Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11939
De la 07 Ianuarie 2003
122209882

Botoşani: Premiu pentru „Excelenţă politică”. Care „excelenţă”?

  • Ioan Rotundu
  • 29 February 2016, 23:00

Sâmbătă, la Ateneul Român din Bucureşti, liberalii au organizat o festivitate în care au acordat femeilor premii pentru „Excelenţă politică”. Printre premiate s-au aflat şi două liberale botoşănence. Este vorba de Mirela Sauacă, co-preşedintă la Organizaţia judeţeană de femei PNL Botoşani venită din PDL şi Sânziana Secrieru, şi ea co-preşedinte dar pe filiera PNL-ului istoric.
Cine sunt acestea? Mirela Saucă este săvineancă şi gestionează o mică afacere. Este fiica fostului primar de Săveni din perioada lui Ceauşescu, Constantin Buzilă, care după ieşirea la pensie s-a retras în comuna natală Vorona şi a continuat să colaboreze la ziarele postdecembriste pe post de corespondent local până când a decedat. Saucă a intrat în politică la PDL dar n-a reuşit să se facă remarcată decât foarte timid şi fără a atrage atenţia botoşănenilor prin vreo calitate politică personală remarcabilă.
În PNL, până şi deputatul-infractor Verginel Gireadă i-a reproşat că datorită lui, care este un brand pentru PNL, este cunoscută şi ea, Saucă acceptat reproşul cu capul plecat şi nu i-a replicat deşi avea tot dreptul.
Cealaltă co-preşedinte. Sânziana Secrieru, este fiica fostului preşedinte PNL Dinu Secrieru, fost „senator al României” cum îi plăcea să se recomande. Sânziana continuă tradiţia liberală din familie, tradiţie preluată de la bunicii săi suceveni şi apoi de la tată, este dezgheţată, simte pulsul vieţii politice şi cel mai important este îndrăzneaţă şi nu se lasă învinsă când are dreptate. Mirosul îmi spune că va deveni un politician care va marca viaţa politică botoşăneană
Dar de la aceste trăsături de personalitate şi viaţă politică la a primi premiul de „Excelenţă politică”, în condiţii de apreciere valorică corectă, ar fi un drum lung în cariera de politician. În PNL Botoşani atmosfera vieţii politice este una tensionată şi dominată de gruparea penalisto-coruptă condusă de deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă.
Dacă cele două co-preşedinte pozala organizaţia de femei ar fi luat atitudine publică şi ar fi dezavuat numirile preşedinţilor interimari la Botoşani de către Bucureşti, mai întâi senatorul Viorel Grigoraş iar acum Costel Şoptică, ar fi fost din partea lor nu un act de curaj ci un exemplu de luptă politică pentru apărarea imaginii PNL Botoşani. Dar cele două s-au supus tăcute ordinelor venite de la Bucureşti, nişte ordine devastatoare pentru imaginea liberalilor în plan judeţean.
Mai exisă în PNL o femeie bătăioasă şi luptătoare dar care pare să-şi fi epuizat energia politică. Mă refer la Cătălina Lupaşcu. Cele două co-preşedinte nu s-au alăturat susţinerii Cătălinei Lupaşcu în lupta sa cu corupţii şi penaliştii din partid. Când Alina Gorghiu a venit la Botoşani şi le-a vorbit liberalilor de lupta PNL cu corupţia, era încadrată de Şoptică şi Gireadă. Vorbea de funie în casa spânzuratului. Niciuna dintre cele două co-preşedinte nu i-a atras atenţia că o astfel de companie o compromite şi face rău partidului. Au participat complice privind scena de unde se preda lecţia de demagogie politică.
Pe nicio co-preşedintă n-am întâlnit-o prin judeţ să ţină legătura cu femeile liberale de la sate şi nici n-am auzit să fi trecut prin vreo comună pentru a presta muncă politică şi a cunoaşte realităţile din teren prin percepţia lor directă şi nu din spusele altora.
Şirul reproşurilor poate continua dar cred că am argumentat suficient să pot afirma că premiul primit de către cele două a fost unul de listă, adică trebuia să fie premiat şi cineva de la Botoşani, şi nu un premiu meritat ca urmare a activităţii prestate. Până când puţinele femei liberale şi puţinii liberali oneşti nu-şi vor uni forţele politice pentru a curăţa partidul de balastul corupţiei şi al infracţionalităţii, nu văd motive de premiere şi nici felicitări de adresat, fie bărbaţi sau femei. .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Crunta răzbunare a soţiei înşelată
Reţeta zilei: Borş de peşte
Horoscopul zilei de 01.03.2016
Am platit integral cele 178 de milioane de euro prin mecanismul de plata instituit de Parlament
Blaga: "Nu sunt de acord cu scaderea pragului electoral. Cat sa fie, minus 3%?"
Tariceanu: Ministrul Justitiei a incalcat procedurile prin sustinerea lui Kovesi la sefia DNA
Rebelii sirieni au tras cu o racheta americana intr-un tanc T-90 rusesc
Decizie a conducerii Bisericii Ortodoxe:
Toti preotii si administratorii de bunuri bisericesti vor semna un Juramant sau Act de onestitate si fidelitate fata de Biserica
Legenda satului Frunza din vecinătatea Oroftianei
Satul facturilor uriase la curent,
unde oamenii n-au nici macar masini de spalat. "Am dat 12 milioane, ca doar e scris"
Zgonea catre locuitorii din Alba Iulia:
Singura dumneavoastra bucurie este ca va viziteaza cineva de Ziua Nationala. Reactia primarului Hava: Politica e politica, dar de aici pana la a fi nesimtit e mare distanta
Slujitorii Bisericii fură la greu din veniturile Patriarhiei
Ioan Rotundu
Portariuc a regizat un nou atac asupra lui Flutur
Ioan Rotundu
Mulţumim botoşăneni!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog