Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
200
De la 07 Ianuarie 2003
123658946

Botoşani: Mafia din primăria Ştefăneşti împinge un fermier la sinucidere

  • Ioan Rotundu
  • 30 September 2013, 23:00

Dan Pungă, fermier din satul Stânca, oraşul Ştefăneşti, trece prin momente dificile ale vieţii. Despre necazurile sale am realizat şi bun reportaj în cadrul emisiunii tv Lumea lu’ Rotundu. De atunci au trecut câteva săptămâni dar necazurile sale în loc să se împuţineze s-au înmulţit.
Pungă, împreun㒠cu soţia, a lucrat câţiva ani în Spania şi a adunat ceva bani. Reîntors în ţară, văzând cum procedează fermierii din Spania, el s-a orientat spre înfiinţarea unei ferme agricole. Numai că altele sunt legile din Spania, mentalitatea fermierilor de acolo şi cu totul altele sunt obiceiurile proaste de pe la noi atât de bine surprinse în maxima naţional㠄să moară capra vecinului”.
Pungă s-a asociat în afacerea sa cu inginerul botoşănean Costel Botez, cel care deţine în Botoşani mai multe magazine cu piese auto şi un service auto pe Calea Naţională cunoscut sub numele de REC.
Luna de miere în asociere a trecut şi între cei doi au început să apară divergenţele. Pungă susţine că Botez, care îşi asumase în fermă sarcina de a răspunde de evidenţa contabilă şi conturile bancare, a retras din contul bancar al societăţii suma de peste 6 miliarde lei vechi, bani pe care i-a folosit în scop personal. Din acel moment, relaţiile dintre cei doi asociaţi s-au degradat ireversibil şi au îmbrăcat chiar forme violente.
Au apărut procesele de împărţire a bunurilor, s-au făcut plângeri penale reciproce, s-au adresat vorbe grele şi s-a trecut chiar la folosirea violenţei. Pungă susţine că în abuzurile şi falsurile comise Botez s-a bucurat din plin de sprijinul secretarului Primăriei Şt5efăneşti Stelian Neagu.
Despre clanul mafiot care s-a format în Primăria Ştefăneşti şi care a pus stăpânire peste oraş am dezvoltat subiectul în reportajjul televizat şi intitulat „Mafia din Primăria Ştefăneşti”, aşa că nu mai revin asupra subiectului. Joi, săptămâna trecută, Dan Pungă a ajuns în pragul disperării şi a voit să-şi taie gâtul. L-au oprit fiica mai mare şi nevasta. Ce anume l-a adus în prag de sinucidere?
În primăvara acestui an Pungă na cultivat vreo 170 ha cu floarea soarelui şi cam 200 ha cu porumb. Sămânţa , îngrăşămintele şi amendamentele au fost procurate de la firma ieşeană Agrimar Vas în favoarea căreia a garantat prin amanetarea producţiei ce o va obţine de pe urma culturilor.
Numai că, tot săptămâna trecută, Costel Botez s-a prezentat cu combine şi bodyguarzi din Botoşani, a intrat în forţă pe tarlaua cu floarea soarelui şi a recoltat întreaga suprafaţă. Pungă susţine că a fost păgubit cu peste 4 miliarde lei vechi. Deşi a depus plângeri la Poliţia oraş Ştefăneşti, şeful Bogdan Huţu n-a intervenit. Poliţia n-a intervenit pentru că Botez deţine documente din care rezultă că el este arendaşul acelei suprafeţe cultivată cu floarea soarelui. Cum s-a ajuns în situaţia ca doi arendaţi să deţină aceeaşi suprafaţă de teren explicaţia se poate găsi în documentele din primăria Ştefăneşti.
Pungă susţine că deţine adeverinţă de la primărie, act semnat chiar de secretarul Stelian Neagu (foto 1) că are arendat pentru anul 2013 suprafaţa de peste 350 ha teren. Numai că secretarul fiind în posesia contractelor de arendă, a făcut copii de pe acestea şi le-a semnat în fals, folosindu-le şi în favoarea lui Costel Botez. Aşa s-a ajuns ca şi Botez să deţină documente de arendă pe numele aceloraşi cetăţeni, susţine Pungă.
Botez are documentul de arendă după cel al lui Pungă. Legal, de vreme ce Pungă a înregistrat la Primărie contractele de arendă înaintea lui Botez, cele ale lui Botez devin nule din oficiu, de vreme ce cele vechi nu au fost reziliate. Numai că secretarul Neagu are o altă viziune asupra situaţiei.
Pentru nişte falsuri din anii anteriori. P?ungă l-a reclamat pe secretarul Neagu la Parchetul Săveni. După cercetările de rigoare, procurorii i-au dat NUP. Pungă a contestat soluţia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Procurorii de aici au constatat că secretarul are o anumită vină penală aşa că au admis contestaţia lui Pungă şi au decis continuarea cercetărilor penale împotriva secretarului.
(Va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: În vizită la colegă
Roşia Montana- semnalul de corupţie transmis investitorilor străini
Scăderea cheltuielilor publice ar invita recesiunea din nou
Victor Ponta se plânge că nu găseşte firme pentru deszăpezire
Inflaţia din zona euro atinge cel mai redus nivel din februarie 2010
Spania sprijină aderarea României la spaţiul Schengen
Franta pune ţiganii în calea intrării României în spatiul Schengen
Guvernul pregăteşte "marea descentralizare"
care instituţii trec în subordinea autorităţilor locale
Trupul neînsufeţit al unui tânăr înecat într-o fântână, recuperat de pompieri
Primarul care nu se lasă călcat pe bătătură
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog