Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24141
De la 07 Ianuarie 2003
122909790

„Zilele Nordului”, o afacere de familie ajunsă orfană politic

  • 2 September 2016, 23:00
Ajunsă la a III-a ediţie, festivitatea dărăbăneană intitulată pompos „Zilele Nordului” este de fapt o afacere a familiei i Victor şi Ştefan Teişanu, tatăl poetul şi fiul, care la primele două ediţii a fost patronată de PSD prin primarul Cornel Aroşoaie.
Dacă la ediţiile anterioare liderii PSD se îngrămădeau în faţă să-i vadă participanţii la eveniment, în majoritatea lor tineri, actuala ediţie s-a desfăşurat orfană politic pentru că primarul PSD Cornel Aroşoaie şi-a pierdut funcţia în urma alegerilor locale din iunie iar liderii PSD n-au mai fost magnetizaţi să se lipească sărbătorii.
Prezenţa actualului primar liberal Liviu Hrimiuc a fost una palidă, el fiind băgat în seamă doar pentru că a ajuns primar, că banii în sumă de 10 mii lei alocaţi de Primăria Darabani pentru eveniment au fost asiguraţi de fostul primar PSD prin includerea în bugetul local pe acest an.
Dealtfel, la eveniment a mai apărut efemer şi deputatul liberal Costel Şoptică. A dat o raită prin pădurea Teioasa, unde s-au desfăşurat pe scenă formaţiile de rock aduse pe banii primiţi de organizator şi de la Consiliul Judeţean Botoşani în sumă de 30 mii lei. A mâncat o ceafă la grătar şi doi mici după care a plecat urgent la Hudeşti unde era aşteptat de staff-ul PSD-ului care l-a primit cu multă căldură social-democrată şi l-au aşezat la masă la loc de cinste.
La Hudeşti primarul PSD Viorel Atomi a pus şi el de-un festival la care prezenţa liderilor PSD a fost glorioasă: senatorul Doina Federovici - nevasta şoferului cum a botezat-o pe bune Rotundu, găinuşa-deputat Tamara Ciofu, cea care ouă mărgele legislative ruginite ca să-i prostească pe botoşăneni, Mihaela Huncă - proaspătă „domnişoara” prin divorţ, poftitoare la un mandat de deputat PSD, interlopul Răzvan Rotaru – pupila preşedintelui CJ Costică Macaleţi, cu toţii gudurându-se pe lângă baronul PSD din zonă Costel Nazare.
A mai fost zărit şi căţeluşul penalist Andrei Dolineaschi care scheuna linguşitor în urma fostului toboşar al Fanfarei din Smârdan – deputatul liberal Costel Şoptică venit în grabă mare, cum spuneam, direct din pădurea Teioasa să nu piardă festinul social-democraţilor de pe urma cărora s-a îmbogăţit.
Revenind la Darabani, la „Zilele Nordului” am remarcat că manageriatul evenimentului a fost unul excelent. S-a mers până la detaliu, organizatorul Ştefan Teişanu desemnând chiar şi un purtător de cuvânt care a debitat braşoave celor din presa prezentă, braşoave însoţite şi de ceva creiţari ca totul să apară în media aşa cum a fost regizat.
Cine s-a uitat luni seară la televizor urmărind ştirile locale a putut lua act că Asociaţia care patronează „Zilele Nordului” şi care este condusă de Ştefan Teişanu a comis mari acte de bravură în educarea civică şi culturală a românilor din judeţele Botoşani şi Suceava, pe la Cernăuţi în Ucraina şi la Pererita prin Republica Moldova.
Curat braşoave pentru că de la ediţia de anul trecut şi până la cea actuală Asociaţia n-a avut niciun fel de activitate, după cum spun cunoscătorii locali. La această ediţie a organizat excursii la Cernăuţi şi Pererita, la o peşteră prea puţin cunoscută de pe malul Prutului moldovenesc, la casa bunicilor lui George Enescu din Mihăileni, încă la stadiul de paiantă nefinisată (foto) şi la biserica de lemn din Corjăuţi – Hilişeu Horia.
Trebuie să recunosc că participanţii, în majoritate tineri, s-au distrat pe cinste iar în pădurea Teioasa şi-au făcut de cap cum numai tinerii din ziua de astăzi, cu Bacul arhivat pentru zile norocoase, ştiu să-şi facă.
Cât şi cum s-au cheltuit cele 40 mii lei adunate oficial din bani publici iarăşi nu contează că nu va mai sta nimeni să-şi piardă vremea prin hârtiile de la lume adunate ca să afle cât a fost partea organizatorilor. Primează distracţia, iar ea a avut loc şi în acest an.
Dacă la toamnă PSD-ul va pune din nou mâna pe guvernare, la anul ediţia a IV-a va fi şi mai şi, că are balta peşte, adică CJ-ul condus de social-democratul Costică Macaleţi. Baftă, Ştefane, că-ţi umblă mintea!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 3.09.2016
Redacţia Jurnalului vă informează
Bancul zilei: Educaţie cazonă în vremurile trecute
Premierul Ciolos merge saptamana viitoare in Germania, pentru intalniri economice.
Iohannis si Merkel se vor intalni in perioada urmatoare
Ce cauta Ciolos, Dragnea, Basescu, Tariceanu, Ponta si multi altii chiar in aceste zile
"Cel mai longeviv om din lume", un indonezian in varsta de 145 de ani,
spune ca vrea sa moara
Biserica lui Ştefan confiscată de stareţul Mănăstirii Popăuţi
Ioan Rotundu
Cum s-a nascut noul Frankenstein al politicii romanesti
Ambasadorul SUA ,JAMES D.PETIT ]n Republica Moldova a fost expulzat
Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău
Cu tupeu, Mihaela Huncă continuă pesederizarea în şcolile din judeţ
Ioan Rotundu
Guvern: Alegerile parlamentare, pe 11 decembrie
Cele două plăgi care i-au lovit pe ţăranii din norul judeţului
Ioan Rotundu
Peste Transfăgărăşan...
Ioan Rotundu
Prognoza falsă a meteorologului Liviu Dragnea
Ioan Rotundu
Ce se intampla daca mananci TREI OUA PE ZI? Sigur nu stiai asta!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog