Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6889
De la 07 Ianuarie 2003
112797115

Mihai Darie – un securist de treabă, fără minte, dar extrem de bogat (II)

  • continuare din ediţia de ieri
  • 31 March 2009, 23:00

Demolator de partide
Există surse care susţin că înainte de a pleca în PSD, Mihai Darie a primit misiunea de la acest partid să distrugă Filiala PD Botoşani, condusă la acea vreme de către Cătălin Flutur. Informaţia venită pe surse este cât se poate de reală. Imediat după ce Băsescu i-a luat lui Roman şefia Partidului Democrat, Mihai Darie a apărut ca personaj important în PD Botoşani. L-a îndepărtat pe Flutur de la preşedinţia partidului, pe care a ocupat-o el ca interimar, după care l-a susţinut pe Radu Drăguş. La alegerile parlamentare din toamna anului 2000, Darie a candidat la un post de deputat. Întreaga s-a campanie s-a desfăşurat pe banii dorohoiencei Rodica Huţuleac şi a prof. Mircea Dănuţă, şi ei candidaţi. N-a fost ales niciunul dintre cei trei, dar Darie arăta deja o strânsă prietenie celor din PSD Botoşani, unde a şi ajuns.
În PSD a primit misiunea de a-l scoate de la cârma partidului pe Mihai Baltă. În acest scop s-a apropiat de Constantin Conţac şi banii acestuia şi a reuşit să îndepărteze pe Mihai Baltă. Vă veţi întreba de ce era nevoie de eliminarea lui Baltă din PSD? Pentru că Baltă era perceput ca omul de bază al lui Ion Iliescu, iar Darie pregătea terenul pentru ca Iliescu să fie înlocuit cu Mircea Geoană. Ori, organizaţia Botoşani era printre cele mai puternice din ţară, voturile ei fiind important să ajungă la Geoană şi nu la Iliescu. Darie l-a convins pe Conţac, ca nou preşedinte al PSD, să-l susţină pe Geoană. L-a susţinut, dar fără a cunoaşte întreg scenariul politic pus la cale la Bucureşti, fără a şti că şi el va fi sacrificat la momentul oportun.
Iată că Darie a demonstrat încă odată că „un securit de bine” ştie să-şi aleagă şeful pe care să-l susţină şi ştie când şi cum să lovească în cei care nu mai sunt de folos şefului. Iar Constantin Conţac, deşi om cu multă experienţă de viaţă, a căzut uşor în capcana întindă de Darie şi Nechita, dorohoianul ajuns primar ieşean şi el fost informator al Securităţii care, cu sprijinul foştilor informatori ai Securităţii ce încă deţin funcţii cheie în PSD Botoşani, l-au trimis pe Conţac la plimbare.
Este pentru a doua oară când organizaţia PSD Botoşani este decapitată într-un moment cheie pentru deciziile ce urmează a se lua la vârf de partid. Întărind organizaţia, Conţac prinsese putere. Ori, preşedintele Geoană n-a mai avut chef să stea la mâna voturilor lui Conţac, aşa că a dat ordin să fie sacrificat. Numai că, odată cu sacrificarea lui Conţac a fost anihilată şi puterea politică a PSD la Botoşani. Geoană se va putea convinge după ce se vor încheia alegerile la europarlamentare., când se va căi amarnic. Şi va avea de ce a se căi, pentru că de câştigat, vor câştiga cei din PDL. Şi tare mi-i teamă că asta s-a şi vrut.

Un securist pe post de Don Juan
Cine l-a cunoscut mai îndeaproape pe Mihai Darie, ştie că acestuia îi plac femeile. L-am cunoscut pe Darie într-o postură nu tocmai elegantă, în casa dărăbăneanului Stelică Strungaru, actual deputat PDL. Darie era însoţit de Petronela Vizitiu, pe atunci o fustă plimbăreaţă prin sediul PD. Cei doi s-au comportat foarte intim, ceea ce l-a făcut gelos şi pe prof. Mircea Dănuţă, şi el de faţă. Nu mult după acel eveniment, Petronela Vizitiu a ajuns director la PECO.
În graţiile lui Darie pare să se fi aflat şi dorohoianca Rodica Huţuleac. Sunt numai presupuneri, dar anumite evenimente de epocă te îndeamnă să vezi şi altfel lucrurile. Darie a susţinut din toate puterile sale ca această să fie trecută pe lisa de candidaţi la alegerile parlamentare din toamna anului 2000. Apoi, l-a adus pe Băsescu în vreo două rânduri la Dorohoi, fără ca fostul preşedinte PD să fi trecut şi pe la sediul de partid din Botoşani. În ultima sa vizită la Dorohoi (10 – 11 martie 2001), Băsescu a fost însoţit de Elena Udrea şi Lavinia Şandor, fiind cazaţi cu toţii la Hotelul şi cabana „Brazi”. Presa locală a consemnat la vremea respectivă evenimentul.
Într-un comentariu pe site-ul Jurnalului, un cunoscător ne-a explicat preocupările de ultimă oră ale lui Darie. Acesta pare să frecventeze în Botoşani un anume apartament situat pe lângă Şcoala nr. 7, unde se consumă senzaţii tari. Este vorba de patroana unei cunoscute florării din Botoşani. „Îl compătimim pe domnul Darie pentru că am crezut că îi plac doamnele, nu femeile de acest gen, foarte ocupate să ofere plăceri bărbaţilor importanţi, foarte zgomotoase pentru vecini… Mai sunt vreo câteva şi prin PSD, care nu se dau înlături s-o pună pentru funcţii. Soţii lor habar n-au.” – mai susţine comentatorul în cauză.

Averea unui securist de bine
În cariera sa de politician postdecembrist, Mihai Darie a ocupat şi încă mai ocupă diverse funcţii, extrem de bine plătite. El este consilierul personal al lui Oprişanu, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a fost membru în CA al societăţii Termica Botoşani, este consilierul preşedintelui Mircea Geoană, este consilier judeţean la Botoşani etc. Iată cam ce câştiguri a declarat Mihai Darie că a obţinut sau obţine de pe urma unor funcţii publice:
- anual, ca angajat al PSD, încasează 18.000 lei;
- pentru consilierea lui Oprişanu, a calităţii de consilier la VITC, ori de membru în CA la SC Metex SA anual încasează suma de 63.000 lei;
- deţine în Bucureşti un apartament evaluat la 84.000 euro şi un altul la Botoşani evaluat la 55.000 euro:
- în 2008 a vândut unei societăţi comerciale un teren în valoare de 55.000 euro, bani pe care i-a depus la bancă;
- mai are acţiuni la BVD Bucureşti în valoare de 120.000 lei, tablouri în sumă de 100.000 lei, bijuterii în valoare de 25.000 euro.
Bietul fost securit de bine, dar „sărac” mai poate fi! Şi când te gândeşti că preşedintele Băsescu l-a capacitat ca fiind fără minte. Iată că faptele şi averea acumulată de Darie îl contrazic. (Ioan Rotundu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comunicat de presă
Ce va păţi Voronin după alegeri?
Ziua de 5 aprilie va fi doar începutul democratizării reale a Moldovei
180 de ani de la apariţia primelor ziare româneşti
Micii întreprinzători din România, cei mai afectaţi de criza economică
Andra şi Cătălin Măruţă au fost naşi pentru prima oară
Primarul Pitorac, ameninţat că va fi împuşcat
Postănacul tot prostănac rămâne...
Blestemul care bântuie prin sediul PNL (II)
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor LI
(Ioan Rotundu)
Barmanul la psihiatru
Îmbrăcăminte la preţuri de nimic
Horoscop
PROGRAM TELE'M MIERCURI 1 Aprilie
Transportatorii se cred şmecheri, dar nici autorităţile nu dorm!
După ce s-au înmormântat 300 miliarde lei, se revine la soluţia viaductului
Vama din Botoşani stă împiedicată într-un aviz
„Oul închistrit”
Prefectul i-a dat „liber” şefei de la Casa Corpului Didactic
Cutremurul s-a declanşat exact la ora programată
Două escroace s-au dat drept poştăriţe şi au păcălit doi bătrâni
ele au încasat, cu titlu de timbru majorare pensie, mai multe milioane de lei vechi
Imediat după Paşti, se va organiza bursa locurilor de muncă
Guvernul Boc vrea să scurteze concediul pentru creşterea copilului
Viroze rebele
Ţiganii care vor să înveţe carte vor primi bani
Închiderea cabinetelor de către medicii de familie, o cacealma de 1 aprilie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă