Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12837
De la 07 Ianuarie 2003
112763188

Botoşani: Baronul de Văculeşti n-are frică de DNA

  • 30 April 2015, 23:00

Scos din pădure şi făcut primar de către săteni, primarul de Văculeşti, pădurarul Sorin Gânga, şi-a câştigat repede statutul de baron local. Acum oamenii regretă că l-au sacrificat pe primarul democrat-liberal Iulian Vlas dar strâng din dinţi şi vor răbda până la alegerile de la anul.
Iată noile isprăvi ale baronului de Văculeşti şi cum i-a pedepsit el pe locuitori chiar în ziua de 1 Mai. Joi, 30 aprilie, la primărie a avut loc şedinţa de consiliu local. Primarul voia să obţină legiferarea consilierilor pentru a da imaşul comunal unor trei crescători de animale din afara comunei. Practic, voia să le concesioneze imaşul pentru 10 ani cu clauză de prelungire pentru încă 5 ani.
Legea spune că imaşul comunal nu poate fi concesionat decât crescătorilor de animale din comună grupaţi fie într-o cooperativă a crescătorilor de animale, fie într-o asociaţie de profil. Numai aşa se poate primi şi subvenţia europeană, sume importante de bani pentru care pe la primării se dau lupte crunte cine să pună mâna pe ei. Consilierul Radu Amarghioalei a explicat colegilor că ce vrea să facă primarul este în afara legii şi că riscă nu numai să plătească cot la cot cu ei dar să fgie şi legaţi cot la cot cu acesta. Consilierii din opoziţie şi unul dintre cei ai PSD au înţeles gravitatea cerinţei primarului şi au respins proiectul de hotărâre.
A mai dorit primarul ca în şedinţa respectivă consilierii să-i voteze o organigramă a primăriei în care să apară funcţia de administrator financiar. La început de an primarul Sotin Gânga, neţinând cont de legile din domeniu, a angajat la primărie un administrator financiar. Se pare că secretarul primăriei l-a tras de mânecă şi i-a explicat că angajarea, fără ca postul să fie aprobat de consilierii locali, este ilegală. Din nou consilierul Radu Amarghioalei le-a explicat colegilor că a legaliza o angajare făcută în urmă cu trei luni de zile ar însemna o gravă ilegalitate iar la controlul Curţii de Conturi să fie puşi la plată cu toţii. Din nou consilierii au respins propunerea de organigramă iniţiată de primar.
Supărat de votul consilierilor şi mai ales pe consilierul Radu Amarghioalei, astăzi, 1 Mai, primarul a chemat o echipă de la E.On să facă nişte modificări la reţeaua electrică din curtea primăriei. Deşi nu se impunea deconectarea de la reţea a părţii de sat dinspre primărie, lucrările putând fi efectuate numai prin deconectarea de la reţea a sediului primăriei, la cererea primarului cei de la E.On a oprit curentul pe întreaga zonă. De ce au procedat aşa? Pentru că în acea zonă locuieşte consilierul local Radu Aqmarghioalei.
Aşa se face că în ziua de 1 Mai, ziua celor care muncesc, primarul i-a pedepsit pe săteni să nu poată urmări emisiunile la televizor sau să se poată folosi de Internet ori de celelalte aparate casnice electrice cum este frigiderul. Alimentarea cu energie a fost oprită de la ora 8 dimineaţa până la ora 16 după amiază.
În mai multe rânduri primarul de la Văculeşti le-a explicat consilierilor locali să nu-l mai ameninţe cu procurorii DNA că face el ceva pe aceştia. Şi dorohoianul nostru social-democrat ajuns primar şi baron PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, avea aceiaşi vorbă. Acum stă în arestul DNA şi aşteaptă verdictul judecătorilor să afle câte zile va sta după gratii.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ceasul cel rău
Reţeta zilei: Papricaş de pui
Un pescar din Republica Moldova reţinut de poliţiştii de frontieră botoşăneni
Pompierii verifică zonele de agrement pe 1, 2 şi 3 mai
Maşină distrusă într-un incendiu
Caricatura zilei: Efectul Ceornobâl
Horoscopul zilei
Nepal: O femeie scoasa in viata de sub daramaturi, la cinci zile de la cutremur
China si Rusia vor derula exercitii militare comune in Marea Mediterana, pentru prima oara in istorie
Sonda spatiala Messenger se va prabusi joi pe Mercur
Botoşani: Mitul DNA începe a se destrăma
Ioan Rotundu
Botoşani: Fără zornăit de cătuşe şi prea multă putere
Lumea lu' Rotundu: Baronul de Vlăsâneşti
Primarul municipiului Iasi Gheorghe Nichita, retinut de procurorii DNA sub suspiciunea de abuz in serviciu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1 mai
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă