Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17056
De la 07 Ianuarie 2003
112807282

Botoşani: Panarama DNA-ului, creată cu mascaţii la APIA Botoşani, un mare fâs

  • 31 March 2015, 23:00

Despre acţiunile procurorilor de la DNA Suceava, acţiuni rămase în cea mai mare parte în coadă de peşte, s-a tot scris în Jurnalul. În toamna anului trecut, procurorii DNA susţinuţi de forţe mascate au efectuat mai multe percheziţii la primarul din Săveni, Brăeşti şi în sediul APIA din Botoşani, vizat fiind directorul Liviu Zaharia (foto). Se lăudau atunci procurorii DNA că anchetează fraudarea banilor europeni acordaţi ca subvenţie agricolă, avansând ca pagubă sume de milioane de lei. De atunci a trecut ceva vreme şi liniştea s-a aşternut aşa cum s-a aşternut şi în urma altor acţiuni cu mascaţi.
Grăbiţi să dea dovadă de servilism faţă de procurorii DNA, poate şi din teamă faţă de aceştia, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a emis decizia 1189/2014 şi l-a suspendat din funcţie pe directorul Liviu Zaharia, considerat de către procurorii DNA a fi creierul fraudării banilor europeni. Zaharia a contestat suspendarea din funcţie la Tribunalul Botoşani – Secţia contencios administrativ şi fiscal, contestaţie ce a format obiectul dosarului 4022/40/2014.
Prin Hotărârea pronunţată în 29.12.23014, Tribunalul Botoşani arată c㠄Admite cererea formulată în contradictoriu cu pârâta APIA. În temeiul art. 14 din Legea 554/2004 suspendă executarea Deciziei 1189/2014 emisă de APIA până la soluţionarea pe fond a cererii având ca obiect anularea aceleiaşi Decizii. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Agriculturii şi Deyvoltării Rurale şi respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu acest pârât ca inadmisibilă”
Pe înţelesul larg, judecătorii suspendă suspendarea directorului Liviu Zaharia până ce se va stabili dacă Decizia 1189/2014 emisă de APIA este un act administrativ legal. Desigur, APIA declară recurs la Curtea de Apel Suceava. Aici dosarul este soluţionat prin Hotărârea 1839/30.03.2015, stabilindu-se c㠄Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30 martie 2015.”
Până când se va stabili dacă buclucaşa decizie de suspendare din funcţie a directorului Liviu Zaharia este sau nu legală, suspendarea sa din funcţia de director al APIA Botoşani nu mai poate opera, aşa că este înapoi ce-a fost şi înainte: şeful cu putere de decizie.
Firesc ne întrebăm de ce a mai fost nevoie de acea panaramă publică, cu mascaţi, a procurorilor DNA de vreme ce judecătorii din civil n-au fost convinşi cu probe de vinovăţia lui Liviu Zaharia. Că doar nu a reuşit Zaharia să-i cumpere atât pe judecătorii de la Tribunalul Botoşani cât şi pe cei de la Curtea de Apel Suceava? Iar dacă a reuşit, de ce procurorii DNA nu-i reţine pe aceşti judecători corupţi?
Este limpede că ceva nu funcţionează la nivelul DNA Suceava, doar se tulbură din când în când apele ca să-i creadă Koveşi de la Bucureşti că ei muncesc pe brânci. Poate că aşa este, muncesc pe brânci, dar în folosul cui, că în cel al justiţiei n-au demonstrat.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Miel la cuptor cu garnitura de gutui
Bancul zilei: Sărutul problemă
Horoscopul zilei
Presa internationala: "Simona Halep parca zboara"
Cum isi creeaza Patriarhul retea in toate scolile
Maria Grapini recidiveaza: Ultima saptamana inainte de Saptamana Mare la ortodoxi sa va aduca liniste sufleteasca
Un procuror este tinut ostatic intr-un tribunal din Istanbul
Trupele speciale au intrat in cladire
Misterul din spatele inchiderii PUB18 pentru 3,28 de lei si ce spun antreprenorii corecti despre controalele ANAF
Mai multi profesori de medicina si personalitati transmit un mesaj dur Senatului Romaniei
Esti tare, stimabile, la machiaverlacuri
De ce plânge Ponta pe umărul bugetarilor
Ioan Rotundu
Comandantul fortelor NATO in Europa, in vizita la Bucuresti
NATO va decide in curand daca Romania va gazdui echipamente militare grele ale aliantei
Victor Ponta, despre Agentia pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele penale
Nu exclud deloc idea adoptarii unei ordonante in acest sens, insa calea cea mai sigura este adoptarea in Parlament
Klaus Iohannis, atac la adresa lui Traian Basescu
Fostului presedinte ii prieste pensia, e foarte vocal si postac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă