Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5939
De la 07 Ianuarie 2003
112796165

Judecătorii dorohoieni au interzis greva foamei

  • 9 August 2013, 23:00

Cazul Tatianei Gavriluţă, contabila primăriei Dorohoi care a declarat greva foamei pe data de 24 iunie a ajuns în instanţă. După ce primarul municipiului Dorohoi a acuzat-o oficial că joacă teatru şi de fapt nu face greva foamei, ci încearcă să manipuleze opinia publică şi să pozeze drept victimă, povestea Tatianei Gavriluţă va fi tranşată de instanţă. Reamintim că de pe 21 iunie, Tatiana Gavriluţă a rămas simplu contabil, printr-o dispoziţie a primarului Sergiu Lungu.
După ce Tatiana Gavriluţă a aflat că a fost revocată din funcţia de şef serviciu economic, aceasta a considerat că trebuie să protesteze într-un fel sau altul. Considerând că împotriva sa s-a comis un abuz, ea a ales dintre formele de protest, uzuale şi constituţionale în acelaşi timp, greva foamei.
Pentru că grevista nu are încredere în determinările făcute de medicul din Dorohoi, Tatiana Gavriluţă s-a deplasat la Botoşani, la un cabinet privat care să-i ofere toate investigaţiile de laborator posibile pentru a dovedi că nu a mâncat nimic de pe 24 iunie. Primăria Dorohoi a depus o plângere la judecătorie prin care primarul Sergiu Lungu cere ca “judecătorii să hotărască încetarea grevei foamei de către Tatiana Gavriluţă”, grevă pe care Lungu o consideră declarată şi continuată ilegal.
Motivele pe care se bazează chemarea în judecată a grevistei fac referire la legea privind soluţionarea conflictelor colective de muncă. Deşi a sesizat Judecătoria Dorohoi, greva foamei nu este reglementată de nici o lege din România sau de aiurea, acesta fiind un drept de protest recunoscut în întreaga lume, chiar şi în statele dictatoriale şi nimeni nu poate dispune încetarea acesteia.
Cu toate acestea, acţiunea primăriei a fost admisă de Judecătoria Dorohoi, în sensul că a declarat greva ilegală, urmând ca avocatul Tatianei Gavriluţă să declare apel la Tribunalul Botoşani. “Este cel puţin bizară cererea de chemare în judecată formulată de către Primăria Dorohoi prin reprezentantul legal ing. Sergiu Lungu. Nu există nici o reglementare în dreptul românesc privind greva foamei pe care Primăria Dorohoi să o invoce pentru încetarea grevei.
Executivul primăriei încearcă prin aceste acţiuni de chemare în judecată a grevistei Tatiana Gavriluţă să justifice abuzul săvârşit împotriva acesteia”
, a declarat Dan Humelnicu (foto), avocatul Tatianei Gavriluţă. (Minodora POLITIC & Răzvan SAUCIUC)
JBD 10.07.2004

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Logică de poliţist
Curaj, domnilor profesori de istorie!
Demagogia socialistă a USL
Fii afurisită ciorbă… de la “Podul de piatră”!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă