Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16373
De la 07 Ianuarie 2003
112806599

Botoşani: Primarul Porttariuc cheltuie banul public pe evenimente de para-ndărăt

  • 31 March 2014, 23:00

Primarul Botoşanilor, social-democratul Ovidiu Portariuc este pus pe risipa banului public pe activităţi despre care se spune că asigură para-ndărătul, adică o parte din bani se întoarce la decident dar pe căi oculte.
Pentru ziua de 1 iunie, primarul şi-a propus să organizeze o Paradă Disney Land dedicată copiilor. Pentru acest eveniment se va cheltui din bugetul local suma de 120 mii lei. Cum va fi organizat acest eveniment, cine-l va organiza şi în ce va consta el nu se cunoaşte deocamdată. Dar, aşa cum ne-a obişnuit, primarul va găsi vreo firmă privată bucureşteană care să se ocupe de cheltuirea acestor bani.
Tot din buget primarul a ţinut să se aloce suma de 28 mii lei cu care să se asigure o masă caldă pentru ţiganii cazuri sociale. Apare ciudată alocarea acestei sume de vreme ce Primăria Botoşani dispune de o cantină a săracilor unde mănâncă toţi cei consideraţi nevoiaşi.
Aţi 40 mii lei primarul i-a rezervat pentru a se cheltui în scopul realizării unui manual virtual de identitate a oraşului. Cu ce va spori popularitatea municipiului nostru în urma acestui manual şi cum se va amortiza cheltuiala nu se cunoaşte.
Pentru zilele oraşului din această lună, sărbătorile pascale şi revelionul pensionarilor s-a alocat suma de 250 mii lei din care 118 mii lei s-a şi cheltuit deja. Cu certitudine că această sumă va fi suplimentată pentru că ce-a mai rămas nu va asigura acoperirea cheltuielilor cu restul evenimentelor.
O altă 100 mii de lei s-a alocat pentru sărbătorile de iarnă care vor urma, numai că la acest moment s-a cheltuit din ea 89.000 lei, fără ca primarul să prezinte consilierilor un decont amănunţit. Şi la acest capitol se va face o suplimentare de sumă.
Nedumerire stârneşte şi cheltuirea sumei de 20 mii lei pentru a se sensibiliza populaţia ca să se implice în cadrul acţiunilor ce vor fi organizate. Asupra modului în care se va cheltui această sumă chiar că nu există nici un control direct.
Mai vrea primarul Portariuc să ştie cât de mulţumiţi sunt botoşănenii de serviciile de utilitate publică. Pentru a afla acest lucru a prevăzut să se cheltuiască suma de 46 mii lei, o sumă care de asemenea stârneşte multă uimire pentru că din start se poate constata că este o cheltuială inutilă dar care poate aduce un para-ndărăt consistent pentru cel care vrea să ştie cât de mulţumiţi sunt botoşănenii de prestaţiile sale de edil investit prin vot într-o funcţie de prim rang.
Concertele de promenadă din parul „Mihai Eminescu” vor costa 40 mii lei, programul derulării nefiind cunoscut. Dar ce ziceţi de suma de 50 mii lei care se va cheltui pentru a se filma toate evenimentele organizate, probabil ca primarul Portariuc să aibă o amintire pentru timpurile când nu va mai fi ce este.
Va mai plăti Portariuc 30 mii lei pentru a se întocmi un ghid de bune practici în relaţiile cu cetăţenii, în cei peste 24 de ani postdecembrişti primarii care s-au perindat în funcţie fiind nişte nepricepuţi în a sta de vorbă cu botoşănenii. Iată că a trebuit să aşteptăm 24 de ani ca să vină primar Portariuc şi să descopere unde era hiba comunicării dintre primar şi cetăţeni.
Şi ca totul să fie pe măsura obrazului primarului, se va cheltui şi suma de 20 mii lei pentru organizarea unui forum cu agenţii economici. Nu se ştie ce vrea primarul să le transmită agenţilor economici dar se ştie cât se va cheltui din bugetul public, başca ce vor scoate din buzunar chiar cei invitaţi.
Consilierii municipali au rămas uimiţi de ce vrea să facă primarul cu banii botoşănenilor. Cel mai aproape de adevăr a fost observaţia consilierului PDL Eugen Ţurcanu: “Putem să intitulăm acest buget bani aruncaţi pe fereastră sau cai verzi pe pereţi. Cad bani din cer la Botoşani“.
Una peste alta, distracţiile puse la cale de primar ne vor costa 7,44 miliarde lei vechi, o sumă cu care s-ar putea face multe priun grădiniţele şi şcolile din Botoşani. Numai că astfel de investiţii nu aduc para-ndărăt.
Adrian Marcu .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pască fără aluat
Bancul zilei: Uadul românesc
Victoria Nuland: Relaţiile dintre Republica Moldova şi SUA nu au mai fost vreodată atât de intense
Şoferii vor merge anual cu 1.100 km mai puţin după introducerea accizei, dacă îşi păstrează bugetul
Germania se arată pregătită să înceapă zboruri de patrulare deasupra Poloniei şi României
Lista produselor pentru care vom plăti mai mult începând de marţi
Codrut Seres, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica
Guvernul va aproba miercuri Ordonanţa care le permite transportatorilor să recupereze 4 eurocenţi din 7 , cat e acciza.
"Victor Viorel, îţi spun de acum: 'Or să primească Finanţele camioane de facturi pentru oameni care nu au alimentat niciodată'"
Dacă Ponta nu înţelege de unde poate reduce cheltuieli, sânt gata să-i arat în 30 de minute
Alune americane
Primăria Botoşani: Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi
VW declarat furat din Spania depistat în trafic la Botoşani
Aproape 400 situaţii de urgenţă înlăturate cu ajutorul pompierilor voluntari
O fi bun de leac contra prostiei?
Ioan Rotundu
Gafa lui Florin Ţurcanu, costisitoare politic
Ioan Rotundu
Vladimir Putin denunţă blocada impusă Transnistriei
într-o convorbire cu Angela Merkel
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă