Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2295
De la 07 Ianuarie 2003
92314235

Votând comasarea spitalelor

Botoşani: Consilierii PSD şi PNL şi-au înfruntat liderii de partid

  • 31 October 2011, 23:00

Aşa cum anticipa preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, consilierii judeţeni s-au pronunţat favorabil asupra proiectului privind comasarea spitalelor, judeţul aliniindu-se la prevederile ordinului de ministru privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti.
La decizia aleşilor a contribuit şi faptul că s-a căzut de acord ca votul să fie secret, astfel încât fiecare să-şi exprime opţiunea în funcţie de convingerile proprii.
Astfel din 32 de consilieri prezenţi, Mihai Darie absentând, 24 s-au pronunţat pentru comasarea Spitalului de Psihiatrie, Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalului de Copii cu Spitalul Judeţean.
Discuţiile au avut pe alocuri un caracter ironic, preşedintele Ţâbuleac a făcut mici gafe de genul „ aşa-zisa reformă a ministerului”, iar consilierii au cerut garanţii şi tot felul de documente şi explicaţii.
„ Domnule preşedinte, toate detaliile legate de proiect nu m-au convins. Ar trebui să le aplicaţi în cazul SC Nova Apa Serv unde sunt probleme” a spus vicepreşedintele Cătălin Lupaşcu în încercarea de a motiva un eventual vot negativ al liberalilor.
Aceasta a adăugat după numărarea voturilor că fiecare consilier a votat după propria conştiinţă şi a reclamat voalat presiunile la care au fost supuşi aceştia, alături de familia lărgită Pasul următor este de promovare a proiectului de Hotărâre de Guvern, hotărâre care se aşteaptă să fie aprobată cât mai repede. Preşedintele Mihai Ţâbuleac s-a declarat mulţumit de decizia consilierilor.
„M-am aşteptat pentru că am avut întotdeauna dreptate în justeţea proiectului pe care l-am elaborat. Am menţionat încă de la început că acest proiect nu trebuie să aibă conotaţii politice, ci doar tehnice pentru că urmăreşte maximizarea finanţării pentru spitalele aflate în răspunderea noastră.
Faptul că astăzi, pentru a treia oară a fost dezbătut, dar cu succes de data aceasta nu face decât să mă bucure pentru că îmi creează de acum înainte posibilitatea de a duce operaţiunea de reorganizare în continuare, astfel încât spitalele noastre să funcţioneze cât mai bine”
, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.
Acesta a menţionat că nu se intenţionează reducerea numărului de paturi sau eventuale concedieri. Principalul scop este obţinerea unor fonduri consistente care să asigure bunul mers al sănătăţii botoşănene.
„În ceea ce priveşte personalul TESA, la prima vedere, la un calcul estimativ, dar sec, pare că noua structură, prin aplicarea normativului, nu ar putea să fie preluaţi toţi oamenii, dar potrivit legii noi suntem obligaţi să-i luăm pe toţi, indiferent de specialitatea pe care o au.
În situaţia în care noul normativ ne creează o dificultate în ceea ce priveşte personalul TESA, trebuie să căutăm soluţii de plasare pe posturi vacante la celelalte specialităţi, funcţie de opţiunea oamenilor şi de natura calificării pe care o au”
, a mai spus preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Decizia consilierilor nu afectează conducerea Spitalului Judeţean Botoşani, ci doar structurile spitalelor ce au fost comasate. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Deosebirea dintre amantă şi nevastă
Reţeta zilei: Salce de muştaru rece, pentru răsol
Întrerupere generală apă 4-5 noiembrie!
Prețul de producție al gigacaloriei a scăzut cu 30 de lei
Incetati sa va mai pacaliti singuri
economia este slabă, iar starea ei s-a înrăutăţit în octombrie
Ultimele clipe ale lui Steve Jobs
Ostatici, pe locul trei
Treabă bună, dar pe jumătate
Ioan Rotundu
Ponta, despre şansele lui Geoană la prezidenţiale
A venit 1 noiembrie, dar n-avem zăpadă
ce facem până la urmă cu anvelopele de iarnă
Laserul românesc aflat la loc de cinste în lume
Primarul Flutur a mai primit un premiu naţional
Cămătarii din politica botoşăneană
O călătorie cu maxi-taxi costă, de azi, 2 lei
S-a majorat taxa pentru gunoi
Comasarea spitalelor creează incertitudini angajaţilor
Sancţiuni pentru profesorii care au elevi cu rezultate proaste la învăţătură
Spitalul Judeţean se războieşte în instanţă cu E.on
UE va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, din 2013 sau 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă