Subiectul principal, care a creat discuţii extrem de aprinse, a fost legat de ineficienţa consilierului personal al primarului, punct la care primarul social-democrat Dumitru Micuţaru (foto 1), răspunzând nemulţumirii generale a reprezentanţilor cetăţenilor, a explodat, precizând că “are dreptul la un consilier care să-l consilieze psihic, sexual şi în orice alt domeniu mai are nevoie!!!”. Împotriva oficializării acestui post s-au pronunţat trei consilieri PSD : Octav Negri, Elena Florescu şi Vochiţa Bâldea, fapt fără precedent în istoria ultimei legislaturi locale, în care opoziţia era realizată doar de reprezentanţii fostului Partid Democrat.
Mai mult chiar, în afara protestelor venite din partea unor cetăţeni locali care au luat parte la şedinţă, un alt consilier local, Ioan Ungureanu, a scos în evidenţă precaritatea pregătirii documentelor necesare aprobării acestui punct, propunând amânarea votării organigramei. ”Până la urmă, după o târguială specifică Consiliului Local Flămânzi, s-a trecut la vot, organigrama fiind votată cu cinci voturi împotrivă. Mă uitam la consilierii din sală când votau, la reprezentanţii unor partide mai mici, care, înainte de şedinţă declarau sus şi tare că nu vor fi de acord cu oficializarea organigramei, se făcuseră mici, ridicau două degete a aprobare aşa, ca la şcoală, când un elev ridică mâna deşi nu ştie lecţia”, ne-a relatat învăţătorul Ioan Sadagurschi (foto

La fel de nemulţumită de desfăşurarea întâlnirii s-a declarat o altă reprezentantă a localnicilor, învăţătoarea Elena Siminiceanu, care, după ce a părăsit în semn de protest sala, a declarat că pentru actuala conducere a primăriei nu va mai plăti “nici un leu la serviciul de taxe şi impozite”, susţinând că a asistat la “o şedinţă necivilizată, condusă de un primar cu un vocabular vulgar. Când am întrebat ce beneficii a dus primăriei angajarea unui consilier personal al primarului plătit cu 20 milioane lei vechi pe lună de la bugetul local, mi s-a interzis să mai comentez de către preşedintele de şedinţă, consilierul Cătălin Coclici. Drept pentru care am părăsit sala”.
În cealaltă organigramă votată, cea a Consiliului Local Flămânzi, s-a propus înfiinţarea unui post de jurist, despre care se vorbeşte că ar fi creat special pentru o anumită persoană. Consilierul Constantin Pitorac s-a opus iniţiativei, afirmând că “nu se urmăreşte decât să se toace banii publici pe salarii şi nu pe investiţii”. Până la urmă şi acest punct de pe ordinea de zi a trecut în rândul propunerilor aprobate, în final fiind votat şi bugetul de 11 milioane lei pe anul în curs.
“Nu contează că organigrama primăriei a fost votată până la urmă cum au vrut ei. Important este că în Consiliului Local Flămânzi s-a rupt pisica în două şi că oamenii încep să conştientizeze cu adevărat cum stau lucrurile. Sper ca această situaţie să se menţină de fiecare dată când va fi creată o situaţie flagrantă sau în care se va face un abuz”, a declarat un alt localnic participant la şedinţă, profesorul de matematică Nicolae Bâldea. (B.P.F.)