Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5572
De la 07 Ianuarie 2003
112795798

Botoşani: Deciziile Curţii de Conturi sunt contrare cu politica PSD

  • Ioan Rotundu
  • 31 March 2013, 23:00

Controlorii Curţii de Conturi Botoşani care au efectuat un control la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Specială au constatat că s-au făcut plăţi de peste un milion de lei la persoane care n-ar fi avut dreptul să beneficieze de ajutoare sociale.
Numai că aceşti controlori, ca toţi controlorii din instituţiile de stat, judecă lucrurile într-o viziune extrem de limitată şi desprinsă de realităţile din teren. Când aceşti controlori au stabilit că sunt persoane care au beneficiat ilegal de ajutoare sociale s-au ghidat după o bază de date neactualizată. Controlorii n-au fost deloc impresionaţi de faptul că iau o decizie care afectează viaţa unor oameni şi aşa bătuţi de soartă şi asta în baza unor informaţii neconforme cu realitatea din teren.
Pe ei i-au interesat să scrie în actul de control că au imputat suma, după care să aştepte ca şefii să-i premieze pentru că au adus economii la bugetul de stat. Numai că aceste plăţi, considerate ilegale, trebuie recuperate. Iar Curtea a cerut să se recupereze sumele de la primării. Ori, primăriile, n-au bani pentru a-şi asigura funcţionarea activităţii curente, nu să mai dea bani înapoi statului. Problema a ajuns pe tapetul Colegiului Prefectural şi a fost ridicată justificat de către Florin Ţurcanu (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
“S-a creat o situaţie foarte dificilă la nivelul judeţului Botoşani. Curtea de Conturi a fost in control la agenţie şi a lăsat cadou un proces verbal prin care cere să se imputate sumele primăriilor sau să solicitaţi recuperarea sumelor de bani de la persoanele care au beneficiat de ajutoare, dar s-au ghidat pe o situaţie care nu este reală. Cetăţenii nu au nicio vină că baza de date nu a fost modificată“, a declarat Ţurcanu.
Dar funcţionarii care aveau obligaţia actualizării bazei de date de ce mai intră pe poarta instituţiei? Tolară tevatura a fost creată de indolenţa acestor funcţionari şi ei ar trebui să fie făcuţi răspunzători, nu primăriile, nu beneficiarii ajutoarelor sociale.
:i mai apare o problemă de ordin politic. Ajutoarele sociale au fost acordate, în cea mai mare parte, de către primarii USL şi cu scopul de a obţine voturi pentru candidaţii USL la alegerile parlamentare. Preşedintele Curţii de Conturi este Neculai Văcăroiu, fost lider de frunte al PSD. La Botoşani, directorul Curţ’ii de Conturi este un anume domn Lupu, pus în funcţie de Viorica Afrăsânei în vremea când era cineva în PSD Botoşani.
Este de neînţeles rostul acestui scandal, de vreme ce totul se va rezolva politic, adică în interiorul PSD. Putem pune pariu că va fi aşa. Mai credem că scandalul nu ar fi devenit public, dacă Florin Ţurcanu n-ar fi avut un anume interes politic. Noi presupunem că ar fi urmărit să mai muşte ceva din imaginea şi credibilitatea PSD, ceea ce nu-i un gest ruşinos şi de condamnat. Numai aşa va descoperi şi PSD Botoşani semnificaţia zicalei „Pe cine nu-l laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dreptatea fermierului
Gastronomie: Pulpă de curcan la cuptor
Horoscop
Papa Francisc salută "prietenia multora dintre fraţii noştri musulmani"
MRU va promova un proiect de lege privind falimentul personal
Gerhard Schroder îi ia apărarea Angelei Merkel
cancelarul german are calităţi de lider european
Costul nedrept al unei scatoalce
Ioan Rotundu
Guvernul Ponta a mărit birul pe paşapoarte
Huncă a decretat „crotalierea” elevilor
Liberalii au fost fentaţi de la întâlnirea prefectului cu profesorii Olimpiadei
Lumea lu' Rotundu: Duşmanii
Programul Rabla 2013 începe pe 15 aprilie
valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro
Schimbarea brandului turistic, o idee care trădează diletantism şi lipsă de viziune
Băncile cipriote, acuzate că au şters datorii ale unor politicieni
SUA promit noi demonstraţii de forţă militară în Peninsula Coreeană
CJ: Încă o promisiune electorală ajunsă la coşul de gunoi
Ţara e-n prăpastie, pesediştii se încaieră pentru şefia euroregiunii
Ovidiu Portariuc îl vede pe dorohoianul Nechita guvernator
Gura lui Frunzăverde adevăr grăita
Ioan Rotundu
Primăria Botoşani: Au învins, dar nu definitiv
Jurnalul, pedepsit de Portariuc şi Poliţie
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 31.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă