Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16489
De la 07 Ianuarie 2003
122902138

ăMihai Ghimpu continuă campania pentru adevar

  • aa condamna prin decret Pactul Ribbentrop-Molotov
  • 22 August 2010, 23:00
Mihai Ghimpu va mai semna multe decrete prin care va conferi distincţii de stat, dar lucrează şi la un nou decret de condamnare, conform declaraţiei facita în cadrul unei emisiuni la Publika TV.
De această dată este vorba de 23 august 1939, an în care a fost semnat "Ceea ce s-a produs atunci trebuie condamnat", a ţinut să menţioneze Ghimpu, citat de Unimedia, preluata de Romanian Global News.
Preşedintele interimar a declarat că pe lângă distincţiile de stat pe care le va acorda cu ocazia sărbătorilor naţionale "Ziua Independenţei" şi "Limba noastră cea română", în curând va semna şi un decret de condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov.
Menţionăm că scopul declarat al Pactului Stalin-Hitler era, din punctul de vedere oficial al Germaniei, să-și asigure flancul estic în perspectiva iminentei invadări a Poloniei, petrecută cu o săptămână mai târziu, la 1 septembrie 1939. Pe de altă parte, Uniunea Sovietică voia să câștige timp, să prevină temporar o invazie germană, întrucât Armata Roșie avea prea puțini ofițeri superiori, după executarea multora dintre ei din ordinul lui Stalin, în frunte cu mareșalul Tuhacevski, sub pretextul unui complot imaginar.
În realitate, ambele țări vroiau să se asigure reciproc în procesul de împărțire în două a ceea ce rămase neocupat și neîmpărțit din Europa. Acest Pact a determinat în cele din urmă scindarea Europei în două prin Cortina de fier între anii 1945-1989. În acești 45 de ani, Europa Occidentală a progresat prin practicarea democrației și a economiei libere în toate țările aflate la vest de Cortina de fier, în timp ce Europa de est, aflată la est de Cortina de fier, a avut parte de regimuri totalitare mai dure, aservite Kremlinului, și de economii centralizate, de stat.
Amintim că la 24 iunie curent, printr-un decret prezidenţial semnat de Mihai Ghimpu, ziua de 28 iunie a fost desemnată drept zi de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940 şi de condamnare a regimului totalitar comunist. „Trebuie să promovăm adevărul şi să educăm noua generaţie prin adevăr. Nu poate exista o societate sănătoasă atunci când politica adevărului este înlocuită cu o politică a minciunii şi a nedreptăţii", a ţinut să menţioneze atunci preşedintele interimar. Decretul se încheie cu solicitarea retragerii de către Federaţia Rusă, succesoare de drept a Uniunii Sovietice, a trupelor şi armamentului de pe teritoriul Republicii Moldova.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, luni, 234 august
Mulţumire câtre o măicuţă de la Sfântul Mormânt
Conacul primarului Nichiteanu din vârful dealului Miorcani
Bancul zilei: Trăbănţelul care suge
Credinţa în Dumnezeu nu-i ajută la nimic!
Premierul israelian: Pacea cu palestinienii este fezabilă
O şcoală privată a refuzat să înscrie fata unui cuplu de lesbiene
A murit Gheorghe Apostol
unul dintre semnatarii "scrisorii celor şase" către Ceauşescu
venimente adiacente cu prilejul Sărbătorii Românilor din Toronto
A furat lănţişorul de aur lângă Biblioteca Centrală
Parcurile din municipiu intră în modernizare
Ţurcanu critică alianţa verbală a PNL cu PSD la Botoşani
Gabriel Oprişanu vrea şef la PNL
un şef mai mic, ce-i drept
Cadrele medicale sunt ajutate să plece mai repede în străinătate
Legea salarizării bugetarilor va fi modificată
Spitalele vor fi dotate cu avertizoare de fum
Spitalele vor scăpa de datorii numai dacă le justifică provenienţa
Începe a doua sesiune Bac 2010
Mica publicitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog