Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8232
De la 07 Ianuarie 2003
114972860

De luni, chirurgii vor opera mai sigur şi mai eficient

  • 29 February 2008, 23:00

Aparatură medicală nouă şi performantă, curăţenie şi mult confort. Aspectul sălilor de operaţie din cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani a fost schimbat în totalitate după ce au fost reabilitate. Chirurgii botoşăneni nu vor mai fi nevoiţi să se chinuie cu aparatură veche de mai bine de 30 de ani sau să ţină mesele chirurgicale ca să nu se clatine atunci când operează un pacient. Cu o investiţie de peste opt miliarde lei numai pentru reabilitare, reprezentanţii sănătăţii botoşănene afirmă că sălile de operaţie ale celui mai mare spital din judeţ sunt cele mai performante din Moldova. Aparatura de ultimă generaţi îi a ajuta pe chirurgii botoşăneni să realizeze cu mai multă uşurinţă operaţiile şi să devină mult mai eficienţi.
Chirurgii vor putea realiza şi operaţii laparoscopice, având în vedere că acum unitatea spitalicească deţine un astfel de aparat. Deocamdată au fost reabilitate cinci săli de operaţie, care vor fi repuse în folosinţă începând cu ziua de luni. Se pare că lucrările pentru finalizarea sălilor de operaţii au depăşit termenul stabilit iniţial. În acest sens, managerul unităţii spitaliceşti a găsit şi o explicaţie.
„Aceste lucrări au fost într-adevăr întârziate, dar acest lucru s-a întâmplat pentru că nu am pozaam făcut nici un rabat de la calitate. Am preferat să consumăm mai mult timp pentru realizarea acestor săli în favoarea calităţii. Aceste săli sunt dotate cu cea mai performantă aparatură. În momentul în care vor fi aduse şi aparatele de ATI, de anestezie putem să spunem că avem cele mai performante săli de operaţie din Moldova”, a declarat managerul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, Doru Muntianu.
Acesta a ţinut să le mulţumească chirurgilor pentru că în perioada în care sălile de operaţie au fost supuse reabilitării, au lucrat în condiţii foarte grele. Şeful secţiei de ortopedie, Radu Malancea, susţine că renovarea sălilor de operaţie le-a uşurat chirurgilor munca. A crescut confortul medicilor dar şi al pacienţilor, s-a creat mai multă siguranţă tehnică şi eficienţă în timpul operaţiilor.
Directorul Autorităţii de Sănătate Publice, Gabriel Oprişanu, este de părere că inaugurarea sălilor de operaţie trebuia să se facă cu mulţi ani în urmă. „Acest eveniment ar fi trebuit să se întâmple cu mult timp în urmă. Sălile de chirurgie ar fi trebuit să constituie o prioritate pentru oricine ar fi fost în conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati”, a declarat directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Gabriel Oprişanu. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vrea Sorescu să fie un prefect jucător?
Ioan Rotundu
Oprişanu repetă controlul la cabinetele stomatologice
Aparat performant la radiologie
Comentariul comentariilor (LXIII)
(Ioan Rotundu)
Comisarii de mediu vor sta mai mult prin birouri
Crede că a obţinut de la Preafericitul Daniel înfiinţarea Episcopiei Botoşani
A obţinut girul pedeliştilor pentru un nou mandat la Primăria Dorohoi
Câmpanu se „îmbată” cu ideea votului uninominal
Interes crescut pentru reabilitarea termică a blocurilor
Femeile pedeliste vor să ofere mărţişoare „oftalmologice”
Hărţile de risc, o necesitate pentru primarii botoşăneni
Au pus umărul la dezvoltarea zonei industriale şi acum îşi cer drepturile
Niţură îl avertizează pe prefect
Flutur a ieşit bine la controlul MIRA
Râvneşte la scaunul de primar al Săvenilor
N-a venit la Botoşani să se îmbogăţească
“Barbatii, un rau necesar”
Suntem ceea ce mâncăm
Elevii vor să-i însenineze pe bătrânii de la Leorda
Horoscop
Nedumerirea Negrului
Felicitare de Ziua femeii din partea societăţii Termica
Felicitare PNL Botoşani
Anunţ DJT
Program TELE’M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă