Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26084
De la 07 Ianuarie 2003
122911733

Ziua internaţională de luptă cu drogurile, marcată la Botoşani

  • 26 June 2007, 23:00
Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri a fost marcată ieri, 26 iunie şi la Botoşani prin diverse acţiuni organizate de Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, împreună cu Autoritatea de Sănătate Publică. Acţiunile dedicate acestei zilei au început încă din week-end-ul trecut prin distribuirea pliantelor informative în cluburile şi discotecile din municipiul Botoşani. În parteneriat cu Asociaţia pentru Educaţie, Sănătate şi Familie, CEPCA a organizat un punct de informare pe Pietonalul Unirii. Tot pe pietonalul Unirii în acest week-end va fi organizată o proiecţie de film cu mărturii ale unor consumatori de droguri. Această activitate este desfăşurată de Centrul Antidrog împreună cu Direcţia de Culte, Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional. „În data de 12 iunie a început la nivel naţional campania „Primeşte-l alături de tine”. Centrul Antidrog Botoşani a început această campanie la Liceul Doctor Mihai Ciucă din Săveni, cu participarea colegilor de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Botoşani”, a precizat Vlad Axinciuc, coordonator CEPCA Botoşani.
Ieri, în jurul orelor 13.00 la Casa Tineretului Botoşani a avut loc un seminar la care au participat aproximativ 350 de asistenţi medicali. Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani. La ora actuală la nivelul judeţului Botoşani sunt consiliate la Centrul Antidrog şapte persoane. „Penitenciarul Botoşani a referit persoane centrului în vederea consilierii şi includerii în programul de asistenţă. Au fost incluşi cinci deţinuţi, foşti consumatori de droguri. La nivelul municipiului Botoşani există două cazuri de consumatori de droguri care vin la consiliere”, a precizat coordonatorului Centrului Antidrog Botoşani.
Cele două persoane din municipiul Botoşani au fost consumatoare de droguri recreaţionale. Cele două persoane din municipiul Botoşani au fost consumatoare de droguri recreaţionale. Cu siguranţă la nivelul judeţului Botoşani nu există doar cei doi consumatori de droguri care s-au prezentat la centru şi cei cinci din cadrul Penitenciarului. Se pare că doar aceştia au găsit sprijin şi au avut încredere că venind la consiliere pot scăpa de dorinţa de a consuma droguri. După cum susţine Vlad Axinciuc, în cadrul acţiunilor de prevenire în şcoli au observat că elevii deţin foarte multe informaţii despre consumul de droguri. Unii dintre ei chiar povestesc din propria experienţă în urma consumului ocazional. De obicei elevii, chiar şi cei de şcoală generală consumă droguri de risc în combinaţie cu alcool. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vânzătorii şmecheri pot înşela şi folosind cântare electronice
Poliţiştii rutieri ţipă, pentru că le scade şpaga
CJ vrea să sprijine poliţiile comunitare
Ziua Drapelului marcată la Botoşani
Flutur ameninţă Apa Grup că nu va plăti factura pentru apa meteorică
Codruţa Bararu, o nouă speranţă a muzicii uşoare dată de Botoşani
Primarul nu renunţă la Festivalului verii
Se aşteaptă undă verde pentru finalizarea Sălii Polivalente
Societatea Allianz Ţiriac Asigurări este acuzată că-şi ţepuieşte clienţii
Mijlocul de educaţie a celor care aruncă gunoiul anapoda
Instruire făcută sub presiunea timpului
Romii aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă
Note mari la prima probă de BAC
Ziua când penitenciarul îşi deschide porţile
Dragoste violentă
Întâmplare adevărată la Popasul Cucorăni
Horoscop
Supărarea preotului
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Căutăm colaboratori!
Program TELE’M, miercuri, 27 iunie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog