Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5200
De la 07 Ianuarie 2003
123695373

Balan pofteşte la subvenţii, iar vicele Ghiorghiţă îl susţine

  • 31 August 2007, 23:00

Microbuzul intenţionează să îmbunătăţească transportul în comun. Conducerea societăţii şi-a exprimat intenţia de a investi în noi mijloace de transport în comun, schimbând microbuzele cu autobuze moderne în ideea oferirii unui plus de confort populaţiei. Ceea ce doresc însă cei de la Microbuzul în schimb sunt drepturi egale cu societatea Eltrans din subordinea Consiliului Local Botoşani. „Avem o propunere din partea societăţii Microbuzul, care intenţionează să investească în dezvoltarea transportului prin minimicrobuze de 22 de locuri. Acele autobuze ar asigura o anumită fluenţă şi un anumit confort pentru călători. În schimb solicită subvenţii”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Acesta consideră propunerea avansată de Microbuzul ca fiind îndreptăţită şi demnă de a fi luată în calcul. Societatea ar plăti în continuare redevenţă Consiliului Local de 2 miliarde, dar solicită subvenţii pentru acoperirea investiţiei făcute în noile mijloace de transport. „În momentul în care s-ar da abonamente cu preţ redus şi s-ar oferi gratuitate persoanelor vârstnice şi copiilor ar trebui să le dăm şi subvenţii. Legea permite acordarea subvenţiilor societăţilor. Legea îi tratează ca operatori de transport indiferent dacă sunt privaţi sau de stat”, a precizat viceprimarul municipiului Botoşani.
Ghiorghiţă susţine că până şi transportul în comun cu tramvaiele poate fi scos la licitaţie. Municipalitatea oferă calea de rulare, iar firma vine cu tramvaiele. Viceprimarul Ghiorghiţă susţine că propunerea avansată de Microbuzul este în momentul da faţă în stadiul unei analize la nivelul executivului Primăriei Botoşani. „Va trebui să avem o discuţie mai serioasă şi cu primarul Cătălin Flutur şi va trebui făcută o propunere oficială. Mie mi se pare o idee bună pentru că s-ar face o investiţie în transportul local fără nici o contribuţie din bugetul local. Redevenţa o încasăm în continuare de 2 miliarde, în schimb de la Eltrans încasăm 70 milioane”, a precizat viceprimarul, menţionând că tramvaiele au gratuitate şi subvenţii de 15 miliarde pe an. Din punctul de vedere al viceprimarului, dacă subvenţia ar fi împărţită situaţia ar fi alta. „Cei de la Microbuzul mi-au spus să le dăm lor 7 miliarde subvenţii din care îşi plătesc ratele la miniautobuze, iar transportul va fi modern. Astfel şi toată lumea, din toate zonele ar beneficia de gratuitate”, a concluzionat Ghiorghiţă.
De precizat că soluţia avansată de viceprimarul Ghiorghiţă este mai veche, ea fiind vehiculată şi în perioada cât primar a fost Florin Egner, dar fără vreo finalitate. Cert este că în toată lumea transportul local este subvenţionat, tocmai pentru ca preţul biletului să fie unul acceptabil pentru călători, asigurându-se şi gratuităţi pentru anumite categorii sociale, cum ar fi pensionarii, de exemplu, sau elevii de şcoală. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Protocol comun pentru combaterea violenţei în şcoli
Primarul care a schimbat familia cu primăria
Proiectele ecologice şi de mediu, posibile cu adevărat sau numai pe hârtie?
Urban Serv atenţionată să se hărnicească
Majorarea taxe de salubritate, o dovadă incompetenţei manageriale
consilierii municipali sprijină incompetenţa lui Pricope, obligându-i pe botoşăneni la plăţi suplimentare
90% din lucrările municipalităţii sunt în grafic
Amazing Grace au rămas încântaţi de cum au fost primiţi la Botoşani
Democratul Achiţei cere demisia lui Ciuştea
Drăguş vrea să responsabilizeze cetăţenii prin votul uninominal
Crede în promisiunile lui Băsescu că va numi un premier PD
Tărniceru – un posibil deputat escroc, cu certitudine tatăl al unui fiu criminal
Service autor închis de Garda de Mediu
Promovabilitate de 84,38% la sesiunea de toamnă a BAC-ului
AJOFM crede că agenţii economici nu ştiu să se folosească de Internet
Amenzile sunt aşa de mari, că n-are rost să mai dea pe la stadion
Dosar penal pentru că au cules ciuperci de pe teritoriul României
Poliţişti implicaţi în accidente rutiere
Răfuieli personale cu sfârşit neaşteptat
ROMEO ŞI JULIETA LA MIZIL
EDIŢIA I
Document notarial semnat de deputatul Tărniceru
Anunţuri... anunţuri
Horoscop
Poliţistul la CEC
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog