Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9484
De la 07 Ianuarie 2003
114974112

Cineva trebuie să pună capăt abuzurilor firmei HSR

  • o scenă care ne-a umplut de ruşine faţă de străini
  • 31 January 2010, 23:00

Duminică, în jurul orei 12.00 – 12.20, în faţa sediului Stării civile din zona centrală a pieţei Botoşanilor s-a consumat o scenă care a stârnit indignarea botoşănenilor prezenţi. O coloană de autoturisme a tras în faţa stării civile din care au coborât mirele şi mireasa, urmaţi de mai multe persoane. Nemaiavând unde parca, posesorii autoturismului Dacia Logan de culoare roşie, cu nr. de înmatriculare SB-10-BIN au tras maşina în parcarea de vizavi, respectiv în faţa Secţiei de reparaţii Artic. Locul ocupat nu era marcat de nici o restricţie, iar parcarea cunoscută ca „Parcarea din faţa Centrului Juridic”, nu este una cu plată, ci cu nişte locuri rezervate pentru Garanti Bank şi Centrul juridic.
Nici bine femeia care era la volan n-a verificat autoturismul că este bine încuiat şi a intrat în sediul stării civile, că maşina societăţii Hi Speed Ricovery, care stătea la pândă ceva mai sus, a şi început operaţiunea de ridicare a autoturismului.
Cineva a anunţat femeia, care a ieşit din sediul stării civile şi a încercat să-şi apere autoturismul, explicându-le celor de la Ricovery că n-au nici un drept să i-o ridice, de vreme ce locul pe care a parcat nu are nici o restricţie iar parcarea nu este cu plată. Hojmalăii de la HSR au luat-o în râs, neţinând cont că-i o femeie străină de Botoşani şi că nu aşa trebuie să ne comportăm cu cei care ajung în urbea noastră.
Din staţia de tramvai, plină de lume, au strigat oamenii să lase femeia şi maşina în pace că n-au dreptate. Hojmalăii şi-au văzut de ale lor.
După ce autoturismul a fost ridicat pe platforma maşinii BT-99-HSR şi a părăsit locul, două autoturisme cu număr de Botoşani au plecat în urmărirea ei şi au reuşit s-o oprească în faţa sediului Direcţiei Muncii. Încercarea de pozade negociere ca să nu mai ducă maşina până la depozitul din Cătămărăşti Deal a eşuat. Femeia din Sibiu a rămas siderată în parcare, frângându-şi mâinile a disperare şi blestemând „nenorocitele de autorităţi din Botoşani”.
Cei ieşiţi de la starea civilă comentau că ridicatul maşinilor este afacerea viceprimarului Florin Ghiorghiţă, care scoate bani grei de pe urma ei. Au apărut şi întrebările de rigoare. Cum este posibil ca o parcare amenajată pe banii publici să fie stăpânită de nişte firme private cum sunt Garanti Bank şi Centrul juridic? De vreme ce semnul de interzicerea parcării (foto 2), cu sancţiunea ridicării maşinii, se vede clar şi se referă la parcarea pe banda marginală a străzii şi nu la parcarea amenajată dincolo de trotuar, de ce cei de la HSR ridică maşinile? Cu ce drept?
Şi au mai constatat cei de faţă că fiind zi de duminică, parcarea goală (foto 1), cu ce-a incomodat femeia din Sibiu parcând autoturismul pe un loc liber şi nerezervat de nimeni. Să mai adăugăm şi nedumerile noastre. De ce se ridică maşinile în zilele de sâmbătă şi duminică, zile nelucrătoare, din locuri de parcare fără plată? Folosind expresia unui privitor, hojmalăii de la HSR au contract de muncă încheiat? Dacă au, sunt plătiţi dublu duminica?
Poate cei de la Inspecţia Muncii vor avea curiozitatea să afle dacă cei care deservesc maşinile HSR sunt angajaţi cu forme legale. Asta numai dacă le dă voie viceprimarul Ghiorghiţă, care este şi vicepreşedinte PDL, partid care l-a desemnat pe directorul Inspecţiei Muncii.
Cert este că abuzurile celor de la HSR s-au înmulţit alarmant. Este momentul când primarul Cătălin Flutur ar trebui să pună piciorul în prag, pentru că botoşănenii s-au cam săturat să fie jefuiţi la drumul mare de către cei de la HSR.
(Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Anda Adam şi Victor Slav au mers acasă la Mickey Mouse
Program TELE' M Botoşani, 1 februarie
Chişinău-Bucureşti: zarurile au fost aruncate
Patriotismul steagurilor nefluturate
Teoria convergenţei României şi RM
Petrecerea românilor din Seghedin a deschis
sezonul balurilor româneşti din Ungaria
Sunt foarte hotărât să candidez
Avem semnale că vor fi alegeri anticipate în mai multe colegii uninominale
Sa adoptam euro cu actualii politicieni?
Nu voi putea fi intimidat de gesturi inamicale
PNL poate si merita sa intre in Parlament pe picioarele proprii, nu cu ajutorul PSD
Le Figaro: România, noul eden al studenţilor la medicină
Povestea celor 3-4 porcuşori, “citit㔠de şeful ATE Bank
Aviaţia rusă a testat Suhoi T-50, un avion de vânătoare invizibil
Cei care fac astfel de afirmaţii trebuie să se gândească cum au ajuns ei miniştri
Horoscop
Comentariul comentariilor (XVIII)
Ioan Rotundu
Leac pentru nevastă contra bătăii de la bărbat
Schimbare la faţă cu păstrare de nărav
Ioan Rotundu
Contabilii - cei care ne fac viaţa amară
Criminali ai şoselelor
Primarii din judeţ sunt invitaţi să beneficieze de serviciul Ghişeului Unic
Se caută manager la Memorialul Ipoteşti
Vama de la Rădăuţi Prut devine realitate pe 12 februarie
Ţâbu are iar probleme cu secretara
Protestul leului
E greu să scoţi Spitalul judeţean din datorii
mai ales când acest lucru se doreşte cu adevărat
84.000 de beneficiari ai ajutoarelor pentru încălzirea cu lemne
Problemele cu stabilirea salariilor la bugetari continuă
Noua Lege a Educaţiei a intrat în dezbatere publică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă