Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
45026
De la 07 Ianuarie 2003
111220354

Lipsă de interes faţă de bugetul Primăriei Botoşani

  • 9 February 2011, 23:00

Dezbaterea publică a bugetului municipal pe 2011 nu a ieşit anul acesta din tiparul celor precedenţi. Niciun botoşănean obişnuit nu a dorit să fie prezent la discuţii, eventual să îşi exprime punctul de vedere.
În opinia primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, acesta este un semn al încrederii populaţiei în socoteala făcută de către reprezentanţii Primăriei. „ Nu înţeleg absenţa cetăţenilor. Probabil au încredere în noi că facem totul cum trebuie, aşa cum am făcut în fiecare an” a declarat edilul şef.
Consilierul local Florin Egner, prezent în fiecare an la dezbateri cu mapa plină de propuneri a fost secondat în acest an de un alt ales local, Volin Costin. La discuţii au participat şi viceprimarul Florin Ghiorghiţă, city-managerul Adriana Zăiceanu, directori ai societăţilor din subordinea Consiliului Local.
O problemă care căpătat contur în ultima vreme este cea legată de salariile profesorilor. Lefurile oamenilor din învăţământ nu mai sunt calculate în baza legii, ci a unor hotărâri judecătoreşti obţinute în urma proceselor, apreciază primarul Cătălin Flutur.
„Suntem în situația în care, la Botoșani, acest standard de cost de la nivel național a fost modificat în baza unor hotărâri judecătorești. Dacă mă întrebați, cred că toate salariile sunt la fel, iar la cei care au hotărâri judecătorești să li se considere un avans. În momentul în care vine suma, să primească și banii dn urmă, ca să nu afectăm întreg sistemul”, a precizat edilul şef al municipiului.
Acesta a dat asigurări că nu vor fi probleme la acest capitol, chiar dacă sunt situaţii, în unele şcoli, în care peste o sută de profesori au un salariu mai mare decât primarul municipiului Botoşani.
„Aceasta nu este problema municipiului Botoșani, a Consiliului Local sau a primarului. Primăria primește sumele pentru profesori și le virează în baza statelor de plată făcute de ordonatorii terțiari de credite. În niciun an nu au fost cuprinse în buget sumele pentru salariile profesorilior până la sfârșitul anului. Dar asta nu înseamnă că nu și-au primit salariile. Sunt cel puțin 100 de profesori în școlile din municipiul Botoșani cu salariu mai mare decât al primarului”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
O altă problemă discutată a fost cea legată de însoţitorii persoanelor cu handicap. În perioada următoare, Primăria municipiului Botoşani nu va mai prelungi contractele de muncă celor 132 de botoşăneni angajaţi pe perioadă determinată ca şi însoţitori personali ai persoanelor cu handicap, dar aceştia vor primi mai mulţi bani pentru că pe lângă indemnizaţia pe care o vor primi în continuare vor încasa şi ajutor de şomaj.
Potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul Primăriei, veniturile totale propuse pentru anul 2011 vor fi de 158.143,87 mii lei. Din această sumă, 53.030,00 mii lei, provine din sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiului.
La capitolul cheltuieli s-a propus suma de aproximativ 122 mii lei, iar pentru dezvoltare vor fi cheltuite 36 mii lei. Astăzi aleşii locali se vor întâlni în şedinţă Extraordinară pentru aprobarea bugetului. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Washingtonul trebuie să oblige Rusia să plece din Transnistria
Caricatura zilei: Învăţătorul
Caricatura zilei: Problemele cu care se confruntă Moartea
Bancul zilei: Diferenţa dintre turist şi emigrant
Liviu Florian strângea bani pentru un partid politic
surse citate de Ştiri de Cluj afirmă că este vorba de PDL
Asistenţii medicali de la Maternitatea Botoşani sunt liniştiţi
Au pierdut n ”Banii de liceu”
Costul pe elev îi lasă pe profesori fără salarii
La Spitalul judeţean nu se vor închide cabinetele, dar…
Pensionarii nemulţumiţi de micşorarea pensiei scriu scrisori Casei de Pensii
Efective importante de jandarmi vor păzi alegerile la Corni
Când vine la Botoşani trăieşte printre mesele din cârciumi
Jihadul social-democraţilor
Flacăra violet îi purifică pe pedelişti
Ioan Rotundu
Totuși, unde a fost luni, Marian Lupu?
Horoscop
Adevărata miză a conflictului Ponta - Voiculescu pe postul de premier
Radu Berceanu despre declaraţiile lui Băsescu
Reacţii în PDL în cazul Dan Pasat - Raluca Turcan:
Daca Pasat şi Ridzi nu demisionează, partidul ar trebui să ia o decizie drastică în acest sens
Reprezentanţii E.On se bucură de liberalizarea preţului la gaze
RFI: UE desecretizează rapoartele tehnice privind Schengen
Emil Boc vrea reluarea construcţiei la autostrada Comarnic-Brasov
Bulgaria interzice plăţile cash mai mari de 7.760 euro
Procurorii au arestat alţi 15 poliţişti şi vameşi de la vama Naidas
Declaraţia unică ar putea fi depusă trimestrial de firmele mici
Incă un pas pentru un nou drum al gazelor
Azerbaijan, Georgia şi România auîinfiiţtat compania de proiect AGRI
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă