Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28243
De la 07 Ianuarie 2003
86899231

Ziua învăţătorului şi Congresul naţional al învăţătorilor.

  • 24 June 2008, 23:00
,,Bogaţi în lipsuri, în îndatoriri şi în iubiri de moşie,, (după spusele unui învăţător arădean la 1923), învăţătorii îşi au ziua lor în 30 iunie.
Ziua Învăţătorului a rezistat in calendare la 30 iunie atât sub monarhie cât şi sub regimul comunist cât şi sub guvernările post decembriste din mai multe motive.
În 30 iunie ortodocşii au în calendar ,,Soborul Sfinţilor 12 Apostoli,, , iar greco-catolicii ,,Adunarea celor 12 Sfinţi Apostoli,,. Învăţătorii din România şi-au asumat şi îşi asumă zi de zi misiunea de apostoli şi înţeleg să sărbătorească de chiar ziua apostolilor.
Sediul din perioada interbelică a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România a fost în Bucureşti pe strada Sfinţii Apostoli la nr 14.
30 iunie este data de ,,naştere,, a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România când în 1927 Tribunalul Ilfov a autentificat statutul AGIRo cu nr 12686 prin sentinţa nr 39. Se oficializa atunci manifestarea solidarităţii de breaslă la nivelul României Mari -corolar al tradiţiei asociative învăţătoreşti începută la 1869 în diferitele provincii în care exista şcoală românească.
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România invită colegii din ţară în 6 septembrie la Bucureşti la Congresul Naţional al Învăţătorilor din România şi al Învăţătorilor Români de peste Hotare. Preşedintele Camerei Deputaţilor ne-a aprobat să ţinem congresul la Palatul Parlamentului.
La precedentul congres, pe lângă 650 de învăţători din toate judeţele României au fost prezente şi 40 de cadre didactice de etnie română din Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc, Banatul Sarbesc.
Suntem siguri că ne vor onora cu parteneriatul şi sprijinul lor cele mai înalte oficialităţi române, ministerul nostru, sindicatele, univesităţi, administraţie locală. Contăm şi pe faptul că învăţătorii din capitală ne vor fi gazde bune.
Pentru a vă anunţa prezenţa sau disponibilitatea de a sprijini acest eveniment sunaţi la tel 0723259290 şi consultaţi informaţiile de pe FORUMUL paginii www.aiarad.ro
Viorel Dolha
Preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La furat de europaleţi
Pirateria auto are girul Justiţiei
Campania naţional㠄Paşaportul anticorupţie”
Laura Cosoi şi Smiley - cuplu şi în film
Sub conducerea ministrului UDMR Korodi, România umilită la Zaragoza
Smirnov va fi “rugat” să nu se opună reintegrării cu Moldova
Horoscop
Consolarea soţului
Comentariul comentariilor (CXLIV)
(Ioan Rotundu)
Este dispus să lucreze peste program
Avem un sistem electoral viciat
Ioan Rotundu
Sorescu îşi face încălzirea pentru scaunul de prefect
Spaţiile Protect Plant scoase la „strigare”
Societatea Dany Ema – o piază rea pentru Prefectura Botoşani
Ţiganii vor ajutor social, dar fără să presteze vreo muncă
Provocare pentru tinerii dornici să studieze la mare
Ţiganii au compromis recrearea pe lacul din Parcul „Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă