Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15053
De la 07 Ianuarie 2003
77911962

Ziua dăruirii sau ziua pomenilor electorale

  • Ioan Rotundu
  • 27 April 2018, 23:00
Plouă în Parlamentul României cu proiecte de lege prin care se vrea legiferarea de zile libere sau de organizarea unor manifestări publice la care participanţii să se înfrupte de mici, sarmale, fasole cu cârnaţi alături de un pahar cu vin sau o bere. În această privinţă iniţiativa legislativă este transpartinică, adică toate partidele parlamentare caută să se remarce printr-o astfel de propunere.
Ultima astfel de iniţiativă a venit din partea senatorului PSD Nicolae Bădălău. Vrea senatorul ca ziua de 25 septembrie să fie legiferată ca fiind „Ziua dăruirii”, o zi în care instituţiile statului, centrale şi locale, ale statului să dăruiască românilor fel de fel de născociri pornind de la pomenile electorate garnisite din belşug cu spectacole la care maneliştii şi cântăreţii de curte ai partidelor să se producă pe scenele special amenajate.
Bădălău a găsit şi o motivaţie pentru ca românii să aibă parte de o astfel de zi. L-a citat pe omul francez de ştiinţe Blaise Pascal: "Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi.". Nu am ştiinţă dacă Bădălău ştie prin ce descoperiri, invenţii a intrat Pascal în galeria universală a oamenilor inventatori dar faptul că îndrăzneşte să se considere om cu adevărat mare cum a fost Pascal deja avem dovada ipocriziei şi imposturii sale.
De fapt ce vrea Bădălău? Vrea legalizarea mitei electorale. În ultima perioadă, după lupte seculare care au durat vreo câţiva ani, partidele au legiferat ce cadouri se pot face votanţilor în campania electorală, fiind interzise găleţile colorate din plastic, micii la grătar, cârnaţii cu fasole, vinul şi berea, ceea ce i-a cam nemulţumit pe votanţii PSD obişnuişi ca măcar odată la patru ani să-şi umple şi ei stomacul.
Numai că legea lui Bădălău aduce o noutate în domeniu. Pomenile electorale nu vor mai fi făcute din banii partidelor adunaţi cu japca de la agenţii economici ci din banii publici. Pentru că Bădălău a avut grijă să introducă în proiectul său de lege libertatea instituţiilor publice de a organiza în ziua de 25 septembrie bairamuri din fondurile proprii, fără ca trimişii Curţii de Conturi să le impute sumele astfel cheltuite.
Ce înseamnă dăruirea avem un exemplu proaspăt. Ieri, de Sf. Gheorghe, Primăria Botoşani a împărţit 1.000 de sarmale, 100 de cozonaci şi 50 l de vin. Sute de botoşăneni prezenţi la slujba din curtea bisericii Sf. Gheorghe, locaş ortodox ctitorit de doamna Elena Rareş, au părăsit slujba imediat ce au aflat că au sosit bucatele şi s-au înghesuit să prindă o porţie de sarmale şi un pahar cu vin.
Astfel de imagini vrea social-democratul Bădălău să ne ofere în fiecare an în ziua de 25 septembrie. Oare n-ar fi mai cinstit ca PSD-ul, ca partid de guvernământ, să ia măsurile cuvenite ca toţi românii să ducă o viaţă decentă şi să nu mai fie nevoie de zilele dăruirii în care sacoşele cu sigla PSD să treacă din mână în mână? Eu cred că ar fi ceva omeneşte ca toţi românii să aibă ce pune în farfurie dimineaţa fără să mai aştepte Ziua dăruirii inventată de Bădălău. Dar la noi umblă zicala populară c㠄pomana îngraşă” iar de pomanagii nu ducem lipsă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Namcul zilei: Insensibilitate vânătorească
Horoscopul zilei de 28.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.04.2018
Liviu Dragnea, despre un posibil acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Tel Drum:
Ce prostie! Cum să recunosc o vină pe care nu o am?
Dragnea: Viorica Dăncilă nu are de ce să își dea demisia
Nu există conflict între BNR și Guvern
Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez.
Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Minivacanţă cu aromă de fecale oferită de PSD
Ioan Rotundu
Actrița Oana Pellea o ironizează pe Viorica Dăncilă:
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă