Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12775
De la 07 Ianuarie 2003
114842407

Botoşani: Pentru ce au votat demnitarii judeţului

  • 9 December 2012, 23:00

37,25% dintre botoşănenii cu drept de vot s-au prezentat la urne pentru alegerile parlamentare de duminică până la ora 18.00. În mediul urban, prezenţa a fost de 35,74%. În clasamentul naţional judeţul Botoşani ocupa locul a 17-a, funcţie de numărul celor prezenţi la vot.
Dacă botoşănenii cu drept de vot nu s-au îngrămădit la secţiile de votare, politicienii au fost activi de la primele ore ale dimineţii.
Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani, a votat în duminică dimineaţă la Colegiul Naţional „AT Laurian”. Edilul a venit singur la secţia de votare. „Sper să se întâmple acea schimbare până la capăt, de care am mai vorbit până acum. Sper să urmeze o perioadă de linişte, de construcţie pentru România, să se termine perioada de scandal şi de conflicte care a durat atâţia ani" a declarat edilul la ieşirea din secţia de votare.
Alături de soţia sa, prefectul Costică Macaleţi a votat la secţia amenajată la Şcoala Generală nr. 11. „Am votat pentru binele poporului român şi împotriva corupţiei din România. Nu mi-a fost greu să mă decid în privinţa votului meu", a susţinut primul reprezentant al guvernului în teritoriu.
Ca şi prefectul Costică Macaleţi, şi subprefectul Sebastian Tocariu s-a prezentat la vot la secţia din cadrul Şcolii Generale nr. 4, pozaalături de soţia acestuia. „Am votat pentru stabilitatea de care este acum nevoie, atât în mediul social cât şi cel economic şi de afaceri”, a spus Sebastian Tocariu.
Cătălin Flutur a votat la Liceul Ştefan Luchian împreună cu soţia şi unul dintre fiii săi şi a menţionat la ieşirea din secţia de votare că a optat pentru democraţie. Liderul PDL a mai adăugat că vremea nu va avea o influenţă atât de mare asupra rezultatului votului, oamenii care vor să voteze o vor face.
„Am votat candidaţii Alianţei România Dreaptă. Am votat cu gândul la democraţie pentru că s-ar părea că democraţia în România, începe treptat, treptat să dispară. Sunt convins că aceşti candidaţi sunt singurii care într-o perioadă de criză care va fi şi mai grea decât cea din 2010, pot salva România”, a spus Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean, singurul oficial care votează în afara municipiului Florin Ţurcanu a precizat că îşi va exprima opţiunea de vot în localitatea de domiciliu Dracşani alături de partenera sa, Roxana Anuşcă, candidat la un mandat de deputat.
„Am votat pentru o Românie puternică, pentru un judeţ puternic. Avem nevoie de stabilitate, pentru că este cel mai bun lucru şi trebuie să respectăm alegătorii”, a spus Florin Ţurcanu. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Calcule diferite
Horoscop
O criză politică este ultimul lucru de care România ar avea nevoie
Rezultatul alegerilor ar putea declanşa o nouă instabilitate politică
şi ar putea ameninţa un acord crucial cu FMI
El Pais: România, piesa care nu se potriveşte cu UE
Gastronomie: Cârnaţi de casă afumaţi
Şantajiştii rămân după gratii
În instanţele botoşănene vor lucra trei magistraţi noi
Sute de cărţi de identitate eliberate în ziua alegerilor
Prefectul Macaleţi a stat la pupitrul de comandă
În lupta cu zăpada, Urban Serv s-a descurcat bine
Spaimă în urma unei explozii la o butelie
Pentru ISU, ziua de duminică a fost una grea
Modern Calor între Drelciuc şi Bosovici
Slujbă de sfinţire la unitatea de primire Urgenţelor de la „Mavromati”
Botoşani: Cele mai mici preţuri din ţară la carne şi lapte
Persoanele fără adăpost în atenţia unităţilor medico-sociale
Concursul de angajări la Spitalul Judeţean stârneşte nemulţumiri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă