Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5274
De la 07 Ianuarie 2003
112795500

„Taxa de şmecher” la Cadastru, confirmată de controlul ANCPI

  • 30 April 2010, 23:00

Ieri, prefectul Cristian Roman a anunţat că au apărut primele concluzii ale verificărilor făcute de Corpul de Control al ANCPI. Această structură a propus sesizarea organelor de ancheta penală, vizaţi fiind câţiva angajaţi ai Oficiul de Cadastru Botoşani. Valurile făcute de prefectul judeţului Botoşani au tulburat rău apele de la oficiul botoşănean.
„Din 80 de documentaţii pe care le-am trimis noi la verificare colegilor de la ANCPI numai patru documentaţii au fost identificate atât în registru, cât şi în evidentele contabile. Evidenţa acestor ridicări topografice care sunt strict obligatorii la autorizaţiile de construcţii a început doar din 13 iulie 2009, atunci când a sesizat chiar directorul OCPI, până la aceasta dată evidenţa a fost ţinută într-un format analogic, scris de mână şi înregistrările au fost ţinute sporadic şi incomplet. Avizarea acestor documentaţii s-a făcut într-o manieră aleatorie, fără să fie o procedură de repartizare a documentelor pentru această activitate. Avizele nu au fost date doar de cele trei persoane care aveau atribuţii în acest sens, au fost date şi de alţi angajaţi care nu au absolut nici o treabă”, a declarat prefectul judeţului Botoşani.
O alta neconformitate descoperită vizează existenţa în cadrul OCPI a unei comisii de autorizare a persoanelor fizice şi juridice care pot să realizeze lucrări şi să verifice lucrări de specialitate în domeniul cartografiei, cadastrului.
„În acest sens nu s-a respectat regulamentul aprobat prin ordin. Se mai arată în raportul Corpului de Control al ANCPI că majoritatea avizelor acordate nu au fost înregistrate în registru şi nu au fost tarifate de către instituţie, unele avize au fost înregistrate, dar chitanţa corespunzătoare avizului se referă la tarifarea unui alt beneficiar, existând chitanţe emise pentru tarife percepute unor beneficiari, fără ca avizarea să fie înregistrată în registru” a mai spus prefectul Cristian Roman.
Doar pentru cele 80 de avize înaintate Corpului de Control spre verificare dintr-un total de câteva mii reiese că s-a creat un prejudiciu de 11.180 lei. „În concluzie, Corpul de Control al preşedintelui ANCPI spune că există suspiciuni de comiterea unor infracţiuni de către angajaţii OCPI, motiv pentru care, la rândul lor, au propus sesizarea organelor de ancheta penală. Implicarea sau neimplicarea din cauza managementului defectuos a celor doi directori, fostul şi actualul, înseamnă că dosarul, devine de competenţa DNA”. a arătat Cristian Roman. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

„Natura moartă cu nepot obez” – aplauze furtunoase la scenă deschisă
CAS lasă secţia de cardiologie fără medici specialişti
Reduceri la biletele CFR pentru tineri
În curând, Maternitatea va putea efectua analize medicale gratuite
1 Mai - De la Florar, Arminden la "Paştele Muncitorilor"
Vladimir Putin a propus fuziunea Gazprom şi Naftogaz
TVA-ul nu va creste * FMI ar putea revizui scenariul de creştere economică al României
Îl voi da în judecată pe preşedintele ANI
Includerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial, aprobată de Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor
Românii din Seghedin – persona non grata în biserica sârbească
Masacrul de la Smolensk nu a fost accident
Rusia-România, meciul pentru Basarabia
Bancul zilei: Mirarea lui Ion
Horoscop
Ghimpu răspunde obrăzniciei staliniste a lui Lavrov
Văduva lui Toader Buliga, candidat la primăria Răchiţi
Botoşănean prins de italieni cu permis fals
Părinţi care nu vor democraţie în şcoală
mutilarea personalităţii copilului este o formulă educaţională acceptată
Trecerea spitalelor la administraţia locală se va face pe bază de control
Părinţii îşi pot ajuta copii să fenteze ora de religie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă