Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12899
De la 07 Ianuarie 2003
122898548

Vom plăti consultaţiile medicilor de familie?

  • 29 March 2009, 23:00
Asiguraţii de sănătate ar putea fi puşi în situaţia ca de la începutul lunii viitoare să plătească orice serviciu solicitat medicilor de familie. Plata pentru orice consultaţie, dar şi plata integrală a oricărei reţete, este ameninţarea care ar putea deveni realitate pentru asiguraţii de sănătate, peste doar câteva zile, în cazul în care medicii de familie îşi menţin hotărârea de a nu semna cu Casa de Asigurări de Sănătate noul contract pe acest an.
Dacă medicii de familie nu semnează acest contract, aceştia nu mai primesc fonduri de la sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi cabinetele lor vor funcţiona ca orice alt cabinet medical privat, cu plată pentru fiecare serviciu solicitat de pacienţi, chiar dacă aceştia plătesc asigurările de sănătate sau nu. Nemulţumiţi de prevederile noului Contract cadru şi de faptul că propunerile lor au fost ignorate, medicii de familie au avertizat la sfârşitul săptămânii trecute că nu îşi vor pune semnătura pe contractul cu care nu sunt de acord.
La nivel naţional, reprezentanţi ai medicilor de familie au avertizat că îşi vor închide cabinetele, de la 1 aprilie, până când vor demara negocieri "reale" cu autorităţile, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanţilor medicilor. La nivel judeţean, medicii de familie vor lua în următoarele zile o hotărâre în ce priveşte atitudinea pe care o vor adopta ca protest. „Este o minciună că s-a ţinut cont de observaţiile noastre în redactarea contractului cadru. Este o dezinformare a populaţiei pe care o fac cei din minister”, spune unul dintre medicii de familie botoşăneni. Gărzile pe care ar urma să le facă medicii de familie la centrele de permanenţă medicală, penalizările prevăzute de noul contract cadru pentru medicii de familie, în mai multe situaţii, scoaterea unor servicii care le erau plătite acestor medici până acum, reprezintă motive care i-au determinat să recurgă la acţiuni de protest.
De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii, consideră neîntemeiată supărarea medicilor. Într-un comunicat transmis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se arată că: „Ministerul Sănătăţii a ţinut cont de recomandările şi observaţiile medicilor de familie în redactarea contractului cadru, care conţine principiile generale de desfăşurare a activităţii de medicină primară. La elaborarea normelor metodologice ale contractului cadru urmează a fi, de asemenea, consultaţi reprezentanţii medicilor de familie".
Cei din minister au anunţat că în cursul acestei săptămâni vor avea loc întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii medicilor de familie pentru a nu se ajunge la situaţii de blocaj în activitatea cabinetelor de medicină primară. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Complot în jurul Adei Macovei
Ioan Rotundu
O femeie şi-a schimbat aspectul fizic pentru copiii săi
Comentariul comentariilor XLIX
(Ioan Rotundu)
Avalanşă de arderi necontrolate
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 30 martie
A fost premiată la Festivalul de muzică uşoar㠄Ghiocelul de argint”
Dezinteres total pentru mecanică la SAM Vlădeni Deal
Undă verde pentru reabilitare a drumului european care străbate oraşul Flămânzi
Horoscop
Eee... ce vremuri!
Reproşul lui Iliescu către prostănacul Geoană
Ruga microbiştilor către Dumnezeu
Românul şi oul
„Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”
La Termica se stă cu netreaba în mână
Pe drumurile judeţene se face treabă ca în agricultură odinioară
Ţurcanu a pusa gând rău caselor de schimb valutar
Atac la persoana primarului Flutur
Salată de cartofi de sezon
Citeşte şi hotărăşte!
Proteze sunt pentru toţi pacienţii, dar numai pe… Internet
Opt directori de spitale declaraţi incompetenţi funcţiei ocupată
Se va schimba modul de calcul al pensiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog