Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17312
De la 07 Ianuarie 2003
112807538

Botoşani: Vicepreşedintele CJ Dorin Birta minte neinspirat

  • 30 September 2016, 23:00

Perceput prin Dorohoi ca un reprezentant al lumii interlope, Dorin Birta a intrat pe sub pielea deputatului PSD Andrei Dolineaschi iar din această poziţia a început să facă o carieră politică demnă de invidiat.
Consilier local la Primăria Dorohoi, vicepreşedinte al Organizaţiei municipale Dorohoi a PSD. Birta a fost scos la lumină de fostul prefect Costică Macaleţi care l-a făcut directorul cancelariei sale. Din această poziţie Birta a ajuns candidat de onoare pe listele PSD pentru funcţia de consilier judeţean cu intenţia declarată de a fi unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Botoşani, vis care i s-a împlinit în urma alegerilor din iunie 2016.
Precum se poate constata, Birta este portretul robot al criteriilor după care un membru social-democrat poate accede spre vârful ierarhiei în PSD: cu experienţă în lumea interlopă, cu o altă experienţă acumulată sub aripa deputatului inculpat Andrei Dolineaschi la care a adăugat din bogata experienţă de viaţă a fostului prefect Macaleţi, băutură şi femei.
Acum omul a ajuns mare şi tare, continuând să-l aibă mentor politic şi de viaţă pe acelaşi Costică Macaleţi care-i este şeful direct şi nemijlocit de pe poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Nu scriam acest comentariu dacă nu-mi atrăgea atenţia în presa locală o ştire din care rezulta că Birta s-a lăudat cum că în urma protestelor locuitorilor comunei Nicşeni a dispus începerea lucrărilor de asfaltarea şi plombarea drumului judeţean Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi şi mai departe până la Vorniceni. Omul a minţit total neinspirat. Lucrările de asfaltare a acestui drum judeţean pe segmentul Cişmea – Costeşti au început din vară, înainte de a ajunge Birta vicepreşedinte CJ. Cei care circulă zilnic pe acest segment, mai ales microbuzele de transport persoane cunosc situaţia.
În ce priveşte plombarea pe segmentul Roma – Nicşeni – Dorobanţi este o afirmaţie aberantă. Pe acest segment nu se poate plomba nimic pentru că drumul este atât de distrus că trebuie asfaltat integral. Iar la ieşirea din Teişoara – Roma cu urcare spre Nicşeni, panta este permanent într-o alunecare de teren. Aici nu ai ce asfalta. Este necesară o lucrate de stabilizare a terenului şi abia după aceasta se poate trece la asfaltat.
Reporterul care a difuzat ştirea a preluat declaraţia lui Birta fără a cunoaşte realitatea din teren şi fără a efectua o minimă documentare. A preferat să-l laude pe Birta aşa cum –la lăudat pe vremuri şi pe primarul Ovidiu Portariuc primind sume importante de bani din bugetul Primăriei Botoşani.
Primarul Cătălin Flutur are în mapă o situaţie cu mijloacele media locale aflate în solda lui Portariuc şi ce sume a primit fiecare. Unii au primit chiar şi peste jumătate de miliard de lei vechi. Iată cum se cumpără imaginea de către partide şi politicienii lor, cum sunt manipulaţi şi minţiţi botoşănenii.
)M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Laura Codruta Kovesi, despre acuzatiile de plagiat:
Am respectat in totalitate normele academice, teza mea e corecta, am aici toate probele
Rusia a ucis aproape 10.000 de oameni, dintre care 3.800 de civili, in loviturile aeriene din Siria (ONG)
Dacian Ciolos: Nu o sa candidez.
Din ce a spus presedintele eu nu am inteles ca mi-a cerut sa candidez
Laura Codruta Kovesi: Suntem sub asalt
Atacurile nu vizeaza doar DNA, ci pe toti cei care lupta cu coruptia. Ce a spus sefa DNA despre afacere Black Cube
V-ati gandit vreodata la posibilitatea suprimarii dumneavoastra fizice?
Nu / Eu da!
Romania, promovata in lista tarilor monitorizate in vederea primirii statutului de piata bursiera emergenta
Diferenta dintre veniturile angajatilor la Stat si cele din privat: circa 400 de lei lunar in favoarea bugetarilor
Reacţie furibundă de la Bruxelles: 'Politicienii penali atacă în haită justiția'
Horoscopul zilei de 1.10.2016
Bancul zilei: Gestul lui Diogene
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 30.09.2016
Ce-l asteapta pe Ciolos. Cateva riscuri
Documentele prezentate de Laura Codruta Kovesi la Europa FM prin care respinge acuzatiile de plagiat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă