a ONU cere UE sa nu mai trimita refugiati in Ungaria:
Sunt tinuti in containere, inconjurati de sarma ghimpata
De ce isi deschide NATO centru de contraspionaj la Bucuresti.
Primele detalii despre viitorul Detasament de Contrainformatii
Florin Iordache a fost audiat vineri la Parchetul General in dosarul OUG 13
Pe mainile lui Busoi
Dinu Pescariu, Claudiu Florica, Calin Tatomir si Gabriel Sandu, urmariti penal de DNA intr-un nou dosar Microsoft
Legea salarizarii unitare se amana inca o saptamana, anunta Dragnea
Parlamentarii PSD si ALDE, reuniti in sedinta pentru a semna proiectul, care trebuia depus luni
Horoscopul zilei de 11.04.2017
Bancul zilei: Orgoliu satisfăcut
Maica Domnului, venerată şi în acelaşi timp hulită de creştini
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog