Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10738
De la 07 Ianuarie 2003
110931208

La Flămânzi, primarul,

Vrea consilier pe probleme psihice şi sexuale

  • 31 January 2008, 23:00

Nu mai puţin de trei consilieri ai PSD s-au opus votării unui punct foarte important aflat pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu desfăşurată marţi, 29 ianuarie a.c. la Primăria Flămânzi. Este vorba de aprobarea organigramei primăriei, personalului de pe vechea organigramă urmând să i se adauge consilierul personal al primarului, doi consilieri de specialitate şi trei muncitori necalificaţi, între care şi un şofer pentru microbuzul şcolar.
Subiectul principal, care a creat discuţii extrem de aprinse, a fost legat de ineficienţa consilierului personal al primarului, punct la care primarul social-democrat Dumitru Micuţaru (foto 1), răspunzând nemulţumirii generale a reprezentanţilor cetăţenilor, a explodat, precizând că “are dreptul la un consilier care să-l consilieze psihic, sexual şi în orice alt domeniu mai are nevoie!!!”. Împotriva oficializării acestui post s-au pronunţat trei consilieri PSD : Octav Negri, Elena Florescu şi Vochiţa Bâldea, fapt fără precedent în istoria ultimei legislaturi locale, în care opoziţia era realizată doar de reprezentanţii fostului Partid Democrat.
Mai mult chiar, în afara protestelor venite din partea unor cetăţeni locali care au luat parte la şedinţă, un alt consilier local, Ioan Ungureanu, a scos în evidenţă precaritatea pregătirii documentelor necesare aprobării acestui punct, propunând amânarea votării organigramei. ”Până la urmă, după o târguială specifică Consiliului Local Flămânzi, s-a trecut la vot, organigrama fiind votată cu cinci voturi împotrivă. Mă uitam la consilierii din sală când votau, la reprezentanţii unor partide mai mici, care, înainte de şedinţă declarau sus şi tare că nu vor fi de acord cu oficializarea organigramei, se făcuseră mici, ridicau două degete a aprobare aşa, ca la şcoală, când un elev ridică mâna deşi nu ştie lecţia”, ne-a relatat învăţătorul Ioan Sadagurschi (foto poza2), unul dintre flămânzenii participanţi la şedinţă.
La fel de nemulţumită de desfăşurarea întâlnirii s-a declarat o altă reprezentantă a localnicilor, învăţătoarea Elena Siminiceanu, care, după ce a părăsit în semn de protest sala, a declarat că pentru actuala conducere a primăriei nu va mai plăti “nici un leu la serviciul de taxe şi impozite”, susţinând că a asistat la “o şedinţă necivilizată, condusă de un primar cu un vocabular vulgar. Când am întrebat ce beneficii a dus primăriei angajarea unui consilier personal al primarului plătit cu 20 milioane lei vechi pe lună de la bugetul local, mi s-a interzis să mai comentez de către preşedintele de şedinţă, consilierul Cătălin Coclici. Drept pentru care am părăsit sala”.
În cealaltă organigramă votată, cea a Consiliului Local Flămânzi, s-a propus înfiinţarea unui post de jurist, despre care se vorbeşte că ar fi creat special pentru o anumită persoană. Consilierul Constantin Pitorac s-a opus iniţiativei, afirmând că “nu se urmăreşte decât să se toace banii publici pe salarii şi nu pe investiţii”. Până la urmă şi acest punct de pe ordinea de zi a trecut în rândul propunerilor aprobate, în final fiind votat şi bugetul de 11 milioane lei pe anul în curs.
“Nu contează că organigrama primăriei a fost votată până la urmă cum au vrut ei. Important este că în Consiliului Local Flămânzi s-a rupt pisica în două şi că oamenii încep să conştientizeze cu adevărat cum stau lucrurile. Sper ca această situaţie să se menţină de fiecare dată când va fi creată o situaţie flagrantă sau în care se va face un abuz”, a declarat un alt localnic participant la şedinţă, profesorul de matematică Nicolae Bâldea. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Capcane pentru naivii politici
Ioan Rotundu
Oful avocatului Sălăvăstru şi cursul evenimentelor din Flămânzi
S-a aflat faţă în faţă cu premierul Tăriceanu
Sorescu s-a întâlnit cu miniştrii Cabinetului Tăriceanu
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor (XXXIX)
(Ioan Rotundu)
Asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de performanţă
Prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun
Vrea soluţii pentru eradicarea „fabricilor de ţânţari”
Consilierii au votat majorarea preţului la biletele de tramvai
Egner vrea să fie luat mai mult în seamă
Încă o propunere în scop electoral
Suspiciuni asupra salariilor unor directori
Horoscop
Adam l-a găsit, Eva îl mai caută…
Program TELE'M Botoşani, vineri, 1 februarie
Condiţii de cazare ce pot fi înţelese doar citite printre rânduri
Patronii de baruri au probleme cu fumătorii
Societatea din Flămânzi a ţepuit AJOFM
ITM şi-a inaugurat noul sediu
Sindicaliştii vor medic de medicina muncii la IŞJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă