Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Pamflet
Mediu
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9137
De la 07 Ianuarie 2003
111048194

Odată cu venirea frigului,

Botoşanii s-au mai răcorit de şanţuri şi gropi

  • 30 November 2007, 23:00

Unul dintre cititorii de ieri a făcut observaţia că municipiul Botoşani nu este gospodărit cum trebuie şi continuă să fie plin de şanţuri şi gropi. Observaţia sa s-a potrivit cu acţiunea noastră, desfăşurată cu numai o zi înainte, când am trecut în revistă starea străzilor din oraş, unde s-au desfăşurat sau se desfăşoară lucrări.
Pe Primăverii, Termica şi-a cam terminat lucrările. Întârzierea s-a produs din cauza firmei Victor Construct, care a părăsit lucrările angajate, fără a le mai finaliza. A trebuit ca Termica să găsească un alt executant, iar acum mai este de asfaltat urma şanţului, spre capătul Liniei 1 de tramvai (foto 1). Se mai lucrează şi la amenajarea unei parcări în zona castelului de apă. În rest, lucrările au fost finalizate iar strada reasfaltată. S-au creat şi noi spaţii de parcare.
Şi pe B-ul Eminescu lucrările au avansat vizibil. Se lucrează la trotuare şi şanţurile Termica în porţiunea dintre str. Armonia şi O. Onicescu. Se lucrează şi în pozazona sediului Poliţiei. Dar faţă de ce-a fost, faţă de calvarul pe care locuitorii din zonă l-au suportat toată vara, acum este raiul de pământ .
În Griviţa 2, zona Şcolii nr. 14 şi o porţiune din str. Împăratul Traian şanţurile au fost acoperite iar utilajele societăţii CONREC refac covorul de asfalt pe Aleea Gen. Avramescu, străzile adiacente şi strada principală.
Mai sunt probleme în zona punctului termic, unde ţevile de transport a agentului termic sunt încă neacoperite iar furtunul de retur la apa caldă nu este funcţional. Motiv pentru care locatarii din acest cartier Griviţa 2 aşteaptă multe minute să curgă apă rece pe ţeava de apă caldă. Tot în această zonă au rămas, de pe urma lucrărilor firmei bucureştene General Fluid SA, valuri de pământ care acoperă gardul viu din faţa blocurilor, iar când plouă, mâzga se întinde pe porţiuni însemnate de trotuar.
Nici în porţiunea Parcului Tineretului lucrările n-au fost finalizate (foto 2), iar dacă pozaiarna va fi friguroasă, în zonă vor continua să fie probleme cu încălzirea.
Sintetizând, faţă de cum arăta oraşul cu o lună de zile în urmă, s-au realizat progrese însemnate în finalizarea unor lucrări, astuparea şanţurilor şi refacerea covoarelor asfaltice. Altfel spus, promisiunea primarului Flutur că vom intra în iarnă cu faţa oraşului refăcută este aproape de a fi onorată. Mai este necesar un efort, o mobilizare la sfârşit de an, ca să sărbătorim Revelionul 2008 împăcaţi în suflet că răbdarea noastră de peste an n-a fost în zadar. Din discuţiile purtate cu directorul general al societăţii Termica, ing. Ioan Diaconu şi cu primarul Cătălin Flutur am înţeles că şi ei vor ca Anul Nou să-i scutească pe botoşăneni de necazule îndurate peste vară.
Sperăm că cei doi se or ţine de cuvânt, iar noi, în noaptea Anului Nou vom circula pe străzile municipiului fără teama că vom cădea în vreun şanţ sau groapă neastupate. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Felicitare de Ziua Naţională a României - PSD
Primarul Flutur îi felicită pe botoşăneni
Urarea liderului PNL adresată botoşănenilor
"La mulţi ani!" - PLD Botoşani
Faptele de umbră ale ex-prefectului Roman
O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (III)
cacealmaua trasă de Tonino BONINTEX-ului s-a pus la cale cu expertul
Ţâbuleac desconsideră modul în care botoşănenii au votat
Campanie liberală de colinde
Premieră a filmului „Pădurea Albastr㔠la Botoşani
Din nou, liberalii vor capul lui Negrescu
Democraţii coboară milităria în organizaţiile locale
Funcţia directorului Pavel este din nou asaltată
Achiţei îi stă pavăză
Maraton artistic al tinerelor talente botoşănene
Cabinetul stomatologului care steriliza cu domestos a fost redeschis
Controale la activităţi cu impact asupra mediului
Ţiprigan l-a altoit pe Constantinescu exact unde acesta nu se aştepta
Sancţionat cu 500 lei pentru că şi-a bătut calul
Secretul vecinului
Horoscop
Electronice şi electrocasnice la preţuri avantajoase
Oportunităţi pentru profesia militară
Program TELE’M Botoşani
1 Decembrie – Ziua Naţională a României – Marea Unire de la deziderat la faptă şi înapoi
Românul şi cutezanţa
Carne de berbec cu tocana de legume
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă