Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Decese
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27411
De la 07 Ianuarie 2003
120707477

Vorbe grele între Ţâbuleac şi Conţac, în şedinţa CJ de ieri

  • 30 September 2008, 23:00

Problema drumului deteriorat de la Vorona, DJ 208 C a fost abordată ieri în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean. Vicepreşedintele Constantin Conţac i-a reproşat şefului CJ, Mihai Ţâbuleac că dacă s-ar fi luat în calcul soluţiile pe care el le-a propus la mijlocul lunii august nu se ajungea la situaţia conflictuală. „Ar fi trebuit să se aibă în vedere că pe 15-16 august am depus un memoriu în care arătam şi găseam şi soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii. În decursul anului 2007, în urma unui recensământ s-a constatat că la construcţia acestui drum, pe o lungime de 21 km, în anii 71 -72 nu au fost respectate nişte reguli ca drumurile să reziste la perceptul european. Noi am obţinut aprobările şi documentaţia, jumătate de drum l-am făcut modern, la momentul respectiv rămânând ca tronsonul 2, de 10 km, să înceapă în acest an şi să poată fi finalizat anul viitor”, a precizat Constantin Conţac.
Mai mult, acesta a atenţionat că în planul pe 2008 a fost prevăzut studiul de fezabilitate pentru modernizarea drumului. Au fost prevăzuţi bani chiar pentru încă două drumuri. Pentru toate trei drumurile s-au prevăzut aproape 6.000.000 lei, în ideea ca demersurile, pregătirea proiectului şi licitaţiile, care durează foarte mult, să se facă în acest an. „Nici până în prezent, nimeni nu a vrut să se aplece asupra propunerii mele”, a mai adăugat Conţac.
Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac a mai specificat o dată că aşteaptă rezultatul comisiei trimise pe teren, la faţa locului, pentru a se putea lua măsuri în cunoştinţă de cauză. poza„Vă rog să constataţi că bugetele sunt anuale. Nu reproşez nimănui nimic, dar una e să prevezi o lucrare şi să aloci fondurile necesare atunci când se aprobă bugetul anual şi alta e să faci acest lucru pe parcursul anului, prin rectificări. Am constatat nişte goluri dureroase, care nu erau acoperite cu fonduri. Mă refer la drumurile judeţene ce trebuie efectuate prin împrumutul bancar”, a declarat Ţâbuleac.
Acesta a mai specificat că vrea să se asigure că nu se alocă fonduri în drum şi la două –trei săptămâni să fie nevoie să o ia de la capăt. „Cum este mai bine: să dăm 7.000.000 lei pentru drumurile judeţene, aproape gata sau 5.000.000 lei pentru o investiţie care abia începe?”, a atras atenţia Mihai Ţâbuleac. Declaraţia sa a stârnit indignarea vicepreşedintelui Conţac care i-a replicat: „Nu înţelegeţi că avem bani în buget şi nu am vrut să-i alocăm?”. După care cei doi au început să se certe ca la carte. Cel care le-a tăiat elanul s-a dovedit a fi peremistul Dumitru Codreanu, sugerându-le să-şi regleze conturile în birou şi nu în plenul Consiliului Judeţean.
Totuşi, peremistul a semnalat la rândul său că şi spre Bucecea, pe drumul naţional, transportatorii strică şoselele. „Folosesc drumul naţional şi cel judeţean iraţional şi apar găuri. Consider că ar trebui prevăzut de CJ şi CL săli se impună o taxă”, a sugerat Dumitru Codreanu, neştiind că autoritatea de administrare a drumurilor naţionale nu este CJ Botoşani şi, deci, nu poate stabili taxe pentru un drum ce nu-l are în administrare. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cel mai tânăr milionar roman
Trei săptămâni de evenimente româneşti în oraşul canadian Quebec
Şocul financiar din SUA se extinde în întreaga lume
Tăriceanu în campanie electorală în Basarabia?
Biserica Ortodoxa Sârbă sfidează CE cu o zi înaintea discutării raportului Hermann
Ultima sută de metri pentru invenţiile studenţeşti
Program Tele'M Botoşani miercuri, 23 aprilie
Andra spune “O-la-la” la Pro Tv
Programul deschiderii stagiunii aniversare a Teatrului "Mihai Eminescu"
Horoscop
În familie
Vinde pe... Sebastian
Felicitare PDL pentru pensionari
Cum şi-a obţinut Vosganian iertarea păcatelor
Unde dă Marko şi unde crapă... Geoană
Comentariul comentariilor (CCIII)
(Ioan Rotundu)
Copil de 5 ani îmbătat de gropari
Pensii …la distanţă
Păruială între două adolescente
16 % din terenurile judeţului sunt degradate
50 de ani de la înfiinţare şi 170 de ani de teatru în limba română
Cu becurile aprinse şi… ziua
City managerul de la Primăria Botoşani va avea un salariu european
Ţurcanu şi-acuză colegii liberali că au votat politic şi nu legal
el le-a cerut demisia din CJ
Condoleanţe
Durata concediului pentru creşterea şi îngrijirea copilului se va majora
Pensia majorată se apropie tot mai mult de buzunarul pensionarului
Cozile s-au mutat de la farmacii la medicii stomatologi
Cererea de contraceptive gratuite se menţine
Unii primari refuză din comoditate ajutoarele de la UE
26 de botoşăneni au fost miluiţi de Guvern
Se clatină scaunul directorului de la DJDP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă