Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22602
De la 07 Ianuarie 2003
118527383

Botoşani: Un preot refuză să locuiască în casa parohială pentru că-i bântuită

  • Ioan Rotundu
  • 9 January 2015, 23:00

Aşa cum am mai afirmat, locuitorii satului Buhăceni din comuna Truşeşti nu mai scapă de necazuri. După ce graţie emisiunii de reportaje televizate Lumea lu’ Rotundu au scăpat de preotul beţiv şi curvar Gabriel Cosmin Ivasuc, satul a fost lovit de un nou necaz. O maşină de colectat lapte a lovit un stâlp de telefonie al Romtelecom chiar în pragul sărbătorilor de iarnă 2013 şi i-a lăsat pe săteni fără ton la telefonul din casă, aşa că n-au putut să-şi felicite rudele şi nici n-au putut primi felicitări de Crăciun şi Revelion.
Din nou a venit Lumea lu’ Rotundu să-i ajute. După ce-a difuzat reportajul cu necazul localnicilor, cei de la Romtelecom au reacţionat în regim de urgenţă şi au reparat stricăciunea.
Exact la un an, adică în luna decembrie 2014, hoţii au furat cam un kilometru de cablu cde cupru de la reţeaua telefonică dintre localităţile Truşeşti şi Buhăceni. Din nou localnicii din Buhăceni au rămas de sărbători fără ton la telefon şi fără Internet. Între timp Romtelecom s-a unificat cu Deutsche Telekom iar noua firmă le-a transmis localnicilor că vor rezolva situaţia la sfârşitul lunii ianuarie.
Şi iarăşi au apelat la Lumea lu’ Rotundu, aşa că ieri m-am deplasat la faţa locului. Întra-adevăr, cablul a fost furat pe distanţa de aproximativ un kilometru şi nici gând din partea celor de la Telekom să rezolve situaţia. Ajuns în centrul satului şi recunoscut cde localnici, aceştia au început să mi se plângă şi de noul preot. Mi-au spus atâtea lucruri neplăcute despre actualul preot Cezar Leonte că îmi venea greu să le accept că ar fi o realitate. M-am răcorit şi eu spunându-le c㠄V-am scăpat de un preot beţiv şi curvar, de ce aţi adus un şarlatan în loc?!”
Informaţiile primite despre actualul preot urmează a fi verificate dar o parte dintre ele le-am putut vedea la faţa locului. Preotul Cezar Leonte, după ce i-a pus pe săteni să strângă bani şi să repare casa parohială, s-a răzgândit să mai stea în ea şi preferă să facă naveta de la Truşeşti. Oamenilor le-a explicat că nu poate locui în casă pentru că este bântuită de diavoli. Curios lucru cum un preot afirmă despre casa în care a stat un coleg al său că este acum pozaacum bântuită de diavoli.
Ce-i drept, cât a stat părintele Cosmin Ivasuc, cei întârziaţi pe stradă puteau vedea la lumina difuză a becului cum prin casă bântuiau diavoliţe de 16 – 17 ani, goale puşcă, iar părintele Ivasuc le admira nudurile (aşa a declarat poliţiştilor care l-au anchetat) ca lucrare a lui Dumnezeu, asta în timp ce trăgea din ţigară şi sorbea duhovniceşte din pahar câte o gură de coniac. Dimineaţa, diavoliţele de liceu îşi trăgeau hainele şi dispăreau din casa parohială prin fundul grădinii, sub privirile invidioase ale vecinilor stafidite de vârstă, revenind zglobii în noaptea următoare.
Numai că acele diavoliţe au dispărut odată cu părintele Ivasuc. Este greu de crezut că locul acelor diavoliţe l-au luat diavoli adevăraţi, cu corniţe şi copite, aşa cum îi vedeam noi desenaţi prin cărţile de poveşti ale copilăriei. Sunt convins că nici părintele Leonte nu crede în ce spune, dar a trebuit să găsească un motiv ca să nu locuiască în casa parohială şi să facă naveta din Truşeşti . Am pipăit noi adevăratul motiv şi niciun drac din cei cu corniţe nu ş-a băgat coada ci unul cu două picioare, doi ochi şi două mâini şi care seamănă perfect de bine cu părintele Cezar Leonte.
L-am căutat pe părinte la biserică dar n-a fost de găsit şi nici n-a fost văzut ieri prin sat. În schimb, la poarta bisericii ne-a întâmpinat o frumoasă cruce de gheaţă, ridicată în ajunul Bobotezei. Pentru acea cruce îl felicităm pe părintele paroh şi pe cei care au muncit de-au ridicat-o. Pentru ce vom scrie în curând nu va mai fi loc de felicitări ci de eventuale explicaţii, dacă părintele va dori să dialogheze cu noi în condiţiile în care-l vom găsi prin parohie şi nu va continua să presteze servicii religioase prin dialog la distanţă din vila sa din Truşeşti.
Legat de dracii care bântuie casa parohială şi nu-l lasă pe părintele Leonte să aibă parte de linişte în rugăciune, am aflat că pe la vecinii din dreapta şi din stânga casei parohiale nu bântuie nici un dac. Dacă respectivii gospodari se tem de ceva bântuieli, este să nu le calce proprietatea fraţii Ailincă, alţi draci mai mari ca ei nefiind cunoscuţi prin partea locului.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Rezolvaţi, dacă vă credeţi inteligent!
Horoscopul zilei
Un grup din Siria planifica "atacuri de mare amploare" in Occident
Marian Vanghelie, la iesirea de la DNA
Cei care conduc executiv Romania si-au batut joc de romani; trebuie sa se stie adevarul
Hotelurile de la mare ar putea ramane inchise. Proprietarii sunt somati sa achite retroactiv impozite
Arabia Saudita: Un blogger a fost biciuit in public pentru insulta la adresa islamului
Site-urile franceze, atacate de hackerii Statului Islamic: Moarte Frantei, moarte lui Charlie
Cinci incendii în mai puţin de 12 ore
Tot mai multi evrei parasesc Franta cu destinatia Israel, pe masura ce antisemitismul ia amploare
Fiscul nu a recuperate inca sumele de 119.000 lei si 200.000 de euro din dosarul Catalin Voicu
Legea scuteste alocatiile de plata contributiilor la sanatate, dar Guvernul Ponta s-a gandit sa le impoziteze
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă