Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25183
De la 07 Ianuarie 2003
111406456

Miting de formă pe străzile municipiului

  • 28 February 2011, 23:00

Circa trei sute de persoane, bugetari în marea lor majoritate, au mărşăluit ieri într-un miting de protest pe străzile din municipiul Botoşani. Cei care au ieşit în stradă, medici, profesori, angajaţi ai societăţii Urban Serv, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, aparţin confederaţiilor Cartel Alfa, BNS, CNSLR Frăţia.
Înarmaţi cu fluiere, pancarte, oamenii au încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la situaţia grea a salariaţilor, dar şi asupra modificărilor din Codul muncii. Liderii sindicali, care au condus ostilităţile, au încercat pe alocuri să ia cu arcanul mulţimea de gură-cască care s-a strâns în grabă pe trotuare.
„Hai, veniţi cu noi! Nu staţi! Alăturaţi-vă!” a sunat chemarea la care botoşănenii nu s-au sinchisit să răspundă. Ba mai mult, prin dreptul Spitalului judeţean un grup de pe trotuar le-a strigat să meargă la muncă.
„Aşteptăm o conştientizare a opiniei publice care să se manifeste printr-o prezenţă mult mai activă şi mai numeroasă la mitingul din data de 7 martie la Botoşani, de săptămâna viitoare, când se intenţionează să fie vârful de acţiuni de protest dar vom vedea ce în ce măsură mai există acţiuni de protest în România din ziua de astăzi”, a declarat Marius Oroşanu, preşedinte Cartel Alfa.
„Deja a fost modificat Codul Muncii, astăzi, prin Hotărâre de Guvern, dar noi ne facem mişcarea sindicală, ne continuăm protestele, pentru că trebuie să ajungă în Parlament la promulgare. Urmăm cursul lor, pe măsură ce ei vor înainta, vom înainta şi noi cu protestele, vom fi tot mai mulţi.
Se vede că încăpăţânarea lor este fără limită, noi ne facem datoria să îi atenţionăm şi sperăm ca Parlamentul să respingă. Următorul pas este un miting la Parlament, dacă se adoptă la Parlament şi la Cotroceni în momentul în care îl promulgă preşedintele”
a declarat şi Ştefan Ţarcă.
Acesta s-a declarat nemulţumit de prezenţa redusă a protestatarilor, apreciind că botoşănenii s-au obişnuit să obişnuit ca alţii să le rezolve problemele. „ Oamenii s-au obişnuit ca alţii să le rezolve problemele. Să stea acasă dacă se poate să le vină la uşă problema rezolvată” a declarat acesta.
După ce au parcurs un traseu destul de lung fluierând şi scandând împotriva Guvernului, participanţii la miting s-au oprit în faţa Palatului Administrativ, unde au stat cu spatele circa zece minute. Aceştia au vrut să întoarcă cu aceeaşi monedă gestul guvernanţilor care au ales să ignore dorinţele salariaţilor din România.
O delegaţie formată din liderii de sindicat au înmânat un memoriu subprefectului Silvana Tudorache, în absenţa lui Cristian Roman. „Puteţi să fiţi convinşi că prin noi, deci Instituţia Prefectului va transmite în cursul zilei de astăzi prin fax Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Muncii, mai precis departamentului pentru dialog social, vom transmite nota dv. de protest şi dumnealor vor analiza situaţia şi vor lua deciziile care se impun”, a declarat Silvana Tudorache, subprefectul judeţului Botoşani. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Sindicatul IMPACT Botoşani - felicitare 1 Martie
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani - felicitare de 1 Martie
Horoscop
Profesorul Ioan Strujan, un nou consilier judeţean
Felicitare PDL - 1 Martie
Regrete PSD-iste la schimbarea lui Cristian Achiţei
noul vicepreşedinte este Mihai Aroşoaie
Caricatura zilei: Băsescu şi Gadafi
Proteste privite cu dispreţ
Ioan Rotundu
Adrian Năstase a mai schimbat un judecător din dosarul Zambaccian
Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie
Suspendarea lui Traian Băsescu, un obiectiv realist
Kelemen Hunor va privilegia interesele UDMR şi mai puţin interesul naţional
Protocolul coaliţiei de guvernământ ar putea fi semnat miercuri
la Palatul Parlamentului
CNSAS: Ducu Bertzi ar fi fost colaborator al Securităţii
„Lacul cu nuferi” la mâna consilierilor USL
I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi
Bancul zilei: Ardeleanul în tren
Libienii mă iubesc. Ar fi în stare să moară pentru a mă apăra
Occidentul ne-a abandonat în lupta împotriva teroriştilor
Dacă îţi faci treaba şi eşti performant, noul Cod al Muncii te apară
românii îşi vor găsi mai uşor de muncă
Consilierii judeţeni s-au certat de la RMN
Din martie, plătim şi pierderile de apă din casele vecinilor de bloc
CNAS inventează noi criteriiîn aprecierea muncii medicilor de familie
IŞJ caută ţapi ispăşitori în rândul directorilor de şcoli
Felicitare 1 Martie - Primăria Botoşani
Primării ameninţate cu procese
Câştigător prin KO, Traian Băsescu!
Dramă medicală (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă