Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26062
De la 07 Ianuarie 2003
118412605

Editorial

România şi „Românica”

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2017, 23:00

Protestele din Piaţa Victoriei – Bucureşti şi din ţară dăduse lumii speranţa că în România democraţia nu numai că nu s-a predat PSD-ului, partidul apărător al corupţiei şi corupţilor, dar că devine tot mai vizibilă, mai puternică. Frumoasă imagine, care s-ar fi potrivit de minune cu frumuseţea sufletului majorităţii românilor, dar care s-a dovedit a fi o iluzie. Putem spune că a fost o sclipire, o rază de speranţă şi pentru tinerii români că nu mai trebuie să plece pe meleaguri străine, să se vadă cu părinţii numai pe skype.
Această sclipire de speranţă, pe măsură ce numărul zilelor de proteste a crescut, s-a micşorat iar vestita democraţie românească a intrat într-o comă profundă, băgată de o gaşcă de politicieni corupţi financiar şi moral, mereu în conflict cu legea penală. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, flancaţi de o gaşcă de penalişti şi susţinuţi de premierul Sorin Grindeanu, devenit simbol al corupţiei morale transformată de tineretul PSD în etalon valoric al partidului în raport de care se fac promovările ca recompensă pentru fidelitatea şi ataşamentul faţă de partid, au acaparat puterea în România şi-şi fac de cap în numele unei minorităţi de trei milioane de votanţi.
Caracatiţa corupţiei şi-a întins tentaculele în toate instituţiile importante ale statului. Dacă de la preluarea guvernării ţării de către PSD în aprilie 2012 guvernul a devenit, după Parlament, un adăpost şi rampă de lansare a corupţilor, acum găsim corupţia adăpostită în instituţia Avocatul Poporului, Curtea de Conturi dar şi la Curtea Constituţională, care ar trebui să fie un bastion inexpugnabil în apărarea democraţiei, dar care începând de ieri şi-a dat arama pe faţă şi a arătat ţării şi lumii că se află pe deplin sub controlul liderilor PSD.
Spunea, într-un comentariu al său, jurnalistul Cristian Tudor Popescu că ţara este împărţită în România şi „Românica”. România ar fi formată , în viziunea jurnalistului, din cetăţenii susţinători ai democraţiei şi statului de drept, din acei cetăţeni care protestează seară de seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar „Românica” formată din acei cetăţeni reprezentaţi expresiv de către Floricica Dansatoarea care zbiară seara în faţa Palatului Cotroceni fără să ştie de ce şi pentru ce, singura ei motivaţie fiind bănuţii primiţi de la organizatorii ascunşi sub fusta largă şi ocrotitoare a PSD-ului.
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut greşeala să încerce un dialog cu contestatarii săi. Bietul preşedinte m-a realizat că acei protestatari nu se aflau acolo pentru un dialog cinstit, constructiv, izvorât din nevoia de a apăra un interes naţional, un principiu al democraţiei, ci prezenţa lor era una de tip mercenar. Nici măcar nu-i pot acuza pe aceşti nefericiţi că prin protestul lor s-au situat de partea corupţilor pentru că ei n-au această forţă a discernământului social şi responsabilitate civică necesare să-şi dea seama că sunt folosiţi în mod mizerabil.
În schimb, liderii corupţiei Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi al corupţiei morale Sorin Grindeanu, deşi solicitaţi la dialog de către „Tineriada”, cum s-au intitulat protestatarii din Piaţa Victoriei, stau pitiţi pe după perdelele birourilor unde pun la cale noi acţiuni legislative menite să blocheze actul de justiţie şi să-i apere pe penalişti.
Focarul corupţiei care este Parlamentul, format din penaliştii şi infractorii care stau ascunşi după imunitatea parlamentară, azi sau poate până luni, va da lovitura finală democraţiei româneşti, aflată acum în comă profundă. Ei sunt vârful „Românicii”, elita corupţiei româneşti, care a pus la cale moartea democraţiei din adevărata Românie. Oare unde s-a greşit şi de către cine?
Tinerii îngheaţă de frig, la Bucureşti şi în ţară, ca să apere democraţia. În acest timp şefii găştii de corupţi pun în funcţii cheie corupţi de calibru mai mic, dar capabili de lovituri mari. Ieri, premierul a numit în funcţia de subsecretar de stat, respectiv ca vicepreşedinte ANSVSA pe Ionica Sfetcu, acuzată de DNA că a luat mită de 19 ori, fiind trimisă în judecată.
În Consiliul de Administraţie la Compania Naţională a Sării a fost numită Alina-Maria Pârâială, fost fotomodel, fost şef de cabinet pe la mai mulţi miniştri, printre care şi Dan Şova. Fata o fi pârâit bine de vreme ce este numită într-o funcţie aşa bănoasă. Dealtfel are experienţă în domeniul pârâitului, ea mai fiind membru în CA la CFR Călători şi Marfă, ambele companii de stat falimentate cu succes prin căpuşeală.
Vedeţi, cânii apărători ai democraţiei latră iar caravana corupţiei îşi vede de drumul său. Este sau nu democraţia în comă? Eu sunt de părere că da şi numai o minune o mai poate salva!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

A zecea zi de proteste in Piata Victoriei: 5.000 de persoane manifesteaza la Guvern:
"Vrem sa muncim, nu sa va pazim"
PNL va sesiza Curtea de Conturi cu privire la sistemul de vot electronic de la Camera Deputatilor
In pline proteste anticoruptie, face apel la cetateni sa lupte pentru integritatea teritoriala a Romaniei
Turcan: Ultima cale de a preveni intrarea in vigoare a OUG 13 este ca aceasta sa fie respinsa de Parlament,
concomitent cu adoptarea OUG 14
Ionica Sfetcu, numita miercuri de Grindeanu vicepresedinte ANSVSA,
este acuzata de DNA ca a luat mita de 19 ori / Premierul a demis-o la o zi dupa numire
Informare meteo: Val de frig
Isarescu: Prognoza de crestere din modelul BNR este confidentiala,
dar se situeaza undeva intre 4 si 5%
Acuzatiile la adresa companiilor multinationale - nefondate si neconstructive pentru economie si societate
Isarescu: Nu prea e loc de apreciere a leului.
Asta ca sa nu spun ca nu e loc deloc
Seful BRD: Ceea ce vedem in Piata Victoriei este un exercitiu democratic,
nu are nimic de-a face cu instabilitatea politica
Dragnea, tot mai aproape de a umili DNA-ul
Ioan Rotundu
Iordache si-a dat demisia din functia de ministru al Justitiei:
Toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale / Pentru opinia publica nu a fost suficient
Botoșănenii loviți de natură și în 2016
Ungaria este pregatita sa construiasca a doua linie de garduri la frontiera de sud.
La granita se construiesc tabere pentru migranti
Rusia considera Romania un avanpost al NATO
si o amenintare evidenta la adresa sa - oficial din ministerul rus de Externe
Horoscopul zilei de 10.02.2017
Bancul zilei: Nedreptate
IT-isti romani si-au facut o retea si se extind in San Francisco.
Ce planuri au ei
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă