Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22699
De la 07 Ianuarie 2003
122908348
ZEW:

Perspectivele economiei României în următoarele şase luni s-au îmbunătăţit

  • 17 March 2011, 23:00
Perceptia analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele sase luni s-a imbunatatit in martie, Romania urcand o pozitie fata de februarie, pana pe locul al treilea intre statele Europei Centrale si de Est, potrivit unui sondaj al institutului ZEW citat de Mediafax. Indicele care masoara asteptarile expertilor financiari pentru Romania pe o perioada de sase luni a urcat cu 11,1 puncte, la 44,5 puncte.
O crestere mai mare a inregistrat in martie doar Ungaria, respectiv de 20,1 puncte, la 52,6 puncte.
In acest top, Romaniei a fost devansata de Ungaria si Croatia (51,3 puncte), in vreme ce Cehia, Polonia si Turcia au obtinut evaluari mai slabe. In februarie primele trei pozitii au fost ocupate de Croatia, Cehia si Polonia.
Pentru Europa Centrala si de Est, perspectivele economice s-au inrautatit, indicele pentru regiune inregistrand un declin de 10,6 puncte, la 13,9 puncte, in principal din cauza evaluarilor mai slabe privind Polonia si Slovacia, potrivit sondajului realizat de ZEW in colaborare cu grupul austriac Erste.
Dezastrul din Japonia nu a avut influenta asupra perceptiei analistilor privind situatia economica din Europa Centrala si de Est, noteaza ZEW. Dupa perceptia situatiei economice actuale, Romania se situeaza pe penultimul loc in regiune, la fel aca in februarie, cu un indice de -29,6 puncte, in pofida unei imbunatatiri de 8,2 puncte. Ungaria (-32,5 puncte) este singura economie evaluata mai slab. Croatia este al treilea stat pentru care indicele perceptiei expertilor financiari este negativ (-14,4 puncte), in timp ce restul beneficiaza de aprecieri pozitive.
Europa Centrala si de Est a consemnat o inrautatire a indicelui situatiei economice curente de 16,1 puncte, la 2,3 puncte.
Asteptarile privind evolutia bursei de la Bucuresti in urmatoarele sase luni s-au imbunatatit, indicatorul referitor la evolutia indicelui BET, care include cele mai lichide zece actiuni de pe bursa, avansand de peste doua ori, de la 21,9 puncte la 44,8 puncte.
Indicatorul privind evolutia indicelui NTX pentru regiunea Europei Centrale si de Est a crescut cu noua puncte, la 48,4 puncte. Perspectivele tuturor celor sapte burse din regiune analizate in martie au consemnat evolutii pozitive, cele mai bune asteptari existand pentru Croatia (58 puncte), iar cele mai slabe pentru Slovacia (25,7 puncte).
Perspectivele la sase luni ale leului in raport cu euro s-au imbunatatit, indicele calculat in functie de estimarile analistilor financiari inclusi in sondaj avansand cu 16 puncte, la 31,2 puncte. Asteptari mai bune exista pentru kuna croata si zlotul polonez, iar mai slabe pentru coroana ceha, forintul ungar si lira turceasca.
La sondaj au participat 80 de experti financiari in perioada 28 februarie-14 martie. Raportul ZEW/Erste include din Europa Centrala si de Est Cehia, Croatia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Turcia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Despre cutremur
Caricatura zilei
Domnii Ponta şi Antonescu suferă de vadimită
Guvernul a demarat Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii:
primele beneficiare vor fi autorităţile locale din Suceava şi Botoşani.
The Washington Post a suspendat o ziaristă, laureată a premiului Pulitzer, pentru plagiat
Cine refuză un loc de muncă sau cursuri de calificare poate pierde ajutoarele sociale
Copii bloc aţi în apartament, salvaţi de pompieri
Casa Garabet-Ciomac, fostul spital dermato, va fi reabilitată
Începe reabilitarea Pietonalului Unirii
„Facem rondul ca la puşcărie”
au spus cu năduf profesorii prezenţi în piaţă
Sanatoriului de Pneumoftiziologie de la Guranda nu poate fi cămin de bătrâni
„Nu înţeleg de ce l-ar desfiinţa”
Mihai Ţâbuleac nu candidează la o funcţie în PDL ... încă
Ne lipsesc călăuza şi direcţia
Ioan Rotundu
Incapabili să-şi expună o opinie
Ioan Rotundu
Directorii de şcoli ţin evidenţa protestatarilor
şi o transmit zilnic la IŞJ
Ministru Funeriu nu pare preocupat de protestele de la Botoşani
Se tem de noi reduceri de paturi în spitale
Scade rata şomajului în judeţul Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog