Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9435
De la 07 Ianuarie 2003
120644064

Cum interpretează Conţac anumite decizii politice şi administrative

  • 30 June 2009, 23:00

Cum vă simţiţi acum că nu mai sunteţi angajat în activităţi şi responsabilităţi politice?
Cinstit vă spun, şi nu ştiu dacă cineva mă crede,: sunt ca un nou născut. Mă culc seara fără nici o grijă şi mă trezesc noaptea cu gândul la ce mai am de făcut şi apoi realizez că nu mai am acele probleme din activitatea trecută. Sunt un om fericit.
Vă pare rău că nu mai sunteţi în vârful activităţilor PSD?
Sincer, nu-mi pare rău. Acum înţeleg foarte bine viaţa într-un partid şi nu se merită să fii lider. Poţi contribui la activitatea obştii şi de pe o poziţie mai simplă. Activitatea într-un partid este lipsită de un sprijin real în interesul activităţii. 90% dintre activiştii din partid fac politică din interes şi nu pentru doctrina politică sau a realizării programului de partid. Nici vorbă de a se duce la îndeplinire cele promise electoratului în prag de alegeri. Nici unul dintre membrii de partid nu este interesaţi de programul partidului, ci de interesele personale sau ale grupului din care face parte.
Cum vedeţi evoluţia în continuare a PSD?
Eu văd PSD-ul cu un statut foarte sumbru în ce priveşte viitorul său în viaţa politică a ţării. Nu numai la Botoşani, dar şi la nivel naţional. În cinci ani am constatat laşitate şi lipsă de responsabilitate. Este neştiinţa lor de a se organiza şi de a putea evalua rezultatele. Alegerile prezidenţiale vor demonstra acest lucru.
La Turnu Măgurele cei nouă de la vârful PSD au făcut fel de fel de declaraţii şi ce măsuri se vor lua în viitor. Totul a fost fals, doar de ochii lumii. Am asistat la zeci de ore de şedinţă fără vreo finalitate. Sunt în PSD oameni fără scop, fără ţel şi sunt indecişi în a putea lua o decizie finală.
Ce şanse daţi funcţionării pe mai departe a Alianţei PSD – PD?
Eu cred că această alianţă va funcţiona cel puţin până la prezidenţiale. Cei de la vârf sunt ciolănari şi nu sunt interesaţi de scopul efectiv afirmat în campanie, ci îi interesează funcţiile lor şi a clicii lor. Nu vor ieşi de la guvernare pentru că-s fără coloană vertebrală. Pot fi scoşi de la guvernare numai dacă PDL îi aruncă ca pe nişte mâţe neputincioase. Este trist să ne amintim de văicărelile lui Geoană de la Măgurele, care pe televizor lăsa impresia că este pe un ocean şi se văieta de ca un om predestinat morţii. El este neputincios de a scoate partidul din mocirlă în care tot el l-a băgat.
Cum vedeţi la Botoşani colaborarea PDL – PSD?
Îi apreciez pe cei de la PDL că au pus hamul pe cei de la PSD. Practic, la Botoşani, nu mai există PSD ca şi cuvânt de reprezentare, ci doar numai PDL.
Totuşi, sunt multe voci care afirmă că la Botoşani PDL este partidul fără opoziţie. Este bine sau este rău?
În ceea ce mă priveşte eu spun că bine nu-i, dar nici nu pot spune că e rău dacă în unele acţiuni ale PDL nu sunt de făcut observaţii. Sunt şi multe critici la adresa PDL, care ne-ar putea duce la concluzia să-l apreciem şi cu o atitudine negativă.
Un exemplu care nemulţumeşte pe mulţi botoşăneni este ridicarea maşinilor parcate necorespunzător. Cum apreciaţi această măsură?
Eu o apreciez într-un fel pozitiv. Numai că ar fi trebuit ca maşinile să fie ridicate sau blocate cel puţin după jumătate de oră de intrare în legalitate. Sunt situaţii când omul trebuie să parcheze şi în locuri nepermise pentru câteva minute, fiind nevoit să rezolve unele probleme. De când s-au pus parcări cu plată şi restricţii de parcare este m ai multă ordine în ce priveşte parcarea maşinilor şi este un lucru bun. Pe la noi oamenii nu prea ascultă decât de frica băţului. Chiar dacă nu convine multora, decizia este pe măsura educaţiei noastre .
Cum vedeţi ultima decizie a consilierilor municipali de a obliga proprietarii de animale de companie să iasă ,a plimbare cu mărutiţa, făraşul şi mănuşile unice folosinţă după ei?
Este o metodă civilizată, folosită în Europa. Am văzut lume aşa zisă de bine şi în Germania şi la Londra cu aceste instrumente după ea. Este normal ca animalul să-şi facă nevoile oriunde crede el, dar trebuie făcut curat după el. Este necesar să facem un prim pas, să urnim lucrurile din loc. Pe la noi educaţia este la mare distanţă faţă de cea din vest. Până şi populaţia dacă te vede că strângi mizeria te râde. Aşa suntem, noi.
Din nou de la nivelul CJ s-a încercat o rezolvare a problemelor de la Apa Grup. Înfiinţarea unei noi societăţi este formula cea mai fericită?
Nu, nici pe departe. O nouă societate est6e enorm de greu de înfiinţat. Îi trebuie baza materială, tehnologia, care costă foarte mult. Dacă se va trece peste aceste greutăţi, nu peste mult tip se vor acumula noi datorii. Pentru că 70% din sumele facturate nu sunt încasate. Şi de aici necazurile cele mari. Un exemplu de timp pierdut şi bani cheltuiţi este Termica, unde s-au înfiinţat o societate de prestări care deja este în pierdere. Şi care normal n-a folosit la nimic, doar timp pierdut şi bani cheltuiţi.
Rezolvarea situaţiei depinde de modul de administrare. Apa Grup să se conştientizeze că societatea este necesară ca utilitate publică şi să încaseze prestaţiile făcute populaţiei integral. De asemenea, să-şi dimensioneze personalul la nivelul capacităţii reale de producţie şi nu prin menţinerea unor funcţii inutile. Un management bine pus la punct ar redresa activitatea. Este esenţial ca angajaţii să răspundă pentru apa livrată şi încasată. De pus şefi zonali care să răspundă şi de intervenţii, pentru a nu se lucra în acelaşi loc de mai multe ori şi prost. Nu cred că noua societate îşi are rostul, doar că vor fi mai mulţi acţionari iar responsabilitatea neregulilor se va împărţi pe mai mulţi.
Credeţi că sunt şi alte interese la mijloc?
Este un interes pe conducta de aducţiune apă de la Prut, dar şi interese personale ale unora care au simţit că de pe urma Apei Grup se poate mânca şi cozonac, nu numai pâine neagră.
Pe cine vedeţi câştigătorul la prezidenţiale?
Încă nu s-a conturat un câştigător. Dacă rămân în cursă cei anunţaţi, actualul preşedinte va câştiga fără drept de apel,.
Va fi bine sau rău pentru România?
Cu Băsescu preşedinte şi prim ministru Tăriceanu, cei patru ani au fost prosperi pentru ţară. Depinde pe cine va numi prim ministru, pentru că Boc nu are puterea să-şi asume responsabilitatea de prim ministru. Este bun executant, dar nu este bun de decizie. PDL pierde din valoare pentru că nu are oameni de valoare. Un prim ministru bun ar fi Blaga. În ultima perioadă Băsescu are o altă poziţie de până acum, una mai bună. S-a trezit la realitate. Cu un alt prim ministru ar putea schimba destinele României.
Vă mulţumesc!
(Interviu realizat de Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Interesul Moscovei este să-l sprijine pe Voronin
Rusia îşi face jocurile în R Moldova, pe când alţii ezită
Pro Tv difuzează controversatul documentar
Adevărul despre viaţa secretă a lui Michael Jackson
Andra, Delia, Catalin Josan si Jean de la Craiova spun “Serviti, va rog!”
Cui îi tremură mâna?
PROGRAM TELE'M MIERCURI 1 iulie
Racordarea oraşului Flămânzi la conducta de gaze, prioritară anul viitor
Fermierii în că mai aşteaptă banii, deşi a trecut jumătate de an
Omida păroasă a ieşit la atac
Apetroaie vrea bani pentru modernizarea UPU
Memorialul Ipoteşti luat serios în vizor de către autorităţi
Vor să stârpească dihonia dintre instituţiile de cultură
Post de consilier preşedinţial păstrat în familie
Şefii sindicatelor botoşănene se plâng de controalele fără efect
Probă de foc pentru pompierii botoşăneni
Parlamentarii au hotărât să dijmuiască prin amenzi câştigurile celor din străinătate
amenzile vizează soarta copiilor rămaşi în ţară
Poliţiştii din Botoşani sunt cu ochii pe infractori şi în week-end
Autorităţile vor să concesioneze nucii de pe marginea şanţului
Americanul şi primul preşedinte negru
Sinistraţii din Rădăuţi Prut au apă cu ţârâita
Reforma din învăţământ – o treabă românească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă