Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2950
De la 07 Ianuarie 2003
123100025

pnl

Preşedintele Ţābuleac a īnregistrat prima īnfrāngere

  • 31 July 2008, 23:00

Şedinţa de Consiliu Judeţean s-a derulat aşa cum era de aşteptat. Şeful judeţului Mihai Ţābuleac a plătit pentru īncăpăţānarea de a nu fi acordat atribuţii celor doi vicepreşedinţi: social democratul Constantin Conţac şi liberalul Florin Ţurcanu. Proiectul ce viza mărirea organigramei instituţiei şi angajarea unor consilieri pentru cabinetul propriu, inclusiv al unui director de cabinet, nu a trecut de votul consilierilor. Mai toate proiectele, de altfel, fiind respinse sau modificate prin amendamente de majoritatea PNL-PSD-PRM. Vicepreşedintele Conţac a anunţat din start că aleşii judeţeni social democraţi nu vor vota proiectul, decāt doar un articol referitor la promovarea īn trepte de salarizare a şapte funcţionari publici. „Nu vom vota organigrama. Cu tot respectul domnule preşedinte, votul uninominal e numai pentru dumneavoastră şi asta nu vă dă dreptul să mai aduceţi īncă cinci oameni să vă ajute să faceţi treabă. Şi vicepreşedinţii sunt suspendaţi, au puţine atribuţii. Nu putem să nu epuizăm forţa de muncă din Consiliul Judeţean şi să angajăm alta. Nu e corect să aducem tot tārgul aici să conducă CJ pe banii contribuabililor”, a declarat Constantin Conţac.
Fostul preşedinte a mai subliniat că legea prevede posibilitatea completării cabinetului preşedintelui cu pānă la cinci membri, dar judeţul Botoşani se īncadrează la judeţele mijlocii şi doi oameni sunt mai mult decāt suficienţi. Profund nemulţumit, Mihai Ţābuleac a ţinut să atenţioneze că şedinţa e difuzată pe net şi nu este bine ca cetăţenii să vadă că la CJ este lipsă de seriozitate. „Am cerut aceste posturi prin redistribuirea unor specialişti de la alte compartimente din cadrul instituţiei şi īnfiinţarea doar a unui singur post contractual, cel de director de cabinet. Un motiv a fost pentru a avea posibilitatea ca unele treburi să le rezolve prin delegare aceşti consilieri. Al doilea motiv care a stat la baza acestui proiect este că am constatat că e nevoie să accelerăm puţin pe latura de prevenire şi control operativ. Dorinţa mea este să intervenim operativ, să preīntāmpinăm neajunsuri şi eventuale prejudicii”, a pledat şeful CJ Botoşani.
Mai mult, pentru a-şi susţine proiectul a venit şi cu un filmuleţ pregătit cu imagini de la o anexă a Centru de plasament „Prietenia”, care a ars anul trecut şi nu s-a făcut baremi curăţenie acolo. Din păcate pentru el, filmuleţul nu era bine lucrat şi consilierii mai tare s-au enervat.
Consilierul peremist, Dumitru Codreanu a ţinut să avertizeze că el şi colegul său Eugen Niţură, nu vor vota proiectul. „V-am cerut să-mi daţi posibilitatea să lucrez cu nişte oameni care nu se duc să dea raportul la şefii de partid”, a mai făcut o īncercare Mihai Ţābuleac. Īn final, şeful CJ a rămas fără posibilitatea de a-şi angaja specialişti proprii. Cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani este īn prezent prevăzut cu două posturi, dintre care doar unul este vacant. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CLVIII)
(Ioan Rotundu)
Cinci medalii pentru olimpicii romāni la fizică
Traficul de persoane face din romāni sclavi īn Sicilia
Noi inscripţii xenofobe īmpotriva romanilor timoceni la Negotin
La Mulţi Ani, TUDOR GHEORGHE !
Doamene ocroteşte-i pe romāni!
Program Tele'M Botoşani vineri, 1 august
Horoscop
Răzbunarea evreului pe recepţionerul lacom
Rănile de după inundaţii sunt adānci, unele fără putinţă de vindecare
(Ioan Rotundu)
Pe tăcute, Victor Mihalachi a pus stăpānire pe parcul spitalului judeţean
Şi hoţi şi beţivi pe deasupra
Explicaţiile lui Elvădeanu referitoare la lacul de acumulare Stānca
Oprişanu se simte īmpovărat de griji
Rădăuţi Prut va fi reconstruit īn alt amplasament
La īmpărţirea cărniţei de pe osul puterii, pedeliştii au primit zgārciuri
Dimensiunile dezastrului produs de apele Prutului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog