Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8059
De la 07 Ianuarie 2003
112953313

Ada Macovei va fi târâtă în faţa judecătorului

  • cel puţin aşa se laudă directoarea dorohoiană Dana Azoicăi
  • 9 August 2009, 23:00

Directoarea Colegiului Naţional „Grigore Ghica“ din Dorohoi se ţine de cuvânt în privinţa intenţiilor sale declarate cu aproape o săptămână în urmă de a o da în judecată pe Ada Macovei (foto), inspector general şcolar al învăţământului botoşănean. Directoarea din Dorohoi declară că avocata sa va depune, astăzi, plângerea împotriva inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în urma unor declaraţii făcute la adresa sa, după acţiunea eşuată de instalare a camerelor de luat vederi la bacalaureat.
Profesoara Dana Azoicăi mai susţine că a demarat deja o primă acţiune în instanţă, dar aceasta este în numele cadrelor didactice de la unitatea pe care o conduce. Conducerea colegiului din Dorohoi a cerut în instanţă anularea unor note de control din primăvara acestui an, când o echipă a inspectoratului ar fi făcut un control la Colegiul Grigore Ghica şi ar fi consemnat doar lucruri negative.
Potrivit declaraţiilor directoarei de la Ghica, a fost evidentă intenţia celor veniţi în control de „a căuta nod în papură“. „Inspecţia a fost în afara graficului de control. Au stat două zile şi până la urmă au ajuns la concluzia că nimic nu s-a făcut bun la această unitate. Am contestat, bineînţeles, dar fără a primi vreun răspuns în termenul legal“, spune directoarea.
Potrivit afirmaţiilor sale, cu aproximativ zece zile în urmă a mai urmat un control. „Tot un control abuziv, când oamenii erau în concediu“, a mai spus directoarea de la Ghica. Litigiul deschis în instanţă este pentru a împiedica inspectoratul de a diminua salariile cadrelor didactice de la Colegiul Ghica în urma celor două inspecţii, directoarea declarând că aşteaptă ca justiţia să facă dreptate în cazul de la Ghica.
Va fi interesant de urmărit acest proces. Mai ales din punct de vedere al capătului de cerere privind anularea întocmirii unor acte administrative de control. Pentru că instanţele de judecată n-au competenţa de a analiza şi decide asupra conţinutului unor acte de control cu caracter administrativ, ci doar asupra măsurilor sancţionatorii dispuse ca urmare a controlului şi numai dacă aceste măsuri au temei legal de a fi cenzurate de către o instanţă de judecată. Mai ales că măsurile de natură disciplinară, cu excepţia desfacerii contractului de muncă, au căi de atac tot pe cale administrativă. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bucurie şi necaz la Ion
Horoscop
Turnirul lui Conţac
Enrico Tamberlick era flămânzean la origine
(1820-1899)
13 cetăţeni de onoare vor înnobila Cartea de Aur a oraşului Flămânzi
SC Eltrans vrea să taie traseul spre Zona Industrială a oraşului
Codreanu continuă să hămăie la parlamentari, dar pe stil vechi
Să fi fost mita prea mică sau dă cinstea pe dinafară?
Niţură are obsesii sexuale pe fond de interese agricole
PET-urile murdare îi bagă pe botoşăneni în spital
Umbrela buclucaşă!
Urban Serv asmute Garda de Mediu asupra a 70 agenţi economici gunoieri
O nouă strigare pentru cătănie!
Operatorii de schimb valutar i-au dezamăgit pe cei de la Protecţia Consumatorilor
nici supracontrolul n-a scos la iveală deficienţele mult dorite
Lui Zarug nu i-a plăcut de ştrandul lui Fediuc şi… l-a închis
Va salva noul director Enache spitalul judeţean de la faliment?
Restructurări forţate în învăţământ
E tânăr, curat, prezentabil şi face amor cu doamen serioase
Adevărata Românie
ura neostoită a creştinilor din Sarasău
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă