Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9813
De la 07 Ianuarie 2003
118489039

Consilierii n-au reuşit să boicoteze bugetul CJ Botoşani

  • pentru anul 2011 bugetul este dublu faţă de anii anteriori
  • 31 January 2011, 23:00

Ieri, aleşii judeţeni s-au întâlnit în şedinţă ordinară, iar principalul proiect aflat pe ordinea de zi a vizat adoptarea bugetului propriu a Consiliului Judeţean.
„Concubinajul” PDL – PNL a funcţionat, în timp ce consilierii PSD s-au străduit în zadar să aducă argumente care să contrazică socoteala „de acasă”.
În bugetul propriu judeţean pe 2011 veniturile proprii sunt de 293,3 milioane lei. Cu 22 de voturi pentru, cu o abţinere şi 8 voturi împotrivă, consilierii au validat proiectul de buget propriu al CJ.
Intervenţiile au fost dese, pe tot parcursul şedinţei vociferările nu au lipsit, nemulţumirile au fost la tot pasul. În timp ce aleşii judeţeni s-au „bătut” pe sume şi socoteli, din ambiţii politice, încercând să administreze banii instituţiilor din subordinea CJ, maestrul Ioan Cobâlă, şeful Orchestrei Rapsozii Botoşaniului, a trecut pe somn de voie o bună parte din şedinţă. Ba chiar pe alocuri a şi sforăit vârtos ca să facă în ciudă celor care muncesc administrarea judeţului.
Un punct de vedere al unuia dintre aleşii judeţeni a ieşit în evidenţă şi anume lecţia privind reţeta succesului administrată opoziţiei de către consilierul PDL, Ion Diaconu.
„M-aş adresa în primul rând botoşănenilor. Vedeţi ce se întâmplă de când în fruntea Consiliului Judeţean se afla administraţie PDL. Această hulită administraţie PDL vedeţi că dă roade, deja bugetul judeţului pe 2011 este dublu faţă de 2010. De ce?
Pentru că din 2008 am demarat primii paşi pentru a accesa fonduri europene, este singura modalitate de a ne dezvolta. Din păcate PSD-ul nu înţelege în continuare că este nevoie să dai un leu, pentru a atrage alţi 10 lei. Avem nevoie să contribuim la Regiunea de Nord Est cu 7 miliarde pentru a atrage alţi 70 de miliarde sau poate mai mulţi bani pentru dezvoltarea acestui judeţ.
Botoşănenii vor cântări între practică, între fapte, ce se întâmplă acum în judeţul Botoşani şi ce s-a întâmplat odinioară şi chiar cum înţeleg colegii de la PSD că pot fi accesaţi banii europeni”
, a declarat Ioan Diaconu (foto).
Exponentul PSD din cadrul Consiliului Judeţean care a dat replică la „atacul” finuţ al consilierului democrat-liberal a fost Mihai Darie. Acesta nu a mai uzat de această dată de tonul ironic, ci a ţinut să precizeze că PSD îşi îndeplineşte foarte bine rolul pe care îl are ca Opoziţie.
„Noi am înţeles foarte bine, poate dumneavoastră nu aţi înţeles fronda noastră de astăzi. Este urmare a şedinţei pe care am avut-o pe 11 ianuarie şi e singura noastră modalitate de a vă demonstra că existăm, că suntem aici. În rest să ştiţi că am priceput tot” a asigurat PSD-istul Mihai Darie.
Una peste alta, votul a fost un succes, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac apreciind că forma sub care s-au manifestat consilierii PSD este una eminamente politică.
„Tocmai a fost adoptat bugetul propriu al judeţului pentru 2011. În cadrul dezbaterilor de astăzi a fost apreciat, şi acest fapt mă bucura foarte mult, că pentru 2011 am ajuns să ne stabilim un buget dublu faţă de ce am avut în anii precedenţi, asta reprezintă o concretizare, o materializare a eforturilor noastre de până acum de atragere a fondurilor europene pentru investiţii de interes major în judeţul Botoşani.
Decizia de adoptare a bugetului propriu al judeţului în forma pe care am propus-o a fost luată cu votul majorităţii consilierilor judeţeni. Au fost şi nişte voturi împotrivă, dar asta e o chestiune care nu trebuie comentată, însă sub o altă formă a fost o manifestare eminamente politică”
, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Tariful sexual al soţului
Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost detubat şi este conştient
România are bani suficienţi pentru pensii şi salariiîin 2011 si 2012
FMIşsi CE apreciază rezultatele foarte bune ale ţării noastre
Lumea se schimbă. Încotro?
Şimerii trebuie să anunţe concediul medical la AJOFM
Harababură în stabilirea unor ajutoare băneşti
Simplificare la plata rentei viagere
Cardul de sănătate contestat chiar de medici
Femeile din PSD Botoşani sar în ajutorul preşedintelui CJ Argeş
Studenţi de la Academia de Poliţie în practică la Botoşani
Modernizarea Poliției trebuie să înceapă cu demisia lui Liviu Popa
COMUNICAT DE PRESĂ
Caricatura zilei: Arestarea lui Vanghelie
Magazin de lumânări aprins de o aerotermă lăsată în priză
Liberalii vor candidaţi proprii pentru Capitală
Ponta îi contrazice: PSD-PNL-PC vor avea candidaţi comuni de
PNL ii cedează lui Dan Voiculescu functia de vicepresedinte al Senatului
liberalii il retrag si pe Ludovic Orban din functia de vicepreşedinte al Camereiîin favoarea lui Adrian Nastase
Jandarmeria Română vrea să cumpere "echipamente de reprimare a revoltelor"
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă