Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23289
De la 07 Ianuarie 2003
122908938
Vraişte totală cu ordinea publică prin comune

Primarul din Ungureni agresat la 50 m de casă

  • Ioan Rotundu
  • 3 April 2018, 23:00
Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni, a plecat luni noaptea la Bucureşti pentru ca marţi, 3 aprilie, să semneze cinci contracte de finanţare pentru tot atâtea proiecte întocmite şi care s-au dovedit a fi eligibile. Treaba la Bucureşti a terminat-o repede, aşa că marţi după amiază, în jurul orei 16.00 a ajuns acasă, el locuind în satul Sapoveni.
Obosit de la drum, dar şi bucuros că a semnat contractele şi a primit finanţarea, înainte de a mânca, Ivanache s-a deplasat la barul din vecinătatea casei sale aflat la nici 50 de metri. Ghinionul său a fost ca la bar să se afle şi Paul Buchir, cunoscut scandalagiu în sat şi în comună.
Cum l-a văzut pe primar, deci are vederea bună, i-a cerut să-i dea de băut. Pentru că primarul l-a refuzat, Buchir a început să-l înjure ca la uşa cortului. Degeaba a încercat barmanul Dorel Costaş să-l domolească, degeaba au încercat cei aflaţi în bar să-i explice lui Buchir că nu este frumos să procedeze aşa, Buchir a continuat să ameninţe şi să-l înjure pe primar.
Neputând suporta umilinţele şi jignirile lui Buchir, primarul a sunat la Poliţia Rurală Vlăsâneşti. Numai că Poliţia de aici nu are şef, aşa că n-a avut cui cere ajutor. La Poliţia oraş Săveni iarăşi nu este şef. Iar în comuna Ungureni nu are nici un agent de poliţie de anul trecut.
Probleme cu agenţii de poliţie la comune sunt mai peste tot în judeţ. Ministrul de Interne Carmen Dan a blocat angajările, economisind bani, fără să-i pese că prin comunele ţării derbedeii, hoţii şi mafioţii îşi fac de cap. Comisarul şef al IJP Botoşani, Viorel Şerbănoiu, pare a fi depăşit de situaţie. Strânge din umeri a neputinţă.
Revenind la situaţia lui Paul Buchir, agresorul primarului, acesta are vârsta în jurul a 40 de ani şi n-a lucrat niciodată nicăieri dar are pensie lunară de 800 lei. Pensia o primeşte pe motiv că are handicap fizic, adică nu vede. Ce este ciudat, Buchir este pensionat pe motiv de acuitate vizuală redusă dar are autoturism proprietate personală, are căruţă şi coi cai, lucrează la pământul proprietate şi nimeni nu-l crede când spune că-i pensionar pe motiv de vedere.
Cunosc persoane cu handicap fizic sever dar care au fost respinşi de comisia de specialitate de la pensionare. Nu şi Buchir. Poate că va avea cineva curiozitatea să reverifice dosarul său de pensionare. De vreme ce are căruţă şi maşină, nu pare a fi chior de-a binelea.
Se pare că nervozitatea lui Buchir s-a declanşat şi de la faptul că în evidenţele primăriei se află cu amenzi de plătit de ordinul miilor de lei. Buchir este scandalagiu de profesie şi oamenii din sat se feresc din calea lui. Se feresc nu pentru că ar fi orb ci pentru modul său violent de a se comporta. Tatăl său a fost tot un scandalagiu cu renume şi era cunoscut în toate satele de pe cursul mijlociu al Jijiei.
În discuţia telefonică avută cu primarul, acesta mă întreba dacă ar fi corect să-şi facă dreptate singur. „Eu nu am poliţişti în comună. La Vlăsâneşti şi Săveni nu au şef şi n-ai cu cine lua legătura. Cui să mă adresez? Ar fi normal ca eu, în calitate de primar al comunei, să-mi fac singur dreptate? N-ar fi corect, dar nu-i corect nici faptul că nu mai avem poliţie prin comună să ne apere de cei ca Buchir” – mi-a explicat primarul Ilie Ivanache.
Situaţia de la Ungureni nu-i singulară în judeţ. Intră în obligaţia prefectului judeţului să rezolve aceste probleme. Numai că prefectul Dan Şlincu n-are voie să întreprindă nimic fără aprobarea nevestei şoferului, senatorul PSD Doina Federovici care, în fapt, este conducătorul judeţului.
Pe bune mâini a ajun judeţul care i-a dat ţării pe Eminescu, Iorga, Luchian, Enescu etc.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aşbeţti – România centenară
Bancul zilei: Munca la români
Horoscopul zilei de 4.04.2018
Noul președinte al CNSAS este Constantin Buchet, propus de Guvern.
Cazimir Ionescu nu obține nicio funcție
Dosarul în care primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost condamnat definitiv la închisoare
cu executare în 2010 va fi rejudecat
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Dăncilă:
Pe fondul unor politici fiscal-bugetare imprudente, există riscul ca puterea de cumpărare a românilor să scadă în continuare
Persoanele condamnate pentru corupție vor putea beneficia de măsurile alternative
ca detenție la domiciliu sau de week-end - propunere PSD
Bani pentru pensii și salarii: Romgaz, obligată să vireze 1,9 miliarde lei
sub formă de dividende
In Crimeea au intrat în funcțiune noile radare rusești,
care acoperă complet Marea Neagră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog