Numai că n-a avut parte de linişte în propria casă. Vecinul Dan Vatamanu a găsit de cuviinţă să-i mărească proprietatea, aşa că s-a extins şi asupra proprietăţii Vioricăi Posteucă, îngrădindu-i intrarea în curte şi luându-i o parte din grădină.
Conflictul a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Judecătoriei Dorohoi, mai exact pe masa judecătoarei Elena Carmen Abdulaki. Modul în care a decis judecătoarea soluţionarea conflictului este uimitor de favorabil lui vatamanu, pe parcursul procesului îngrădindu-i lui Posteucă dreptul la apărare şi la proba cu martori.
Mai mult, Posteucă susţine că după ce a pronunţat Sentinţa civilă nr. 2170/12.12.2011, judecătoarea şi-a permis şi a comis o serie de falsuri care să-l avantajeze pe Vatamanu.
Iată ce acuzaţii aduce Viorica Posteucă judecătoarei Carmen Abdulaki:
1. A falsificat adevărul rin Sentinţa civilă 2170 în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu după ce mai întâi a respins şi a îngrădit dreptul la apărare prin proba cu martori, concluzionând că familia Posteucă ar deţine în plus suprafaţa de 1420 mp din terenul reclamanţilor;
2. Deşi a refuzat lui Posteucă proba cu martori, nu la fel a procedat şi cu partea cealaltă aflată în proces pe care a favorizat-o pe tot parcursul procesului.
3. Posteucă crede că prin falsificarea sentinţei civile de către judecătoare cu concursul expertului care a falsificat măsurătorile, i-a fost încălcată demnitatea de proprietar de peste 55 de ani asupra terenului luat abuziv de Vatamanu. E dureros să vezi când omul pus să apere legea şi adevărul, îmbrăcat în robă, îşi permite să scrie şi să pronunţe o asemenea sentinţă întemeiată pe fals, înşelăciune şi minciună în numele legii crede Posteucă.
Viorica Posteucă a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară, instituţii care în opinia sa n-au efectuat nici un fel de cercetări ca să lămurească acuzaţiile aduse judecătoarei. I s-a răspuns că eventuale alte reclamaţii sau petiţii referitoare la cazul judecătoarei vor fi clasate fătă nicio cercetare prealabilă.
În schimb, de la Corpul de control al Ministerului Justiţiei i s-a răspuns că la una din sesizările adresate se conturează suspiciunea constituirii unui grup infracţional la nivel de Dorohoi dar cei de la DIICOT sau DNA, care au fost sesizaţi, n-au acţionat în nici un fel.
Menţionăm că în cauza noastră chiar dacă unele persoane au încercat să efectueze cercetarea penală cu privire la falsurile, înşelăciunea şi abuzurile săvârşite, s-au lovit de poziţia şi relaţiile judecătoarei susţinută în acţiunile sale de către fiul şi nora sa, ambii avocaţi în cadrul Judecătoriei Dorohoi susţine Viorica Posteucă.
Nici contestaţia la executarea silită introdusă de Viorica Posteucă n-a avut vreun efect pentru că ea a fost respinsă pe motiv de autoritate de lucru judecat.
Susţinerile Vioricări Posteucă au fost confirmate şi de către fostul primar al municipiului Dorohoi, Vasile Gherasim, care susţine că dreptatea este de partea acesteia şi că la mijloc s-a produs o escrocherie cu ajutorul judecătoarei Carmen Abdulaki.
Viorica Posteucă nu este singura care susţine că la Judecătoria Dorohoi se rostesc sentinţe părtinitoare, reclamaţii în acest sens fiind mult mai numeroase iar numărul sentinţelor desfiinţate prin apel şi recurs fiind în număr îngrijorător de mare ceea ce confirmă că în unele dosare sentinţele se stabilesc pe alte criterii decât cel al aflării adevărului.
Solicitarea de a se filma un reportaj la emisiunea Lumea lu Rotundu va fi posibil de rezolvat numai după alegerile locale din 5 iunie, până atunci agenda de lucru fiind ocupată.