Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10926
De la 07 Ianuarie 2003
120806199

Botoşani: Împăratul Ţurcanu a împărţit demnităţile în Spitalul judeţean

  • 30 September 2012, 23:00

Preşedintelui Consiliului Judeţean nu i-a reuşit “decomasarea” spitalelor, dar tot şi-a pus şefii pe care i-a agreat la cele trei fost spitale devenite secţii ale Judeţeanului. Câte două funcţii de conducere la fiecare fost spital au fost înfiinţate. Acţiunea sa nu este însă privită cu ochi buni de către multe cadre medicale.
La Maternitate a fost numită coordonator medical medicul Gina Puflea, la Pediatrie medicul Iuliana Kadar, iar la Psihiatrie medicul Radu Nevinglovschi.
“Parcă era vorba de concurs pentru aceste funcţii, nu de numiri politice. Nu că aş fi atât de naiv încât să cred că dacă s-ar fi organizat concursuri ar fi fost fără dedicaţie, dar măcar se mergea pe o linie cu aparenţă legală. Eu cred că în sănătate nu ar mai trebui să se meargă pe numiri politice, ci pe competenţe, dar cred că mai este cale lungă până se va ajunge la aşa o decizie”, a comentat unul dintre medicii Spitalului Judeţean.
Despre organizarea concursurilor pentru funcţiile de coordonatori ai secţiilor formate prin desfiinţarea celor trei spitale s-a vorbit luni de zile, dar acestea nu se ştie dacă vor mai avea loc.
Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, a încercat demararea demersurilor pentru revenirea la situaţia dinaintea comasării spitalelor, însă de la ministerul Sănătăţii răspunsul a fost cât se poate de clar, o astfel de desfacere a Spitalului “Mavromati” în vechile unităţi medicale ar fi scăzut substanţial fondurile pentru sistemul sanitar botoşănean, deoarece două dintre spitale ar fi revenit la ultimul nivel de finanţare, care a atras după sine datorii atât de mari la bugetul de stat şi la furnizori.
În faţa unor astfel de riscuri, preşedintele CJ a renunţat la intenţia de a mai împărţi funcţii de directori la spitalele care s-ar fi format, dar a numit coordonatorii şi pe linie, medicală, dar şi pe linie administrativă.
Cu alte cuvinte, fiecare din vechile spitale are acum câte doi şefi, unul medical şi unul administrativ. Astfel, pe linie administrativă la fostul Spital de Psihiatrie este coordonator Mihai Ircu iar la Pediatrie Mihai Ciornei. La Maternitate, coordonator administrativ va fi Constantin Popovici. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Fan Dinamo
Blaga este de acord cu Meleşcanu că Oltchim este o problemă de interes naţional
Negocierile privind privatizarea Oltchim vor fi reluate azi
Victor Ponta dă Europei lecţii de populism economic
Lumea lu' Rotundu - Mănăstirea Eşanca
Spicherul şi sexul oamenilor
PDL, un partid corupt, obosit şi foarte plictisitor
măcar Dan Diaconescu nu este plictisitor
Consiliul Concurenţei a amendat Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti cu 130.000 euro
Nu cred că există o criză economică reală
multe dintre argumentele crizei sunt fabricate
Ponta întreţine acest circ politico-mediatic spre dezavantajul oamenilor de la Oltchim
Întoarcerea lui Miky Şpagă
Ioan Rotundu
Un Cepoi degerat
Ioan Rotundu
Acţiune caritabilă sau mită electorală?
Indirect, Ţurcanu loveşte iarăşi în primarul Portariuc
1000 lei subvenţie pentru cursurile de calificare a femeilor
Actuala conducere a IŞJ ar putea avea viaţă scurtă
Haos în finanţarea Spitalului judeţean „Mavromati”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă