Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20673
De la 07 Ianuarie 2003
122906322

„Vreau să fiu pompier voluntar”

  • 23 April 2012, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani derulează, în acest an, campania naţională „Vreau să fiu voluntar”. Iniţiată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, acţiunea se adresează, atât administraţiei publice locale, cât şi persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care doresc să devină pompieri voluntari. Scopul campaniei este de informare şi sensibilizare a cetăţenilor cu privire la rolul şi importanţa voluntariatului în situaţii de urgenţă
Pe parcursul anului 2012 se va derula primul proiect al campaniei, respectiv “Rolul şi importanţa voluntariatului”, ce are următoarele obiective: cunoaşterea şi respectarea de către autorităţile publice locale a reglementărilor privind voluntariatul în situaţii de urgenţă, creşterea interesului autorităţilor publice locale pentru constituirea, dimensionarea şi dotarea reală şi corectă a structurilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, precum şi creşterea numărului de solicitări din partea cetăţenilor pentru intrarea într-un serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Locuitorii comunei Todireni au aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, care este rolul şi importanţa voluntariatului, dar şi cum pot să devină pompieri voluntari. Timp de două zile, ei au participat la mai multe activităţi de promovare a voluntariatului, derulate de I.S.U. Botoşani în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Todireni.
Astfel, a fost organizată “Ziua Porţilor Deschise” la SVSU Todireni, unde cetăţenii au vizionat tehnica de intervenţie din dotarea acestui serviciu. Totodată, ei au asistat la un exerciţiu demonstrativ privind modul de intervenţie în caz de incendiu. La punctul de informare preventivă, amenajat în sediul Primăriei Todireni, locuitorii au aflat care sunt riscurile potenţial generatoare de dezastre naturale la nivelul comunei, dar şi măsurile de prevenire a unor situaţii de urgenţă, atât acasă cât şi la locul de muncă. Activităţile s-au încheiat cu un seminar, intitulat „Rolul şi importanţa voluntariatului în situaţii de urgenţă”, susţinut de specialiştii Inspecţiei de Prevenire.
Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ au participat, în 2011, la stingerea a mai bine de jumătate din incendiile şi arderile necontrolate produse pe teritoriul judeţului Botoşani.
Potrivit datelor statistice, în perioada de referinţă, pompierii voluntari au intervenit, alături de forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, pentru stingerea a 279 din cele 448 incendii produse pe teritoriul judeţului. 24 dintre incendii şi 11 arderi necontrolate au fost stinse de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă până la sosirea forţelor profesioniste.
Cele mai multe intervenţii le-au avut serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Flămânzi şi Darabani, care au acţionat pentru stingerea incendiilor produse pe teritoriul comunelor adiacente, acestea având în dotare câte două autospeciale.
Pompierii voluntari au participat şi la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase care s-au abătut asupra judeţului în prima jumătate a anului 2011. Intervenţiile lor au constat în îndepărtarea unor copaci sau elemente de construcţie, care puneau în pericol viaţa trecătorilor ori pentru asanarea unor fântâni.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani apreciază preocuparea continuă a administraţiilor locale pentru menţinerea în stare de funcţionare a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât acestea constituie un sprijin real pentru cetăţeni, şi nu numai, aflaţi în situaţii de urgenţă.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Mesajul Înalt Preasfinţitul Teofan către botoşăneni
Pensionarul protestatar de pe Pietonalul Unirii era să ia bătaie
Paştele Blajinilor, un străvechi obicei românesc
Amenzi aspre pentru cei care au făcut scandal la Zilele Oraşului
Informaţii utile referitoare la Bac
Elevii vor trebui să recupereze materia
Sindicatul Sanitas vrea sondaje de opinie printre asiguraţi
Bancul zilei: Colaborare amoroasă
Comunicat de presă Nova Apaserv
Caricatura zilei
Românii sunt cei mai numeroşi străini din această ţară
Mai mulţi români aflaţi în Ungaria au fost atacaţi cu gloanţe
CNCD dă liber la persecutat români în Covasna și Harghita
COMUNICAT – Mişcarea pentru Botoşani
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog