Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34467
De la 07 Ianuarie 2003
112784818

Unitate Medico-Socială modernă la Mihăileni

  • 31 May 2011, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac a participat ieri 30.05.2011 la inaugurarea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Mihăileni care are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul Unităţii de Asistenţă Medico-Socială din localitatea Mihăileni.
Beneficiarul acestui proiect este parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Botoşani şi Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Mihăileni, condus şi reprezentat de judeţul Botoşani. Valoarea proiectului este de 1.899.122,19 lei (aprox. 460.000 euro), conform bugetului aprobat.
Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare regională, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Botoşani. Prin implementarea acestui proiect se va asigura: creşterea suprafeţei din dormitoare pentru un asistat de la 5,9 mp la 8 mp, conform normativului naţional în domeniu. Se va avea reabilitarea grupurilor sanitare şi a băii
un cabinet medical, un cabinet pentru tratamente (în prezent suprafeţele fiind inferioare şi insuficiente), o centrală termică pentru asigurarea confortului termic (în prezent încălzirea se face cu sobe pe lemn, care presupun pozacosturi mari şi care nu asigură temperatura optimă pentru asigurarea confortul beneficiarilor).
De asemenea se va asigura o sală de activităţi (recreere) şi de consiliere pentru asistaţi, suprafeţe pentru servicii conexe (magazie rufe, amenajarea unei săli pentru servirea mesei), reabilitarea bucătăriei conform normelor sanitare actuale, amenajarea de spaţii de recreere (plantarea de pomi fructiferi sau ornamentali, gazon, trotuare, alei pietonale) în curtea interioară a unităţii care are o suprafaţă de 5184 mpdotarea cu mobilier, electrice şi electrocasnice.
„Iată că am demonstrat încă o dată că pentru mine promisiunea este lege. Am promis întregului judeţ că voi aduce bani europeni şi am făcut tot posibilul ca aceşti bani să se regăsească în toate domeniile de activitate. Asistenţa socială este o componentă a vieţii de zi cu zi şi mă bucur foarte mult ca am reuşit să aducem bucurie acestor oameni şi vă asigur că vom merge în continuare pe acelaşi drum” sunt cuvintele rostite la inaugurare de către domnul Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Răspunsul oglinzii
Comunicat presă E.ON Gaz Distribuţie
ISU Botoşani îşi deschide porţile pentru copii
Tânărul înecat în Prut a fost găsit
16 intervenţii ale pompierilor într-o singură zi
Caricatura zilei
Statul american Utah recunoaşte oficial aurul şi argintul ca mijloc de plată pe teritoriul său
Legea privind alegerea primarilor într-un tur a fost adoptată
Silvio Berlusconi: Îmi place România. Şi românii!
Cea mai mare mită luată de un poliţist a fost de 10.000 de euro
Primele teste de laborator exclud castraveţii spanioli ca sursă a infecţiei
Spania cere compensaţii din partea UE pentru pierderi de 200 milioane de euro
Bâlbâială la ministerul Mediului
taxa auto în noua formulă va trebui plătită de cumpărător
Der ce nu s-a micşorat şi s-a majorat preţul apei?
Ioan Rotundu
Portofel găsit şi predat proprietarului
Provocare inedită pentru „tinerii deştepţi din Botoşani”:
Botoşăneni în atenţia Microsoft
Concert de excepţie în aer liber
Astăzi se va cunoaşte lista cu elevii care-şi pot cumpăra calculator
Criteriile de internare în spital au fost anulate
Spitalul judeţean Botoşani clasificat provizoriu
Spitalul judeţean Botoşani clasificat provizoriu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă