Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23212
De la 07 Ianuarie 2003
113178901

Ţâbuleac vrea să năşească viitorul vicepreşedinte, ce va lua locul lui Conţac

  • 9 April 2009, 23:00

Iminenta debarcare a actualului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac este certă, şeful său direct, Mihai Ţâbuleac pregătind deja două proiecte de hotărâre pentru eliberarea din funcţia de consilier judeţean, dar şi de vicepreşedinte.
Asta, după ce a primit din partea Organizaţiei Judeţene a PSD Botoşani un document prin care a fost informat că în şedinţa din 4 aprilie, Comitetul Executiv Judeţean a hotărât excluderea din PSD a lui Constantin Conţac şi retragerea sprijinului politic pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
„PSD Botoşani ne solicită să aplicăm prevederile Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali. Atunci când intervine excluderea unui membru al partidului şi acel membru deţine o funcţie dobândită pe listele partidului respectiv, atunci survine încetarea de drept a mandatului. Noi suntem obligaţi să dăm curs acestei solicitări şi ca atare vom pregăti un proiect de HCJ pe care îl vom dezbate şi supune aprobării la şedinţa ordinară din 29 aprilie. Mai aşteptăm din partea PSD, am înţeles că mai durează câteva zile o decizie referitor la stabilirea înlocuitorului”, a precizat Mihai Ţâbuleac.
Totodată va fi promovat un proiect şi pentru alegerea unui nou vicepreşedinte al CJ deoarece pierzând calitatea de consilier judeţean automat, Constantin Conţac pierde şi funcţia de vicepreşedinte. Referitor la cine îl va înlocui pe actualul vicepreşedinte, şeful CJ susţine că nu se pune problema de preferinţe, dar i se pare totuşi natural ca măcar de data aceasta să fie consultat, ţinând cont că a fost ales uninominal de populaţie şi că, potrivit legii, este acela care atribuie sarcini vicepreşedinţilor.
„Nu mi-e indiferent dacă voi avea un vicepreşedinte capabil sau incapabil, care să ştie ce înseamnă administraţie publică sau nu, care să dovedească eficienţă în realizarea sarcinilor sau nu. Judeţul Botoşani este o greutate care trebuie apucată cu amândouă mâinile. Până în prezent, de când am preluat mandatul de preşedinte nu am avut acest avantaj. Vom intra cu siguranţă, începând cu alegerea altui vicepreşedinte în locul domnului Constantin Conţac, într-o zonă a normalităţii”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac.
Una peste alta, după cum se aude din ograda PSD, pentru a lua locul lui Conţac se aburcă trei social democraţi, anume: Constantin Manolache, Doina Feodorovici şi Violeta Teslaru. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Scriitorul Dumitru Iov şi comandorul Dumitru Berbunschi vor deveni nume de străzi
Grant de 30.000 de euro câştigat pentru un schimb de experienţă în Italia
beneficiari vor fi profesorii din Flămânzi
Comentariul comentariilor LVIII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Diversiune nereuşită
Se consideră naşul tuturor telefoanelor
Baia preşedintelui Ţâbuleac
„Inima verde a Laurianului”
"Încercăm să supravieţuim"
„România plăteşte pentru lipsa unei politici faţă de R. Moldova”
Povestiri de buzunar
Represiune la Chişinău
Mierea – aromată şi sănătoasă!
„Şi într-un caz şi în altul avem nevoie de sprijinul Guvernului”
Mai bine ieşi dacă cerşeşti, decât dacă munceşti!
Ţâbuleac a pus gând rău sporurilor salariale ale angajaţilor DGASPC
Poliţia a prins un hoţ, moşneag de… 74 de ani
Se recrutează tineri pentru şcoala de jandarmi
Românul şi încălzirea bruscă
Al 13-lea salariu este cu ghinion
Lalelele pestriţe l-au băgat în belea
Blocul operator din Spitalul judeţean va fi reabilitat
Leucemia face ravagii printre tinerii botoşăneni
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă