Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23299
De la 07 Ianuarie 2003
122908948

Vladimir Putin: Informatiile din Panama Papers sunt reale, dar nu acuza pe nimeni / In spatele lor se afla SUA

  • 14 April 2016, 23:00
Presedintele rus Vladimir Putin a admis joi ca informatiile din "Panama Papers", care pune in discutie conturile catorva apropiati ai sai, sunt reale, dar a sustinut ca nu e vorba de nimic ilegal si a acuzat din nou Statele Unite ca se afla in spatele acestor "provocari", scrie AFP.
"Oricat de straniu ar parea, nu este vorba de informatii inselatoare. Dar exista impresia ca ele nu provin de la ziaristi, ci mai degraba de la avocati", a declarat presedintele, intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri la televiziunea rusa.
"Concret, ele nu acuza pe nimeni de nimic", a sustinut acesta. In opinia sa, ancheta ziaristica ce dezvaluie un amplu sistem de evaziune fiscala in care sunt implicati inalti responsabili politici si economici din intreaga lume a vizat sa "semene indoiala" in ceea ce priveste activitatile "prietenilor" sai, sugerand ca fondurile sunt destinate "unor responsabili, inclusiv presedintele".
Potrivit Consortiului International al Ziaristilor de Investigatie (ICIJ), care se bazeaza pe documente ale cabinetului panamez Mossack Fonseca, apropiati ai lui Vladimir Putin, incepand cu violoncelistul Serghei Roldughin, au ascuns in strainatate pana la doua miliarde de dolari.
"Cine se deda acestor provocari? Noi stim ca e vorba de angajati ai unor organizatii oficiale americane", a declarat Putin.
Cotidianul german Suddeutsche Zeitung, la originea scandalului, "apartine unui holding de presa care apartine institutiei financiare americane Goldman Sachs", a spus el, adaugand ca lumea trebuie sa se astepte la multiplicarea unor astfel de atacuri odata cu apropierea alegerilor legislative rusesti, in septembrie.
Vladimir Putin l-a aparat din nou pe muzicianul Serghei Roldughin, acuzat ca se afla in centrul ingineriilor financiare ale apropiatilor presedintelui rus. Potrivit acestuia, violoncelistul a "cheltuit toti banii pe care i-a cumparat pentru a cumpara instrumente de muzica", in special "doau viori si doua violoncele, obiecte unice".
Roldughin, prieten cu Vladimir Putin din anii 1970, "nu mai are nimic". "a cheltuit mai multi bani pe aceste instrumente decat avea. Este dator fondului prin intermediul caruia le-a cumparat".

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Demnitatea măgarului
Reţeta zilei: Lapte deu bou
Horoscopul zilei de 14.05.2016
Botoşani: Un nou abuz de putere a comisarului şef Mihai Bunduc
Ministrul muncii si-a dat demisia
Prima reactie a lui Dacian Ciolos in scandalul de la Opera Nationala
Performanta trebuie apreciata indiferent de unde vine. Discursul xenofob nu-si are locul intr-o Romanie care se doreste deschisa spre lume
Pocedura de restituire a taxei de mediu
Black Cube, firma angajata sa o spioneze pe sefa DNA, a vorbit pentru Stirile ProTV
Dezvaluirile lor, respinse de autoritati
Rasul nu ingrasa decat daca esti fraier
Seful Comisiei de munca din Camera Deputatilor: Claudia-Ana Costea nu a fost lasata sa-si faca treaba
Raluca Pruna anunta ca DIICOT va functiona dupa modelul DNA:
Nu stiu daca este o veste buna pentru toata lumea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog