Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5188
De la 07 Ianuarie 2003
123768404

Nemaipomenita imaginaţie a primarului de Suharău şi

Podeţele peste apa care nu vine şi nu curge spre nicăieri

  • Ioan Rotundu
  • 6 June 2020, 19:05

Imaginaţia unor aleşi locali în a folosi fondurile alocate pentru investiţii în vederea dezvoltării rurale, fonduri europene şi guvernamentale, este fără limite iar Jules Verne, celebrul scriitor francez de ficţiune, dacă ar mai fi trăit, ar fi primit lecţii de cum se pot crea imaginaţii care să fie acceptate realităţi fizice.
Marcel Chelaru, primarul PSD al comunei Suharău, ce parte să iasă din primărie şi funcţie doar pe năsălie aşa este de abil în a obţine votul localnicilor, are doar imaginaţie, nu şi talent de scriitor că dacă deschide gura biata Viorica Dăncilă i-ar putea fi elevă într’ale analfabetismului funcţional.
Iar î n bogata sa imaginaţie a reuşit să determine Ministerul Dezvoltării pe vremea când era condus de ministru PSD, să finanţeze un proiect de dezvoltare locală printre care şi podeţe peste şanţurile de scurgerea apei fără ca acest şanţuri să existe. Le-a inventat primarul, punându-i pe executanţi să sape un şanţ. Şanţurile nu primesc apă de nicăieri, iar apa care se adună acum de pe urma polilor, nu curge spre nicăieri. Trei astfel de podeţe au fost executate în satul Lişna, comuna Suharău. Oamenii s-au crucit când au văzut cum au apărut muncitori care au săpat şanţ în transversala drumului şi apoi au acoperit şanţul cu un podeţ.
Ce ştiu bieţii lişneni de cum se pot trage foloase de pe urma fondurilor europene şi guvernamentale, mai ales atunci când primarul se bucură de o imaginaţie pozaimaginaţie de care cei din Lişna nici în cele mai înfricoşătoare coşmaruri n-ar fi avut parte. Primul şanţ a apărut între drumul naţional Botoşani – Dorohoi – Darabani şi uliţa care duce spre şcoală (foto 1). Tare s-au mai mirat lişnenii văzând că se sapă un şanţ într-un loc unde niciodată n-a fost aşa ceva şi mai ales că drumul naţional n-a fost niciodată străjuit de şanţuri pe porţiunea ce străbate satul.
Apoi s-a început săparea şanţului carte să despartă uliţa satului ce duce spre cătunul Izvoare de acelaşi drum naţional (foto 2). Printre localnici se vehiculau fel de fel de variante care de care mai năstruşnică. Unii şi-au adus aminte de discursul fostului senator de PSD de Botoşani, Octav Cozmâncă, ţinut în toamna anului 2000 la Darabani când le spunea dărăbănenilor că le face poduri peste râuri dacă votează PSD. Un hâtru din sală i-a replicat că prin oraş nu curge niciun râu. Cuprins de febra discursului, Cozmâncă n-a sesizat ridicolul şi l-a asigurat pe vorbitor că în mandatul următor va face şi râuri.
Lişnenii care şi-au adus aminte de acest discurs demagogic, spuneau că primarul lor este mai deştept decât Cozmâncă. Face mai întâi râurile şi apoi podurile.

Mare dreptate au avut sătenii. După ce s-a mai săpat un şanţ şi la drumul ce duce în câmpul dinspre satul Stânca, comuna George Enescu poza(foto 3 şi filmuleţul), săpătorii de şanţ s-au apucat de construit podeţele. Aşa s-a ajuns ca în satul Lişna să existe trei podeţe peste un şanţ în care apa nu curge de nicăieri spre nicăieri dar în care se adună apa de ploaie care se bâhleşte şi pute îngrozitor.
Primarul Marcel Chelaru a obţinut prin Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale din cadrul ministerului Dezvoltării o finanţare europeană şi guvernamentală în sumă de 978.309 euro, finanţare aprobată în cursul anului 2017. Bani frumoşi dar folosiţi anapoda. Iar lucrarea a fost executată de firmele de casă ale PSD, respectiv BIG CONF patronată de Liviu Conţac şi Corneil’s Floor patronată de Marcel Bârsan de la Roma, cel care i-a construit lui Florin Ţurcanu vila de la Lebăda cu titlu de compensare pentru lucrările de care a beneficiat cu finanţare din bani publici şi din care s-a furat şi continuă să se fure, cei de la DNA nereuşind încă să-şi dea jos de la gură botniţa pusă de PSD.
Risipa cu banii europeni făcută interesat de primarul Marcel Chelaru va trebui validată prin recepţia lucrărilor de către finanţator, respectiv AFIR. Termenul de execuţie este data 12 septembrie 2020, timp în care primarul mai poate construi câteva podeţe, că aduc profit bun iar procurorul şef al UE, Codruţa Koveşi, îşi începe activitatea mai spre toamnă. Răgaz bun pentru cine ştie să şterpelească ce se mai poate şterpeli!.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 1 – 7.06.2020
Bancul săptămânii: Lupul umilit de Scufiţa Roşie
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.05.1010
Dosarul zilei: Invitat deputatul PNL Ctistian Achiţei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Primarul de Călăraşi umilit de o grupare organizată în stil mafiot
Ioan Rotundu
Anchetele publicate în Jurnalul încep să aibă efect
Ionel Ungureanu
Felicitări domnule senator Trufin şi la mulţi ani sănătoşi şi procreativi!
Să vă trăiască amanta şi copilul
Adevărata faţă a directorului executiv de la APIA Botoşani
Ioan Rotundu
Strategii ale comisarului şef Şerbănoiu menite să-i apere spatele
Ioan Rotundu
Descindere fulger a DNA-ului Suceava la Primăria Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Protectorii din IJP Botoşani apără mafia ce stăpâneşte oraşul Ştefăneşti
Un fost poliţist de frontieră ajuns procuror le-a legitimat acţiunea
Când instituţia statului este folosită pentru răfuieli de familie
Ioan Rotundu
Ticăloşii jurnalistice în prag de alegeri locale
Ioan Rotundu
Casa Corpului Didactic Botoşani continuă formarea cadrelor didactice în mediul on-line
Dosarul zilei TELE'M Botoşani: Emisiunea din 3.06.1010
Presa`n gura lu` Rotund: Emisiunea din 5 iunie 2020
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog