Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5629
De la 07 Ianuarie 2003
123641054

Botoşani: La Gorbăneşti, mână pe mână se spală şi împreună obrajii corupţiei

  • 31 May 2016, 23:00

Despre afacerile baronilor locali PSD s-a tot scris în Jurnalul, numai procurorii de la DNA Suceava n-au ochi de citit şi urechi să audă pentru a stopa actele de corupţie a acestora. Şi despre afacerile oneroase ale primarului Gică Iliescu, baron PSD de Gorbăneşti, s-a scris. Iată o nouă afacere a acestui baron în urma căreia banii din bugetul local s-au sifonat pe căi oculte fără ca primarul Iliescu să fi dat socoteală.
În 12 octombrie 2007 primarul semnează cu firma CEPACO din Pooeni, judeţul Cluj, un contract pentru a se fora un puţ adânc de 250 m la şcoala veche, chipurile de creat o sursă de alimentare cu apă. În primul rând că adâncimea puţului ridică multe semne de întrebare de vreme ce fântânile din preajmă au adâncimi de câteva zeci de metri. Preţul lucrării a fost stabilit la suma de 174 mii lei.
Imediat ce contractul a fost semnat, prin ordin de plată, primarul virează firmei suma de 163 mii lei, aproape întreaga valoare a lucrării deşi firma nici nu venise la faţa locului cu utilajele necesare forării.
Termenul de efectuare a forării a fost stabilit, tot prin contract, la 2 luni de zile. După ce s-a forat un puţ adânc de vreo 50 m, lucrările au încetat iar firma şi-a luat utilajele şi a plecat de unde a venit. Există un act semnate în iulie 3008, între reprezentantul firmei şi primărie cum că a predat lucrarea. Care lucrare, de vreme pozavreme ce s-a forat numai 50 m?
Imediat ce firma din Poeni şi-a luat utilajele şi a plecat, primarul a găsit şi soluţia să şteargă urmele lucrării nefinalizate dar plătită. Ajutorul l-a primit din partea unui alt abonat la ţepuit banii publici, liberalul deputat Costel Şoptică.
Printr-o firmă a lui Şoptică, deasupra puţului forat s-a ridicat un WC-ul (foto 1) având sub el un bazin colector din fibră de sticlă. Pe această lucrare Şoptică a încasat suma de 10 mii euro. Dacă WC-ul din imagine costă jumătate de miliard de lei, cât a plătit primarul Iliescu liberalului Şoptică, judecaţi şi dumneavoastră?
Alături de puţul forat a mai rămas de pe urma lucrării firmei din Poeni o groapă ( foto 2) în care au căzut câini şi găini ale vecinilor cu şcoala. Pentru că cetăţenii au făcut scandal, primarul a dispus acoperirea gropii cu nişte ostreţe.
Situaţia de faţă este doar una din formele prin care primarul Iliescu a sifonat ani la rând banii din bugetul local fără a fi luat la întrebări de cetăţeni sau de organele de control cum ar fi Curtea de Conturi. De fapt, situaţia de faţă consumată la Gorbăneşti este încă o dovadă că verificările celor de la Curtea de Conturi Botoşani sunt efectuate după culoarea politică a primarului. Iliescu fiind primar PSD, directorul de la Curtea de Conturi Botoşani, Nicolae Lupu, pus în funcţie de PSD, mână pe mână se spală şi împreună obrajii corupţiei.
(M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Plictis sexual
Horoscopul zilei de 1.06.2016
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Tusk, presedintele Consiliului European: Liderii UE ce promoveaza "iluzii" utopice privind Europa unita au pierdut contactul cu popoarele lor
Fosta Miss Turcia, condamnata pentru ca l-a insultat pe Recep Erdogan
Serghei Lavrov: Rusia nu recunoaste zonele pro-ruse din Ucraina pentru a nu da pretexte Occidentului, dar le sustine
Intr-o comuna din Olt, pe lista pentru consiliul local sunt doua nonagenare, o octogenara si o septuagenara
Modificare foarte importanta a Codului fiscal:
romanii fara venituri si care nu sunt scutiti de plata contributiei de sanatate pot achita aceasta contributie doar la spitalizare
Alegeri ca pe vremea lui Ceausescu.
In 50 de localitati din Harghita, Covasna si Mures exista un singur candidat la functia de primar
Ministerul Justitiei propune in functia de sef adjunct la DIICOT un absolvent al Colegiului Superior de Securitate Nationala - Academia Nationala de Informatii
Romanul „Copiii sălbatici”, despre viața la Botoșani în anii comunismului
Truşeşti: Consilier local PSD prins la rupt afişele PNL-ului
Flămânzi: gesturile disperate ale primarului liberal Dan Oloeru
Suharău: Miliţianul Flămânzanu a suprimat dreptul cetăţenilor la informare
Ioan Rotundu
De ce miliţianul Flămânzanu să fie poreclit „Mitică încarcă-descarcă”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog